Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σαμοθράκη: «Στρατηγικής σημασίας έργο» χαρακτηρίζει την αναβάθμιση του λιμένα Καμαριώτισσας ο δήμαρχος του νησιού

Σαμοθράκη: «Στρατηγικής σημασίας έργο» χαρακτηρίζει την αναβάθμιση του λιμένα Καμαριώτισσας ο δήμαρχος του νησιού

0

Σημειώνεται ότι το λιμάνι της Καμαριώτισσας, συμπεριλαμβάνεται στα συνολικά 17 λιμάνια, που εντάχθηκαν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας και προβλέπεται η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων – επέκταση των κρηπιδωμάτων


Ως το «μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο για το μέλλον του νησιού» το οποίο «ξανά ζωντανεύει» χαρακτηρίζει την αναβάθμιση του λιμένα Καμαριώτισσας, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Αθανάσιος Βίτσας, σχολιάζοντας την ένταξη του στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Ο κ. Βίτσας σημειώνει πως «Η επανεκκίνηση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου που έχει σχεδιαστεί για το μέλλον της Σαμοθράκης»  θέτει τα θεμέλια για την οικονομική και κοινωνική αναβάθμιση του νησιού. Παράλληλα, σημειώνει ότι η ολοκλήρωση του «θα προσφέρει στη Σαμοθράκη την ευκαιρία να σταθεί ισότιμα δίπλα στα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής του νησιού» και πως από την πρώτη του θητεία ως δήμαρχος (2014-2019), η τότε δημοτική αρχή είχε «θέσει ως προτεραιότητα την υλοποίηση αυτού του έργου».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «όλη αυτή η προσπάθεια εξελίσσεται σε στενή συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.) προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.) δηλαδή τον Υπουργό Ναυτιλίας και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Η συμβολή τους υπήρξε καθοριστική για την ένταξη του έργου στο αναπτυξιακό πρόγραμμα και για τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων».

Σημειώνεται ότι το λιμάνι της Καμαριώτισσας, συμπεριλαμβάνεται στα συνολικά 17 λιμάνια, που εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και προβλέπεται η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων – επέκταση των κρηπιδωμάτων.

Το έργα χρηματοδοτείται από το Τομεακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Μεταφορές 2021-2027».

Πηγή: ertnews.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…