Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πρόταση από το πάρκο Μελισσοκομικής Οικοτεχνίας ΑΜΘ για υιοθέτηση κυψελών από τον κόσμο

Πρόταση από το πάρκο Μελισσοκομικής Οικοτεχνίας ΑΜΘ για υιοθέτηση κυψελών από τον κόσμο

0

Η πρωτοβουλία υλοποιείται από το έργο σώστε τη μέλισσα -save the Bee- και ήδη στο Meligeysis υπάρχουν άνθρωποι από το εξωτερικό όπως τη Γερμανία αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι έχουν υιοθετήσει κυψέλες


Μια πρωτότυπη πρωτοβουλία ανέλαβε το πρώτο πάρκο Μελισσοκομικής Οικοτεχνίας στην ΑΜΘ, Meligeysis -Μελιγεύσις- το οποίο βρίσκεται στα Κομνηνά της Ξάνθης και καλεί το αγοραστικό κοινό να υιοθετήσει μία κυψέλη. Όπως τόνισε -μιλώντας στην ΕΡΤ- η υπεύθυνη, Γεύση Τουλουμίδου, δίνοντας ένα ποσό της τάξης από 120 έως 250 ευρώ για 12 μήνες, για τις φροντίδες της κυψέλης, παίρνει κάποιος 8 βάζα μέλι αλλά και άλλα προϊόντα της κυψέλης.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται από το έργο σώστε τη μέλισσα -save the Bee- και ήδη στο Meligeysis υπάρχουν άνθρωποι από το εξωτερικό όπως τη Γερμανία αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι έχουν υιοθετήσει κυψέλες, ενημερώνονται για την πορεία της κοινωνίας της κυψέλης αλλά και λαμβάνουν το μέλι και άλλα προϊόντα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιούν. Η κ. Τουλουμίδου προσανατολίζεται στη σκέψη και σχολεία της Ελλάδας να καλέσει να ανταποκριθούν στην υιοθεσία κυψέλης, την οποία και θα επισκεφθούν αλλά και θα λάβουν γνώσεις για την διαδικασία παραγωγής μελιού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…