Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 31 Αυγούστου

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 31 Αυγούστου

0

Ψιλοβροχούλες
Άντε, ας το πούμε, έπιασαν οι δεήσεις κάποιων να δουν να βρέχει και στην Ξάνθη.
Βέβαια οι βροχές ήταν ελάχιστες απ’ όσες περίμεναν οι αγρότες, αλλά από το καθόλου κάτι ήταν η μικρή έστω βροχή.
Στο σημείο που φθάσαν τα πράγματα με το νερό, για να υπάρχει ικανοποίηση για να γεμίσουν οι υδροφόροι ορίζοντες, χρειάζεται να βρέχει σιγά-σιγά επί μέρες.
Το νερό μάλιστα αυτών των μικρών βροχών όπως αυτές που μας επισκέφθηκαν Τετάρτη και Πέμπτη, ήταν μια μικρή δροσιά για την πόλη, ασήμαντη δε για τις καλλιέργειες.
Εξάλλου για άλλους λόγους περιμένουμε εμείς οι κάτοικοι της πόλης τις βροχές, για άλλους οι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι.
Γ.Δ.


Θα πέσει η τιμή του λαδιού
Το απαραίτητο προϊόν για όλα τα σπίτια στη χώρα μας, αυτό που αποτελεί το κύριο μέρος κάθε φαγητού και σαλάτας, το λάδι, φέτος θα το απολαύσουμε όλοι χωρίς επιφυλάξεις.
Ναι, επιφυλάξεις ως προς την ποσότητα που χρησιμοποιούσαν οι νοικοκυρές εξαιτίας της τιμής του που έφθασε σε απίθανα ύψη.
Φέτος όμως, οι σοδειές πάνε καλά κυρίως σε Ισπανία, Ιταλία και από κοντά και στην χώρα μας.
Έτσι, είναι σίγουρο ότι οι τιμές θα πέσουν από τη στιγμή που θα υπάρχει ικανοποιητική προσφορά.
Το γεγονός αφορά και το νομό μας διότι όπως έχουμε ήδη πει εδώ και καιρό, στην ύπαιθρο από τον γιακά και κάτω (τα πρανή των βουνών), έχουν φυτευτεί χιλιάδες δέντρα ελιάς.
Γ.Δ.


Απαράδεκτο! Ζήσε Μάη με τις επιτροπές στο Κτηματολόγιο!
Είναι παροιμιώδης έως και σκανδαλώδης η καθυστέρηση που παρατηρείται  στην εκδίκαση των ενστάσεων στο Κτηματολόγιο. Και υπεύθυνο γι’ αυτή είναι ο ίδιος ο φορέας δηλαδή το ν.π.δ.δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο», που δεν ορίζει τις επιτροπές που θα εκδικάσουν τις ενστάσεις. Το Φθινόπωρο του  2022 ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή του και θα άρχιζε η εκδίκαση. Φτάσαμε Φθινόπωρο του 2024 και ακόμη δεν έχουν συσταθεί οι επιτροπές και δεν είναι γνωστό πότε θα γίνει αυτό. Και οι  πολίτες περιμένουν να γίνει η εκδίκαση των υποθέσεων τους για να μπορέσουν να μεταβιβάσουν τις ιδιοκτησίες του ή να τις πουλήσουν. Καθυστερούν αγοραπωλησίες επειδή υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα. Πραγματικά σε ποια άλλη χώρα συμβαίνει αυτό;
Να έχεις ανάγκη να πουλήσεις ένα ακίνητο και να περιμένεις πότε θα γίνουν οι  επιτροπές και πότε θα εκδικαστεί η υπόθεσή σου…Ζήσε Μάη κι αν…
Μ.Ξ. 


Οι κύκλοι της ζωής
Γράφτηκε πρόσφατα και σας το παραθέτω έτσι για ενημέρωσή σας μη θεωρηθεί ότι δεν μεριμνά γι’ αυτή σας την ανάγκη, αλλά και να σας υπενθυμίσω πως η ζωή πολλές φορές είναι αμείλικτη και τιμωρεί.
Απολαύστε το σχόλιο:
«Αντιρρήσεις
ΣΥΡΙΖΑ
Κύριε Διευθυντά, ο Αλαβάνος έχρισε πρόεδρο τον Τσίπρα και μετά του τραβούσε το χαλί. Όπως κάνει και ο ίδιος, αφού πρώτα του…δώρισε το κόμμα. Η πολιτική κύκλους κάνει…
Με τιμή Νεόκοπος»
Γ.Δ.


Πλέον αμφιβάλλουν
«Θέλει δουλειά πολλή για να γυρίσει ο ήλιος» έλεγε ο ποιητής και είχε δίκιο.
Άλλο τόσο δίκιο έχουν και οι νεοέλληνες που αμφισβητούν και δεν πιστεύουν εύκολα όσα λένε οι πολιτικοί. Τους μάθαν πλέον, χρόνια τώρα ότι οι υποσχέσεις και τα λόγια είναι απείρως περισσότερα από τα έργα.
Απογοητευμένοι οι πολίτες αμύνονται με την αποχή τους από τις εκλογές ή από αντίδραση ψηφίζουν Βελόπουλο, Νίκη και Σπαρτιάτες.
Οι ψηφοφόροι μονίμως βλέπουν να μην υλοποιούνται τα αυτονόητα κι αυτό τους απογοητεύει. Γίνονται καχύποπτοι, δεν τους πείθουν ούτε οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, ας αφήσουμε υπουργούς και υφυπουργούς και μανδαρίνους.
Αιτία του σχολίου, η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι στις 30 Νοεμβρίου θα κόψει εισιτήριο και θα ταξιδέψει με το μετρό Θεσσαλονίκης.
Γ.Δ.


Δηλώσεις πολιτικών Ι
Σήμερα με τον τίτλο «Αμφιβάλλουν» στην στήλη σχολιάζουμε για την μείωση κατά πολύ της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους Πολιτικούς και τις δηλώσεις τους. Δηλώσεις που συχνά μάλιστα επαναλαμβάνονται κάθε μήνα!
Ναι μην ξαφνιάζεστε. Πόσες φορές δεν διαβάσατε αλήθεια ότι η κυβέρνηση θα πατάξει όλους όσους έχουν ανασφάλιστα τα αυτοκίνητά τους, δεν περνάνε ΚΤΕΟ, που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας κλπ.
Λοιπόν, για άλλη μια φορά, χωρίς να ντρέπονται εκεί στο υπουργείο Συγκοινωνιών, δήλωσαν προχθές ότι θα στήσουν ψηφιακή παγίδα σε όλους αυτούς που τους αγνοούν και τους γράφουν στα…παλαιότερα των υποδημάτων τους.
Όλοι αυτοί που κυκλοφορούν τ’ αυτοκίνητά τους και αλίμονο αν μπλέξεις σε τροχαίο ατύχημα μαζί τους.
Γ.Δ.


Δηλώσεις πολιτικών ΙΙ
Σημειώστε το παρακαλώ: Όλοι αυτοί, άντε οι περισσότεροι, όντας αγράμματοι πως έδωσαν εξετάσεις; Πώς απάντησαν στις ερωτήσεις; Δίπλωμα όμως οδήγησης πήραν. Το πώς το πήραν είναι γνωστό.
Άρα, όπως τους έμαθαν να παρανομούν οι  πολιτικοί, έτσι τώρα θα τους ανεχτούν και τα πολλά λόγια του υπουργείου θα μείνουν λόγια που ουσιαστικά κοροϊδεύουν τους νομιμόφρονες πολίτες.
-Γι’ αυτό η αποχή. Γι’ αυτό.
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση, η σημερινή, αλλά και οι παλαιότερες, θα κάνει κάτι.
Όλοι γνωρίζουν ότι οι κυκλοφορούντες παράνομα είναι πελάτες τους. Πρόκειται για τους Τσιγγάνους που τους βάφτισαν Ρομά. Αυτοί και άλλοι σαν αυτούς κυκλοφορούν και αδιαφορούν και δεν λογαριάζουν κανέναν νόμο, καμία στυνομία, κανένα υπουργείο.
Κι αυτό διότι έτσι τους μάθατε εσείς οι Πολιτικοί με την ανοχή σας και οι αυτοδιοικητικοί που συνεχίζουν κι αυτοί τα ίδια με σας. Γι’ αυτό σταματήστε τις δηλώσεις αυτές. Δεν σας πιστεύει κανείς.
Γ.Δ.


Δηλώσεις Πολιτικών ΙΙΙ
Επιμένω στο θέμα διότι ενώ είναι σοβαρό, αυτοί που μας διοικούν κάνουν πως δεν το γνωρίζουν και συνεχίζουν να μας γεμίζουν δηλώσεις.
Τους θυμίζω ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος και ήδη η κοινωνία το πληρώνει ακριβά.
Αποδέχονται κυβερνώντες και Τοπική Αυτοδιοίκηση, μία συγκεκριμένη ομάδα πληθυσμού να αγνοεί τους νόμους και να συμπεριφέρεται με θράσος και επιθετικότητα σαν αγέλη λύκων.
Να απειλούν γιατρούς Νοσοκομείων, να τους χτυπούν, να συμπεριφέρονται απολίτιστα, να μην εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και να δρουν αντικοινωνικά.
Αν  ναι, αν τους αρέσουν όλα αυτά, ας τους αφήσουν να λειτουργούν έτσι. Να τους χαϊδεύουν τα αφτιά. Και να τους καμαρώνουν να λειτουργούν με κριτήρια που δεν έχουν λογική.
Γιατί αυτή είναι η εξέλιξη όταν ορισμένοι αποθρασύνονται και οι Πολιτικοί και μεις απλά τους κοιτάμε να καταστρέφουν, να κλέβουν, να ληστεύουν.
Τους αρέσει αυτό των Πολιτικών; Αυτοί ζέσταναν τα αυγά των φιδιών.
Και μια τελευταία σημείωση: Ας χαμηλώσουν τα ψέματα. Διότι θυμίζουν Γκέμπελς «όσο μεγαλύτερο το ψέμα και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται».
Γ.Δ.


Τηλεθέρμανση που είσαι;
Να μιλήσουμε για την Τηλεθέρμανση;
Να πούμε τι ακριβώς είναι και να θέσουμε κάποια ερωτήματα γιατί ο νομός δεν απολαμβάνει το αγαθό της φύσης που υπάρχει γύρω μας τουλάχιστον σε δύο σημεία.
Λοιπόν έχουμε και λέμε ότι στο Εράσμιο και την Ποταμιά, σε Δύση και Ανατολή δηλαδή, έχουμε δύο γεωθερμικά πεδία. Αυτά τα δύο πεδία λοιπόν, θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων και των επαγγελματιών στην γύρω περιοχή στο επίπεδο της θέρμανσης αυτών· είτε δωρεάν είτε με ένα μικρό κόστος.
Παρότι το γεωθερμικό πεδίο Ερασμίου ως ένα βαθμό αξιοποιείται από την Εταιρεία Θερμοκήπια Θράκης, θα μπορούσε τα γύρω χωριά να είχαν δίκτυο τηλεθέρμανσης. Προφανώς το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με το πεδίο Ποταμιάς που μένει αναξιοποίητο εκτός φυσικά της επένδυσης που ετοιμάζει η ίδια εταιρεία που αξιοποιεί το πεδίο στο Εράσμιο.
Σημειώνουμε ότι η μία δραστηριότητα δεν εμποδίζει να λειτουργήσει και η άλλη.
Το θέμα είναι σοβαρό γι’ αυτό και θα επανέλθουμε με σχετικό ρεπορτάζ.
Γ.Δ.


Συνάντηση Μητσοτάκη με τους παραγωγικούς φορείς στην Θεσσαλονίκη
Την περασμένη Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πλαισιωμένος από 10 αρμόδιους υπουργούς, είχε συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βορείου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη για να ακούσει τα αιτήματά τους εν’ όψει των εγκαινίων της 88ης της ΔΕΘ. Στο πλαίσιο της συνάντησης ανακοίνωσε και τα έργα που είναι σε εξέλιξη και παραδίδονται μεταξύ αυτών το μετρό της Θεσσαλονίκης, τα έργα που δημοπρατούνται και αυτά που δρομολογούνται  για την Κεντρική Μακεδονία. Στην συνάντηση κλήθηκαν και παραβρέθηκαν και οι πρόεδροι ων επιμελητηρίων της ΑΜΘ μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης. Όπως μας μετέφερε εντυπωσιάστηκε από το αριθμό των έργων που έχουν δρομολογηθεί για την Κεντρική Μακεδονία. Οι φορείς της ΑΜΘ δεν παρέδωσαν κάποια αιτήματα γιατί αναμένουν την έλευση του πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη και  την συνάντηση που θα έχουν μαζί του. Σ΄αυτή θα ανακοινωθούν τα έργα στην ΑΜΘ αλλά και θα επιδοθούν τα αιτήματα των φορέων που λίγο πολύ είναι γνωστά σε όλους μας. Εν αναμονή της συνάντησης που θα γίνει σε χρόνο που θα ανακοινωθεί από το γραφείο του Πρωθυπουργού.
Μ.Ξ. 


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Πολύ σημαντικό διεθνές συνέδριο στα Άβδηρα τον Οκτώβριο Ένα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον …