Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

0

Ξεχωρίζει η Θάσος
Τη Θάσο πιστεύω ότι δύσκολα θα βρεθεί Ξανθιώτης που να μην την έχει επισκεφθεί.
Βρίσκεται κοντά μας, την προσεγγίζει κανείς εύκολα, λέγεται διότι και είναι «το πράσινο νησί» γιατί ακριβώς είναι καταπράσινη.
Παράλληλα διαθέτει 115χλμ μήκος ακτών και συνολικά το νησί καλύπτει 379 τετρ.χιλιόμετρα.
Οι Ξανθιώτες εδώ και πολλά χρόνια είχαν ανακαλύψει το νησί και το επισκέπτονταν κάθε καλοκαίρι. Στη συνέχεια επειδή τους άρεσε, αγόρασαν ή έκτισαν παραθεριστικά σπίτια. Έτσι, σήμερα πάρα πολλοί συμπολίτες μας παραθερίζουν στο αγαπημένο τους νησί. Ένα νησί που το αξίζει πέρα για πέρα να αποτελεί πρώτη επιλογή για εσωτερικό αλλά και διεθνή τουρισμό.
-Παράδεισος η Θάσος από κάθε άποψη γι’ αυτό και η προτίμηση.
Γ.Δ.


Τουρίστας ή ταξιδιώτης;
Παρότι βρισκόμαστε προς  το τέλος Αυγούστου και οι περισσότεροι έχουν ολοκληρώσει τις διακοπές τους, θα μου επιτραπεί να σταθώ σ’ ένα θέμα επίκαιρο για τώρα και για μετά στις επόμενες διακοπές.
Ως γνωστόν, στο θέμα των διακοπών υπάρχει, πρέπει να υπάρχει ένας σημαντικός διαχωρισμός. Εννοώ ότι θα πρέπει να ξεχωρίζει ο άνθρωπος Τουρίστας από τον άνθρωπο Ταξιδιώτη.
Ο Τουρίστας ως γνωστόν αποτελεί μέρος ενός συνόλου που έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί περισσότερους χώρους εν τάχει.
Στην περίπτωση του Ταξιδιώτη η επιλογή είναι λιγότερα μέρη, για περισσότερο χρόνο εκεί.
Βέβαια η επιλογή είναι δική σας. Απλά σημειώνω ότι η επιλογή του ταξιδιώτη κερδίζει σιγά-σιγά κυρίως τους νέους.
Γ.Δ.


Δράσεις καλοκαιριού
Ναι, είναι πολλές οι ευκαιρίες για ν’ απολαύσουν οι συμπολίτες διάφορες Πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Εκδηλώσεις ποικίλες που ικανοποιούν όλα τα γούστα.
Εξάλλου η Εφημερίδα μας δίνει την ευκαιρία να προβληθούν Σύλλογοι, Σωματεία, μεμονωμένοι δημιουργοί και να μιλήσουν για το έργο τους.
Ελεύθερα φιλοξενούμε ως εφημερίδα συνεντεύξεις, δηλώσεις, προγράμματα εμφανίσεων διάφορων δημιουργών.
Βήμα ελεύθερο για όλους, χωρίς διακρίσεις. Από Θεατρικές παραστάσεις, Μουσικές, Καλλιτεχνικές, Ιστορικές, Συναυλίες, δράσεις συλλόγων και σωματείων, μια ποικιλία που εκπροσωπεί το σύνολο της Ξανθιώτικης κοινωνίας.
Γ.Δ.


Πολλά …μποφόρ στον ΣΥΡΙΖΑ
Σε δίνη εσωστρέφειας και διχασμού βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ανησυχητικά σημάδια για διάλυση. Ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης αμφισβητεί ευθέως τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και ετοιμάζεται να θέσει θέμα ηγεσίας. Αποχώρησαν από την συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής,  οι  «8» που εκπροσωπούν τους 87 που στηρίζουν τον Τσίπρα. Οι  σχέσεις Κασσελάκη – Τσίπρα βρίσκονται στο ναδίρ, τα δε τελευταία νέα για την βοθροπισίνα και τις …βοθρώδεις εκφράσεις του ευρωβουλευτή Παπά έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα όχι μόνο εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην κοινωνία.
Μ.Ξ.


Ο Πολάκης μίλησε
Δυσκολεύομαι να προσεγγίσω με πολιτικά κριτήρια και να αναλύσω όσα συμβαίνουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη.
Ο αγαπημένος του νέου αρχηγού Πολάκης, έθεσε άμεσα και ευθέως θέμα αρχηγού στο κόμμα.
Μάλιστα ασκώντας σκληρή κριτική προς τον αρχηγό του που μέχρι χθες υποστήριζε με θέρμη, ότι δεν είναι κατάλληλος να ηγηθεί πλέον του ΣΥΡΙΖΑ και θα πρέπει ν’ αντικατασταθεί.
Τα παραπάνω υποστήριξε κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σε όργανο του κόμματος, επίσημα δηλαδή κι όχι σε δηλώσεις σε Εφημερίδα ή Τηλεοπτικό σταθμό.
Συμπέρασμα: η αποκαθήλωση Κασσελάκη από τον άμεσο υποστηρικτή του είναι πλέον ένα σοβαρό πολιτικό μήνυμα για το μέλλον του «αρχηγού» στο κόμμα.
Το θέμα είναι απλό. Όταν οι Πραιτωριανοί αντιδρούν ή φεύγεις για να γλιτώσεις τη ζωή σου ή μένεις για να πεθάνεις ηρωικά.
Τι ακριβώς θα διαλέξει πλέον ο υπό αμφισβήτηση αρχηγός θα φανεί σύντομα.
Γ.Δ.


Εν αναμονή απάντησης
Προσεγγίζοντας πολιτικά την εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται η σοβαρή διαπίστωση ότι πλέον η αμφισβήτηση προς τον Κασσελάκη είναι ευθεία και χωρίς προσχήματα. Δεύτερη διαπίστωση ότι αυτή προέρχεται από έναν από τους πλέον θερμούς υποστηρικτές του νέου αρχηγού, τον Πολάκη. Ένα άτομο δηλαδή που στήριζε με φανατισμό από την αρχή την επιλογή Τσίπρα.
Η ξαφνική μεταστροφή σίγουρα ξάφνιασε τους Συριζαίους οπαδούς και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει από δω και πέρα πολύ συζήτηση γι’ αυτήν την αλλαγή Πολάκη.
Φυσικά, σύντομα από πλευράς Κασσελάκη θα υπάρξουν αντιδράσεις, είναι αναμενόμενο. Όπως αναμενόμενες είναι και ανάλογες αντιδράσεις εκ μέρους κορυφαίων στελεχών που στηρίζουν τον Κασσελάκη, κυρίως δε βουλευτών για ευνόητους λόγους.
Γ.Δ.


Θα καθοριστεί το μέλλον
Κλείνοντας τα σχόλια με την ξαφνική πολιτική εξέλιξη της Πέμπτης στον ΣΥΡΙΖΑ, μας υποχρεώνουν τα γεγονότα σε κάποιες εκτιμήσεις.
Πρώτη εκτίμηση ότι ο Πολάκης τελικά θα «ρίξει» τον Κασσελάκη. Κάτι που κανείς δεν περίμενε.
Η όλη εικόνα σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα άσχημη όταν μάλιστα ακολουθεί σύντομα το Συνέδριο. Οι εκφράσεις πλέον που ακούγονται είναι σκληρές όπως ανταρσία, εμφύλιος, διάλυση, κρίση εσωστρέφειας και άλλες που δεν μπορούμε να αναφέρουμε διότι είναι υβριστικές.
Κάποια στελέχη ανέμεναν ότι στο Συνέδριο θα γινόταν η αντιπαράθεση και το ξεκαθάρισμα μεταξύ του Κασσελάκη και στελεχών. Ο Πολάκης όμως τους πρόλαβε όλους και τα γεγονότα και οι αποφάσεις που θα παρθούν θα καθορίσουν ουσιαστικά το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.
-Ίδωμεν.
Γ.Δ.


Λείπουν τολμηρές αποφάσεις
Είναι γεγονός ότι η διανυόμενη χρονική περίοδος δεν είναι ιδιαίτερα θετική για την κυβέρνηση της ΝΔ. Μάλιστα θα επεσήμανε κάθε καλόπιστος κριτής, ότι η πολιτική συγκυρία για αυτήν πως είναι αρνητική.
Κριτική εις βάρος της ακούγεται από διάφορες πλευρές για μια σειρά λαθών και αμφισβητούμενων αποφάσεων και μεταξύ αυτών και του υπουργείου Περιβάλλοντος και ιδίως κατά του υφυπουργού Ταγαρά.
Η κυβέρνηση έχει μπροστά της τρία χρόνια για να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Χρειάζεται σχέδιο, πολιτική βούληση, δουλειά. Η χώρα επέλεξε για δεύτερη τετραετία μια κυβέρνηση που θα βελτίωνε την καθημερινή ζωή μας. Θα αδικούσε την επιλογή των πολιτών αν η δεύτερη θητεία της είχε να επιδείξει μόνον τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, έναν λειψό νόμο για τα ιδιωτικά/κρατικά πανεπιστήμια κι έναν επίσης λειψό νόμο για την ψήφο των αποδήμων.
Όχι ιδιαίτερα κολακευτική συγκομιδή για μια πολιτική δύναμη που κυβερνά ως δύναμη μεταρρυθμιστική.
Γ.Δ.


Φαινόμενο κι αυτό
Λέγεται ότι η ντροπή απαιτεί εξυπνάδα και ευφυΐα.
Γι’ αυτό εξάλλου οι χαζοί δεν ντρέπονται ποτέ και για τίποτε.
Ότι ακριβώς ισχύει για τους βλάκες που θεωρούν πως τα γνωρίζουν όλα και μιλούν για όλα με ύφος και έπαρση.
Είμαι βέβαιος ότι οι αναγνώστες της στήλης θα έχουν γνωρίσει παρόμοιες περιπτώσεις.
Ξεχωρίζουν διότι εκτός των ανοησιών που λένε εκφράζουν τις χαζοϊδέες τους και δυνατά για ν’ ακούγονται και στα διπλανά τραπέζια.
Συμπέρασμα: Η βλακεία δεν έχει όρια όπως και έλλειψη αυτογνωσίας το ποιος είναι κανείς και ποια είναι τα όριά του και κυρίως το πνευματικό του οπλοστάσιο.
Γ.Δ.


Κάνει διακοπές η αντιπολίτευση του δήμου Ξάνθης
Πρωτοτυπία στον δήμο Ξάνθης. Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση λογοδοσίας χωρίς όμως να κατατεθεί καμία ερώτηση από την αντιπολίτευση. Να θυμίσουμε ότι κατά τη συνεδρίαση λογοδοσίας (ένας καινούργιος θεσμός που δεν τον βλέπουμε να προχωράει στον δήμο Ξάνθης όπως και ο Συμπαραστάτης του Δημότη), κατατίθενται ερωτήσεις από την αντιπολίτευση και απαντά η δημοτική αρχή. Αυτή τη φορά όμως η αντιπολίτευση (ελάχιστοι ήταν παρόντες αλλά η συνεδρίαση  αυτή πραγματοποιείται και χωρίς απαρτία) φαίνεται πως βρίσκεται σε διακοπές και δεν κατέθεσε ερωτήσεις. Έτσι ο δήμαρχος έκανε ένα μίνι απολογισμό του έργου για τους 7 μήνες από τότε που ανέλαβε…χωρίς καμιά διακοπή και χωρίς αντίλογο.
Μ.Ξ.  


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Πολύ σημαντικό διεθνές συνέδριο στα Άβδηρα τον Οκτώβριο Ένα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον …