Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

0

Καθαρισμός των κάδων απορριμμάτων
Οι γνωστοί κάδοι απορριμμάτων (σκουπιδιών ντε), που μας εξυπηρετούν με το να ρίχνουμε σ’ αυτούς τα σκουπίδια μας, έχουν δύο σοβαρά θέματα.
Το ένα είναι η επίσκεψη που δέχονται από τους τσιγγάνους του γνωστού οικισμού και οι οποίοι τους συμπεριφέρονται σχεδόν βάρβαρα γι’ αυτό και πολλοί είναι σε κακά χάλια και το δεύτερο θέμα είναι ότι λόγω της ζέστης μυρίζουν απαίσια. Κι αυτή η μυρωδιά οφείλεται στα οργανικά υλικά που πετώνται στους κάδους και τα οποία αποσυντιθέμενα μυρίζουν άσχημα.
Κι επειδή ζέστες θα έχουμε και τον Σεπτέμβρη, η αρμόδια υπηρεσία ας φροντίσει για τον καθαρισμό των κάδων, μέχρι την εποχή που θα τοποθετούμε οργανικά απόβλητα μόνον στους καφέ κάδους.
Γ.Δ.


Ζούμε την εποχή των ηλιθίων
Το σχόλιο αφορά όσους αφιερώνουν αρκετό χρόνο από τη ζωή τους στο πληκτρολόγιό τους.
Για όλους αυτούς που τα γνωρίζουν όλα, που έχουν άποψη για όλα, που γράφουν ανωνύμως έως και χυδαίες εκφράσεις σε βάρος όποιων αυτοί θεωρούν ότι πρέπει «να ψοφήσουν».
Το έγραψε εξάλλου ο γνωστός Ουμπέρτο Έκο. Είπε: «Είναι η περίοδος που ζούμε, η εισβολή των ηλιθίων μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Σήμερα έχουν δικαίωμα λόγου με ένα βραβείο Νόμπελ».
-Αυτή είναι η εποχή μας, αυτήν ζούμε δυστυχώς…
Γ.Δ.


13 Σεπτεμβρίου οι δεσμευτικές προσφορές για το αρδευτικό της Ξάνθης
Για τις 13 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για το έργο-ΣΔΙΤ Μεταφορά και διανομή Νερού από τον ποταμό Νέστο στην Πεδιάδα της Ξάνθης. Τα σχήματα που έχουν ακολουθήσει τον διαγωνισμό που ξεκίνησε στις 24.7.2023 είναι: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, THALIS-ΑΒΑΞ-ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, METKA-MEΣΟΓΕΙΟΣ, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-INTRAKAT. Έτσι έχουμε κάθε λόγο να λέμε ότι μπαίνει το νερό στο αυλάκι με το μεγάλο αρδευτικό της Ξάνθης. ΄’ένα έργο που το περιμένουμε σαν νομός πάνω από 20 χρόνια. Το Σεπτέμβριο ανοίγει ξανά και η Αστυνομική Σχολή. Οπότε δύο προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ για την Ξάνθη υλοποιούνται.
Κι αυτό είναι γεγονός και όχι λόγια…
Μ.Ξ.


Επιβεβαιώθηκαν τα κρούσματα ευλογιάς στον Έβρο
Επιβεβαιώθηκαν τα κρούσματα ευλογιάς σε 4 εκτροφές του Έβρου όπως είχε γράψει το «Ε» πρώτα στο site την Δευτέρα 19/8 και σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στο φύλλο της Τρίτης 20/8. Όπως μας είχε αναφέρει ο Διευθυντής Κτηνιατρικής της Περιφέρειας κ. Φωτεινιάς ήταν καθαρά τα συμπτώματα και απλά τα αποτελέσματα που εκδόθηκαν χθες επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται  για την ζωονόσο ευλογιά. Στον Έβρο μετέβη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστος Κέλλας και είχε ευρεία σύσκεψη με τους φορείς ενώ από την Δευτέρα τέθηκε σε καραντίνα ο νομός Έβρου.
Μ.Ξ. 


Είναι πολλά τα λεφτά
Θα μείνουν στα λόγια τα σχέδια βόσκησης για όλη την χώρα.
Στοιχηματίζω ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει τίποτε, ούτε όχι σε 3 μήνες, ούτε σε 3 χρόνια.
Κι αυτό, διότι πίσω από την υπόθεση εκτάσεις βόσκησης κρύβονται μεγάλα συμφέροντα επιδότησης των κτηνοτρόφων.
Κι επειδή κατά το παρελθόν σ’ αυτό το απαράδεκτο κράτος έγιναν ρουσφετολογικές ρυθμίσεις και σήμερα πρέπει να διορθωθούν, ποιος θα τολμήσει να το κάνει;
Θεωρητικά δε μέσα σε 3 μήνες θα πρέπει η χώρα μας να έχει ολοκληρώσει τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, ώστε από το 2025 να κατευθύνονται οι επιδοτήσεις, τα ευρώπουλα δηλαδή, με δικαιότερο τρόπο στους κτηνοτρόφους!
Εδώ λοιπόν ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια. Δηλαδή θα πάνε στην Κρήτη που έχει στα χαρτιά τις περισσότερες επιδοτήσεις να βάλουν τάξη; Να διορθώσουν τις αδικίες που επέβαλαν στην Περιφέρειά μας;
-Μεταξύ μας, τίποτε δεν θα γίνει κι ας πληρώνει η χώρα μεγάλο πρόστιμο.
Γ.Δ.


Καλό νέο, αλλά…
Δεν μπορώ να μην δεχτώ ως θετική εξέλιξη την απόφαση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης.
Εξάλλου το αίτημα αποτελούσε ξανθιώτικη επιθυμία μετά το ξαφνικό κλείσιμο της Σχολής.
Τέλος καλό λοιπόν για το εν λόγω θέμα, όμως θα μου επιτραπεί να εκφράσω και μια άλλη άποψη η οποία συχνά ακούγεται στην πόλη μας.
Αφορά δε αυτή την έλλειψη νέας βιοτεχνικής ή βιομηχανικής επένδυσης στο νομό μας.
Καλές οι νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της υπηρεσίας αλλά βασικό συστατικό απορρόφησης εργατικών χεριών είναι ο δευτερογενής της βιομηχανίας όπου εδώ και χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε καμία νέα σοβαρή επένδυση.
Κι αυτό, ας μην κρυβόμαστε είναι αρνητικό για το νομό μας.
Γ.Δ.


Ποιος το πιστεύει;
Στις 7 Αυγούστου ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης (καμία σημασία το όνομα διότι τα ίδια θα λέγαν όποιος κι αν ήταν), δήλωνε σε συνέντευξή του ότι «θα κατεδαφίζονται τα αυθαίρετα χωρίς ενημέρωση των ιδιοκτητών από το Φθινόπωρο».
Πρώτον τα ίδια λένε χρόνια τώρα όλες οι κυβερνήσεις. Δεύτερο ο υπουργός δεσμεύτηκε για τον Σεπτέμβριο αλλά δεν είπε την χρονιά. Άρα ζωή να’ χουμε ν’ ακούμε υποσχέσεις πολιτικών.
Αλλά τι περιμένω. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για την αποζημίωση των κατοικιών κλπ κατασκευών που έπαθαν ζημιές στην πρόσφατη πυρκαγιά. Δηλαδή αποζημίωση στην αυθαίρετη και άναρχη δόμηση.
Γ.Δ.


Δυστυχώς οι ψήφοι μετράνε
Θα μείνω στο θέμα διότι ήδη ακούω φωνές διαμαρτυρίας για την τακτική της κυβέρνησης με τις αποζημιώσεις των σπιτιών από την φωτιά στην Αττική.
Ρωτούν οι νομιμόφρονες πολίτες. Ελέγχθησαν εάν τα σπίτια που κάηκαν ή έπαθαν ζημιές ήταν νόμιμα ή αυθαίρετα;
Εάν ήταν κτισμένα σε καταπατημένη δημόσια γη ή μέσα στο δάσος;
Δηλαδή η πολιτεία θα αποζημιώσει αυθαίρετα και παράνομα κτήρια!
Δηλαδή προσφέρει κρατική αρωγή σε μη νόμιμους αλλά σε καταπατητές. Άραγε σκέφτονται το μήνυμα που στέλνουν; Ούτε που τους ενδιαφέρει, είναι σίγουρο.
Το μυαλό των υπουργών είναι στις ψήφους και μόνον. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Ισχύει και εφαρμόζεται το «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
-Δυστυχώς σ’ αυτή τη χώρα ζούμε…
Γ.Δ.


Με 250 ευρώ καθαρίζεις!
Τα σαΐνια του Υπουργείου Περιβάλλοντος, λέγε με Ταγαρά, για να αυξήσουν τα έσοδα του κράτους, διαβάστε για να δείτε την κατάντια, σκέφτηκαν την παρακάτω ιδέα.
Λοιπόν. Αφού διαπίστωσαν ότι οι καταπατητές, αυθαίρετοι και λοιποί μπαγαπόντηδες που κατέλαβαν δημόσια γη είναι χιλιάδες, είπαν να τους κάνουν ένα μεγάλο δώρο με μικρό οικονομικό κόστος γι’ αυτούς.
Τα εν λόγω σαΐνια λοιπόν με την έγκριση προφανώς του υπουργικού συμβουλίου, αποφάσισαν αυτοί οι δεκάδες χιλιάδες καταπατητές και με αυθαίρετες κατασκευές να νομιμοποιήσουν την παρανομία τους πληρώνοντας το τεράστιο ποσό των 250 ευρώ!
Ναι σωστά διαβάσατε. Με 250€ καθαρίζεις για πάντα τις πολεοδομικές αμαρτίες σου.
-Αυτά φυσικά μόνον στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας γίνονται.
-Αυτή η χώρα δεν πρόκειται να σωθεί με τίποτε. Θα παραμείνει Βαλκάνια κι αντί να πηγαίνει μπροστά θα γίνει ουραγός. Τι κρίμα αλήθεια…
Γ.Δ.


Τα Νεστοχώρια και η Βιστονίδα
Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του ειδικού συμβούλου του περιφερειάρχη ΑΜΘ για θέματα Τουρισμού Ανάργυρου Προμοίρα. Αφορά την ανάδειξη του brand name «Νεστοχώρια» με μια σειρά δράσεις που προβάλλουν τον περιβάλλον της περιοχής,  το οικοσύστημά του αλλά και τα τοπικά προϊόντα από τον πρωτογενή τομέα. Αυτή η πρόταση αποτελεί ένα μόνο σκέλος της συνολικής πρότασης που αφορά την Π.Ε. Ξάνθης και περιλαμβάνει και την περιοχή της Βιστονίδας. Η συνολική πρόταση του κ. Προμοίρα που είναι προϊόν διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο στον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Παναγιώτη Αρχοντή και στον περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη. Σ’ ότι  αφορά την Βιστονίδα και τις δράσεις σ’ αυτή υπάρχουν μερικά κωλύματα από την απόφαση του ΣτΕ που έχει ακυρώσει προηγουμένη απόφαση που προέβλεπε την διάσχιση της λίμνη με πλωτά μέσα και ήπιες δραστηριότητες πέριξ αυτής. Έτσι αυτόματα ισχύει η απόφαση του 1999 που είναι απαγορευτική ως αυτά. Η περιφέρεια ωστόσο έχει καταθέσει νέα μελέτη προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος που είναι στο πνεύμα της απόφασης που ακύρωσε το ΣτΕ και αναμένεται έγκριση από το υπουργείο. Βέβαια τίθεται το ερώτημα πως το υπουργείο θα εγκρίνει απόφαση που έχει ακυρώσει το ΣτΕ; Οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι για την τουριστική αξιοποίηση της Βιστονίδας…
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Πολύ σημαντικό διεθνές συνέδριο στα Άβδηρα τον Οκτώβριο Ένα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον …