Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν στη Βουλή την Αδειλίνη για την υπόθεση των υποκλοπών

Πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης καλούν στη Βουλή την Αδειλίνη για την υπόθεση των υποκλοπών

0

Πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης καταθέτουν αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις και την κλήση των εισαγγελέων που διενήργησαν την έρευνα για τις υποκλοπές


Αίτημα για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας καταθέτουν πέντε κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να ζητηθεί η διαβίβαση στη Βουλή του πορίσματος του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές.

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη καταθέσει το σχετικό αίτημα, ενώ νωρίτερα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, υποστήριξε ότι στην πρόταση αυτή συμφώνησαν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά.

Σε δηλώσεις της, η κ. Κωνσταντοπούλου ενημέρωσε ότι είχε επικοινωνία με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Αλέξη Χαρίτση οι οποίοι εξέφρασαν την ομόθυμη υποστήριξη τους στην πρότασή της.

“Όλοι συμφώνησαν ότι είναι κορυφαίας σημασίας η εξέταση του σκανδάλου” είπε και ενημέρωσε ότι μέχρι να τελειώσει η σημερινή ημέρα, θα κατατεθούν τα αιτήματα και από τις πέντε Κοινοβουλευτικές Ομάδες προκειμένου να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να κληθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. “Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένη διότι τα δημοκρατικά αντανακλαστικά λειτούργησαν με τρόπο που δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει στο δρόμο της συγκάλυψης” ανέφερε.

Κατέληξε ότι θα ζητηθεί η άμεση σύγκληση της Επιτροπής μέχρι αύριο, οπότε η Βουλή παραμένει ανοιχτή.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…