Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Παρέμβαση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την υπόθεση της μετακίνησης του ορθοπεδικού από το Γ.Ν.Ξ.

Παρέμβαση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την υπόθεση της μετακίνησης του ορθοπεδικού από το Γ.Ν.Ξ.

0

Τι προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να λυθεί το πρόβλημα του νοσοκομείου Ξάνθης


Παρέμβαση πραγματοποίησε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ύστερα από το σάλο που ξέσπασε από την μετακίνηση ορθοπεδικού από το Νοσοκομείο Ξάνθης προς το αντίστοιχο του Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «εντολή υποχρεωτικής απόσπασης (για 3 μήνες) σε επιμελητή της Ορθοπεδικής από το Νοσοκομείο Ξάνθης στο Γ.Ν. Διδυμοτείχου, χωρίς να υπάρχει ανάγκη στο εν λόγω νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή για να καλυφθούν οι ανάγκες της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας χρησιμοποιούνται ιδιώτες γιατροί με μεγαλύτερη αμοιβή από τους γιατρούς του ΕΣΥ, αυξάνοντας το λειτουργικό κόστος του νοσοκομείου», ενώ συμπληρώνεται ότι «είναι κατανοητό ότι με τέτοιες πρακτικές γιατροί εξωθούνται σε παραίτηση, ενώ το Νοσοκομείο μας αποψιλώνεται. Και αναρωτιέται κανείς. Γιατί άραγε να συμβαίνει αυτό; Γιατί άραγε δεν υπάρχει διαμαρτυρία από το συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών;».

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Γ.Ν.Ξ

Ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανακατέθεσε τον Ιούλιο τρεις τροπολογίες για τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς, για τις άγονες, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές, για τo «clawback» και το «rebate» και τέλος για την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών των γιατρών με 20%.

Αναλυτικότερα:

  • Να δοθούν επιπλέον κίνητρα για να έρθουν νέοι γιατροί: Να μετατραπεί το Νοσοκομείο της Ξάνθης σε Νοσοκομείο Άγονο Ζώνης Α, να δοθεί επιδότηση ενοικίου τόσο για τους μόνιμους όσο και για τους επικουρικούς ιατρούς.
  • Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών (20%).
  • Ελάχιστο εισαγωγικό μισθό γιατρού ΕΣΥ 2.000 (όσο δηλαδή παίρνουν σήμερα οι ιδιώτες που εργάζονται στα νοσοκομεία).
  • Μόνιμα ανοικτές προκηρύξεις, δηλαδή να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσληψης ιατρού χωρίς την καθυστέρηση της γραφειοκρατίας.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…