Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα τροπή στο θέμα της μετακίνησης του ορθοπεδικού από Ξάνθη σε Διδυμότειχο

Νέα τροπή στο θέμα της μετακίνησης του ορθοπεδικού από Ξάνθη σε Διδυμότειχο

0

Ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Χ. Καπετανίδης επιβεβαιώνει ότι δεν κατέθεσαν αίτημα για γιατρό – Έχουν τρεις ορθοπεδικούς όπως και το νοσοκομείο Ξάνθης


Για «τιμωρητική» μετακίνηση, μιλά στο «Ε» ο ορθοπεδικός του νοσοκομείου Ξάνθης –  Δήλωσε πως η συμπεριφορά του κ. Τσαλικάκη τον εξωθεί σε παραίτηση


Νέα διάσταση εκλαμβάνει το θέμα της μετακίνησης του ορθοπεδικού από το νοσοκομείο Ξάνθης στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου καθώς τα στοιχεία συνηγορούν ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι που να δικαιολογούν την εσπευσμένη μάλιστα μετακίνηση και χωρίς προειδοποίηση.

 

Για «τιμωρητική» μετακίνηση μιλά στο «Ε» ο ορθοπεδικός του νοσοκομείου Ξάνθης

Ο γιατρός, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεσή μας, επικοινώνησε αυτοβούλως με το «Ε» και υποστήριξε πως  πρόκειται για «τιμωρητική» απόφαση του διοικητή Δημήτρη Τσαλικάκη που υπαγορεύτηκε όχι από υπηρεσιακούς  λόγους αλλά προσωπικά κίνητρα. Ο γιατρός παραδέχτηκε ότι  είχε καταθέσει αίτημα για μετάθεση και κάλυψη μόνιμης θέσης στο νοσοκομείο της Ζακύνθου καθώς ο τόπος διαμονής του είναι η Πάτρα. Ένα αίτημα του δεν ελήφθη υπ’ όψιν όπως αποδείχθηκε.

 

Δήλωσε πως η συμπεριφορά του κ. Τσαλικάκη τον εξωθεί σε παραίτηση

Τέλος ο ορθοπεδικός ανέφερε πως έχει  επικοινωνήσει με τον διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου ο οποίος και του είπε πως δεν έχει καταθέσει αίτημα για μετακίνηση γιατρού από το νοσοκομείο της Ξάνθης.

Σε ερώτημά μας γιατί, εφόσον ως γιατρός του ΕΣΥ που εφαρμόζεται η κινητικότητα δεν επιθυμεί να υπηρετήσει στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, απάντησε πως αφενός δεν συντρέχουν οι λόγοι γιατί υπάρχει επάρκεια γιατρών, όπως τον διαβεβαίωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και αφετέρου δεν καλύπτονται τα έξοδα της διαμονής του παρά μόνο της μετακίνησης και ο ίδιος διατηρεί σπίτι στην Πάτρα, νοικιάζει σπίτι στην Ξάνθη και θα πρέπει να νοικιάσει και στο Διδυμότειχο, κάτι που δεν το αντέχει οικονομικά. Δήλωσε ότι η απόφαση αυτή του διοικητή κ. Τσαλικάκη τον εξωθεί σε παραίτηση.

 

Έκπληξη για  τον διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου – Δεν ζήτησαν γιατρό από την Ξάνθη

Το »Ε» επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Διδυμοτείχου Καπετανίδη Χρήστο ο οποίος επιβεβαίωσε την θέση του γιατρού ότι ουδέποτε κατέθεσε αίτημα: «Ήταν μια έκπληξη για μας…Μια ευχάριστη έκπληξη γιατί δεν καταθέσαμε αίτημα για μετακίνηση ορθοπεδικού από το νοσοκομείο της Ξάνθης. Σαν διοίκηση του νοσοκομείου έχουμε πάρει απόφαση για πρόσληψη μόνιμου γιατρού. Αυτό ζητήσαμε και όχι μετακίνηση για τρεις μήνες. Έχουμε τρεις ορθοπεδικούς», σημείωσε ο κ. Καπετανίδης.

 

Τρεις ορθοπεδικούς το Διδυμότειχο με 16.000 κατοίκους , τρεις και η Ξάνθη με 66.000

Να σημειώσουμε ότι και η Ορθοπεδική του νοσοκομείου Ξάνθης διαθέτει 3 ορθοπεδικούς και ένα επικουρικό. Τον ίδιο αριθμό διαθέτει και το νοσοκομείο Διδυμοτείχου συν ένα αν εφαρμοστεί η απόφαση. Η διαφορά έγκειται στο ότι ο δήμος έχει μόνιμο πληθυσμό 16.060 κατοίκους ενώ ο δήμος Ξάνθης 66.875 και η Π.Ε. Ξάνθης, την οποία εξυπηρετείται μόνο από το νοσοκομείο Ξάνθης 107.548, σύμφωνα με την απογραφή του 2021. Συνεπώς η αναντιστοιχία σε σχέση με τα πληθυσμιακά κριτήρια είναι προφανής και ουσιαστικά πρόκειται για αποδυνάμωση του νοσοκομείου μας.

Τέλος να σημειώσουμε ότι επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον κ. Τσαλικάκη που είναι πλέον Διοικητής της 3ης ΥΠΕ αλλά δεν κατέστη δυνατό.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…