Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Μοναδική εμπειρία ο 8ος παραθαλάσσιος αγώνας WAVE running

Μοναδική εμπειρία ο 8ος παραθαλάσσιος αγώνας WAVE running

0

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και 184 συμμετοχές στους αγώνες 5,10 και 28 χιλιομέτρων

Ποιοι κατέκτησαν τα βάθρα

 

Το 8ο WAVE running ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Αυγούστου, με 184 συμμετοχές στους αγώνες 5,10 και 28 χιλιομέτρων.

Στους αγώνες συμμετείχαν δρομείς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Φέτος για πρώτη φορά ,η διοργάνωση έγινε διήμερη. Οι αγώνες 28 και 10km πραγματοποιήθηκαν Σάββατο απόγευμα και ο αγώνας των 5 km,  καθώς και ο παιδικός, το πρωί της Κυριακής.

Το Σάββατο στις 18.30 δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα 28km από την αμμόγλωσσα της Κεραμωτής με 19 συμμετοχές. Στο βάθρο του πρώτου νικητή ανέβηκε ο Ιωάννης Καλούδης με χρόνο 02:13, στη δεύτερη θέση ο Νικόλαος Λαφτσίδης με χρόνο 02:21 και στην τρίτη θέση ο Βασίλης Παντεκίδης  με χρόνο 02:22. Στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η Μαρία Γιάντσου με χρόνο 03:08, η οποία κατέκτησε την ένατη θέση γενικής κατάταξης και έτρεξε όλη τη διαδρομή με γυμνό πόδι! Δεύτερη τερμάτισε η Μαρία Ελευθεριάδου με 03:37 και τρίτη η Κατερίνα Τουμανίδου με 04:26.

Στην κατηγορία barefoot (=γυμνό πόδι) πρώτος τερμάτισε ο Μιχάλης Αγγελόπουλος με χρόνο 02:58, δεύτερη η Μαρία Γιάντσου με 03:08 και τρίτος ο Κυριάκος Χατζηθεοδώρου με 03:36.

Ο αγώνας των 10km ξεκίνησε στις 19.30 με 84 συμμετοχές. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Χαράλαμπος Βούλκος με χρόνο 00:36:06 σημειώνοντας ρεκόρ διαδρομής, στη δεύτερη ο Εμμανουήλ Μπαγκατσούνης με χρόνο 00:42:09 και στην τρίτη ο Νικόλαος Απόστολος Ψάλτης με 00:45:34. Στο βάθρο της πρώτης νικήτριας ανέβηκε η Atanaska Atanasova με 00:46:39, στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ειρήνη Καλιαντζόγλου με χρόνο 00:52 και στην τρίτη η Πόπη Πουλόπουλου με 00:54.

Στην κατηγορία barefoot πρώτος τερμάτισε ο Tsonio Penev με χρόνο 46:06, δεύτερος ο Δημήτρης Βαβαϊτης με 46:29 και τρίτη η Atanaska Atanasova με 46:39. .

Την Κυριακή στις 10.30 δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα 5km με 81 συμμετοχές. Τις δύο πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι νικητές του αγώνα των 28km. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο Νίκόλαος Λαφτσίδης, με χρόνο 00:19 και στη δεύτερη θέση ο Ιωάννης Καλούδης. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Πάρης Καμπαγεωργίου με 00:20. Στις γυναίκες ήρθε πρώτη η Atanaska Atanasova με χρόνο 00:23, δεύτερη η Μαριάννα Τάντου με 00:24 και τρίτη η Δώρα Γκέκα με 00:26.

Στην κατηγορία barefoot των 5km πρώτος τερμάτισε ο Ιωάννης Καλούδης με χρόνο 20:12, δεύτερος ο Πάρης Καμπαγεωργίου με 20:39 και τρίτος ο Δημήτριος Σισμανίδης με 21:17.

Η κατηγορία barefoot τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μόνο στον μεγάλο αγώνα. Φέτος, προστέθηκε στους μικρότερους αγώνες και ενθάρρυνε πολλούς δρομείς των 5 και 10 km να τρέξουν με γυμνό πόδι. Οι περισσότεροι ανέφεραν ότι ήταν προτιμότερο, καθώς η επαφή με το τερέν τους πρόσφερε μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας και διευκόλυνε την προσπάθειά τους.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το πρωί με τον παιδικό αγώνα και τους 37 μικρούς WAVE runners να μοιράζουν χαμόγελα κα ενέργεια! Πρώτος τερμάτισε ο Μιχαήλ Καρατσιώλης με χρόνο 00:01:28, δεύτερος ο Ayas Asia με 00:01:39 και τρίτος ο Χρήστος Κοτζαγιαννίδης με 00:01:40.

Για άλλη μία χρονιά η συμβολή των εθελοντών ήταν ανεκτίμητης αξίας! Στελέχωσαν 6 σταθμούς υποστήριξης κατά μήκος της ακτογραμμής για τον μεγάλο αγώνα και στο σημείο τερματισμού κάλυψαν κάθε ανάγκη όπως η τοποθέτηση των εγκαταστάσεων, η γραμματειακή υποστήριξη, η τροφοδοσία και ό,τι άλλο ήταν απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων.

Δρομείς  και εθελοντές μετά το τέλος των αγώνων απόλαυσαν παγωμένες μπύρες, δροσερό καρπούζι, χαλβά, φρέσκο κουλούρι, σαντουιτσάκια με εκλεκτά υλικά, μπάρες δημητριακών και καριόκες.

Μέγας χορηγός της διοργάνωσης του 8ου WAVE  running ήταν το Εκπαιδευτικό Κέντρο Πρωταγόρας.

Ο Δήμος Αβδήρων συμμετείχε ως συνδιοργανωτής.

Υποστηρικτές : Χαλβάς Τασελαρίδη, Caffeine Roastery Superfoods, φούρνοι Λεχούδη, ζαχαροπλαστείο Παπαπαρασκευά, ζυθοποιία  Βεργίνα, οινοποιείο Βουρβουκέλης, café bar Φουαγιέ, super market Ok Κεραμωτής, super market Μετοικίδης (Τοξότες) , Λιβέρης Αφεντούλης & ΣΙΑ ΟΕ, Αλιευτικός Συνεταιρισμός Βιστωνίδας , Maxi Color, Party booth

Την υγειονομική κάλυψη του αγώνα και το σύστημα ραδιοεπικοινωνίας ανέλαβε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Η Ναυαγοσωστική Βορείου Ελλάδος, επέβλεπε τους δρομείς από θάλασσα με σκάφος και ήταν υπεύθυνοι για την ασφαλή διέλευση των δρομέων από τις εκβολές του Νέστου.

Φωτογραφίες : Δρόσος Δρόσσος

Διοργάνωση : Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αντίκα

Μέγας Χορηγός : Εκπαιδευτικό Κέντρο Πρωταγόρας

Συνδιοργανωτής: Δήμος Αβδήρων

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Τα έσοδα του Super Cup παραδόθηκαν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ξάνθης

Σε μια πολύ σημαντική και όμορφη ενέργεια προχώρησε η ΕΠΣ Ξάνθης, ο Άρης Αβάτου και ο Π. Μ…