Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Με «πάντρεμα» παραδοσιακής και ροκ μουσικής ανεβαίνουν στην σκηνή των Γιορτών Παλιάς Πόλης οι BeetRoots

Με «πάντρεμα» παραδοσιακής και ροκ μουσικής ανεβαίνουν στην σκηνή των Γιορτών Παλιάς Πόλης οι BeetRoots

0

Την πρώτη του εμφάνιση θα κάνει το 5μελές μουσικό συγκρότημα στην πλατεία Μητροπόλεως την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 20:30


«Στην επικείμενη εμφάνιση μας στην Μητρόπολη, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης συνεργαζόμαστε με τον δάσκαλο της γκάιντας , τον Βαγγέλη Δωρόπουλο σε ένα πάντρεμα της παραδοσιακής μουσικής με την ροκ, με πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα», τονίζουν


Πρωταγωνιστές στην κεντρική μουσική σκηνή της πλατείας Μητροπόλεως θα είναι οι BeetRoots το βράδυ της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης 2024. Το πενταμελές μουσικό συγκρότημα δηλώνει έτοιμο να ξεσηκώσει το κοινό του στις 20:30, φυσικά πάντοτε με ιδιαίτερη ροκ μουσική και με μοναδικές ερμηνείες…

Τα μέλη του είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, να μεταδώσουν δυνατά συναισθήματα και να αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις με την πρώτη τους αυτή εμφάνιση στην εν λόγω διοργάνωση.

Ας συστηθούμε λοιπόν! Παρουσιάστε μας την ταυτότητα των BeetRoots

Καλησπέρα κι από κοντά! Είμαστε οι Beetroots, (στα ελληνικά σημαίνει Παντζάρια!), ένα πενταμελές μουσικό σχήμα από την Ξάνθη, που κινείται στο χώρο της ελληνικής ροκ και όχι μόνο. Μπορούμε να πούμε πως η ροκ είναι η βάση της μουσικής μας, όμως από εκεί και πέρα οι διαρκείς μουσικές μας ανησυχίες και επιρροές μας ωθούν στο να πειραματιζόμαστε συχνά με τον ήχο μας και με τα τραγούδια που παρουσιάζουμε.

Όπως για παράδειγμα, στην επικείμενη εμφάνιση μας στην πλατεία Μητροπόλεως, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης συνεργαζόμαστε με τον δάσκαλο της γκάιντας , τον Βαγγέλη Δωρόπουλο σε ένα «πάντρεμα» της παραδοσιακής μουσικής με την ροκ, με πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Στα φωνητικά και στην ακουστική κιθάρα είναι ο Κώστας Τεφτίκογλου, στη μία ηλεκτρική κιθάρα και ενίοτε στο τρίχορδο μπουζούκι ο Τάσος Βογιατζής, στην άλλη ηλεκτρική κιθάρα ο Δούκας Κώστογλου, στο μπάσο ο Δημήτρης (για τους φίλους Μήτσος) Αγγελάκης και στα τύμπανα ο Μπάμπης ο Βαλσαμίδης

Πώς ξεκίνησε η συστηματική ενασχόλησή σας με την ελληνική ροκ; Μιλήστε μας για τα πρώτα σας βήματα στον χώρο.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2011. Από τότε μέχρι σήμερα υπήρξαν μερικές αλλαγές, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια οι Beetroots αποτελούνται από τα σημερινά μέλη. Πριν από τους Beetroots όλα τα μέλη είχαν παρουσία στη μουσική σκηνή και όχι μόνο της Ξάνθης. Η ανάγκη για έκφραση και για δημιουργία μπορούμε να πούμε ότι μας ένωσε και έφερε τον έναν στο δρόμο του άλλου σε ένα είδος μουσικής που ήταν η κοινή συνισταμένη όλων. Όμως, όπως είπαμε και πριν, οι μουσικές μας ανησυχίες μας ωθούν να πάμε τη μουσική που παρουσιάζουμε ένα βήμα παραπάνω και να πειραματιζόμαστε με ό,τι μας κινεί το ενδιαφέρον.

Το 2016 κυκλοφορήσατε το πρώτο σας προσωπικό άλμπουμ με τίτλο «Πλανήτης J. Kay-160» ,με την FM Records. Ας σταθούμε σε αυτό κι εν συνεχεία στις δουλειές και συνεργασίες που ακολούθησαν.

Ο «Πλανήτης J.Kay-160» ήταν στην ουσία η πρώτη μας προσπάθεια έκφρασης και δημιουργίας της μουσικής που είχαμε μέσα μας. Όποιος άκουσε ή θα ακούσει το άλμπουμ θα καταλάβει ότι δημιουργήσαμε τραγούδια χωρίς ταμπέλες και «πρέπει», γιατί πιστεύουμε ότι έτσι αρμόζει όταν έχεις την ανάγκη να εκφραστείς, να βγάλεις αυτά που έχεις μέσα σου και τελικά όταν θέλεις να τα επικοινωνήσεις.

Οι συνεργασίες ήταν πολλές. Εμφανιστήκαμε στην ίδια σκηνή με τον Χρήστο Θηβαίο, τα Υπόγεια Ρεύματα και τον Παντελή Θαλασσινό, όπως επίσης και με πολλούς άλλους μουσικούς, όχι γνωστούς στο ευρύ κοινό, αλλά το ίδιο αξιόλογους με τους προαναφερθέντες.

Ποιο είναι το κοινό των BeetRoots;

Αυτό που βλέπουμε εμείς στις συναυλίες μας είναι ότι το κοινό που έρχεται και μας στηρίζει είναι μεικτό. Συγκεκριμένα, είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα. Πιθανότατα θεωρούμε πως κατά κάποιον τρόπο ο καθένας μπορεί να βρει στη μουσική μας κάτι που θα του αρέσει ή θα τον εκφράσει κι αυτό επιτυγχάνεται με τους στίχους μας, τη μουσική μας, μέσω των πειραγμένων διασκευών μας και του ήχου μας.

Μέσα από τη μουσική σας επιδιώκεται να εξωτερικεύσετε συναισθήματα και τελικά να ξεσηκώσετε το κοινό σας;

Αυτό ακριβώς! Αυτό φαίνεται ειδικά στις ζωντανές μας εμφανίσεις! Όσοι έρθουν την Δευτέρα πιστεύουμε ότι θα το νιώσουν.

Ποια θα είναι η φετινή σας παρουσία στις Γιορτές Παλιάς Πόλης; Έχετε ξανασυμμετάσχει στη διοργάνωση;

Φέτος συμμετέχουμε για πρώτη φορά στις Γιορτές, στη μεγάλη κεντρική σκηνή της Μητρόπολης. Έχουμε εμφανιστεί σε συλλόγους, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη μας φορά στην συγκεκριμένη διοργάνωση. Η Δευτέρα θα είναι μια βραδιά με Beetroots και υποσχόμαστε ότι όσοι βρεθούν εκεί, θα περάσουν μια πολύ όμορφη βραδιά.

Τέλος, πείτε μας δύο λόγια για όσα έπονται

«Ες αύριον τα σπουδαία», όπως λέει και η αρχαία ρήση! Η ανάγκη για δημιουργία και έκφραση είναι συνεχής και μας ωθεί σε νέα σχέδια και πλάνα, που δυστυχώς δεν μπορούμε ακόμα να ανακοινώσουμε. Όσοι φίλοι όμως θέλουν, μπορούν να μαθαίνουν για εμάς μέσα από τις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ( fb : BeetRoots , insta : beetroots_band).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βραβείο Μπούκερ 2024: Αυτή είναι η βραχεία λίστα – Φαβορί ο Πέρσιβαλ Έβερετ

Έξι συγγραφείς επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή. Πέντε γυναίκες, οι Χάρβεϊ, Κούσνερ, Μ…