Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με εξαιρετικούς καλλιτέχνες συμμετέχει στις Γιορτές Παλιάς Πόλης ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης

Με εξαιρετικούς καλλιτέχνες συμμετέχει στις Γιορτές Παλιάς Πόλης ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης

0

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά το Σάββατο 31 Αυγούστου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο στέκι του Συλλόγου


«Καλούμε και φέτος όλους τους Ξανθιώτες, τους φίλους και τους φιλοξενούμενους από όλη την Ελλάδα. Ευελπιστούμε πως θα κάνουμε όλο τον κόσμο να διασκεδάσει και να το ευχαριστηθεί», όπως τονίζει ο πρόεδρος, Γιώργος Μπίκος


Ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης» συμμετέχει και φέτος στο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της πόλης μας, στις Γιορτές Παλιάς Πόλης στο στέκι του(απέναντι από το παλιό γήπεδο της Ξάνθης, στο τέρμα της οδού Βασιλίσσης Σοφίας).

Με κύριο σκοπό την μεταλαμπάδευση της σαρακατσάνικης παράδοσης στις επόμενες γενιές, ο πρόεδρος του Συλλόγου μιλά στο «Ε» για την φετινή παρουσία του Συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα εστιάζοντας την προσοχή στο πρόγραμμα που έχει δημοσιευτεί ενόψει της φετινής διοργάνωσης.


«Περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο και δηλώνουμε έτοιμοι να υποδεχτούμε πολύ καταξιωμένους καλλιτέχνες»
Γιώργος Μπίκος
Πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

«Είμαστε έτοιμοι ως Σύλλογος να δώσουμε και φέτος τον καλύτερό μας εαυτό στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2024.Το στέκι μας βρίσκεται απέναντι από το παλιό γήπεδο της Ξάνθης, επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, στο τέρμα της. Περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο και δηλώνουμε έτοιμοι να υποδεχτούμε πολύ καταξιωμένους καλλιτέχνες», όπως τονίζει ο κ. Μπίκος.

Έφη Θώδη, Γωγώ Τσαμπά, Γιώτα Γρίβα και Γιάννη Καψάλη και τοπικοί καλλιτέχνες δίνουν το παρών στην φετινή διοργάνωση

Αναφορικά με τους καλλιτέχνες που θα φιλοξενήσει ο Σύλλογος, ο πρόεδρος επισημαίνει:

«Για πρώτη φορά θα έχουμε μαζί μας και μία καταξιωμένη καλλιτέχνη, την Έφη Θώδη στις 1 Σεπτεμβρίου. Έπειτα, την Τρίτη θα υποδεχτούμε την Γωγώ Τσαμπά, την Τετάρτη θα έχουμε μαζί μας την Γιώτα Γρίβα και την Πέμπτη τον Γιάννη Καψάλη».

Σημειώνει δε πως ειδική μνεία πρέπει να γίνεται και στους τοπικούς τραγουδιστές, οι οποίοι στέκουν στο πλευρό των μελών του Συλλόγου και στηρίζουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν.

Ως παράδειγμα αναφέρει τα αδέρφια Μπανιώτη, τον Σάκη Μπανιώτη και τον Χριστόδουλο Κωσταρέλο.

«Το ευχαριστώ» του προέδρου στους εθελοντές

«Μας χαροποιεί το γεγονός πως η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη, δηλαδή βλέπουμε κόσμο όχι μόνο από όμορους νομούς αλλά και από όλη την Ελλάδα. Επίσης, θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εθελοντές που δίνουν όλη την ψυχή τους, τη δύναμή τους κατά τη διάρκεια μίας γεμάτης εβδομάδας με σκοπό να εξυπηρετήσουν όλο τον κόσμο. Καλούμε, λοιπόν και φέτος όλους τους Ξανθιώτες, τους φίλους και τους φιλοξενούμενους από όλη την Ελλάδα. Ευελπιστούμε πως θα κάνουμε όλο τον κόσμο να διασκεδάσει και να το ευχαριστηθεί», όπως δηλώνει στο «Ε».

Σύνοψη της κινητικότητας του Συλλόγου για την χρονιά που πέρασε

«Προηγήθηκε το Αντάμωμα στον παραδοσιακό οικισμό Χαϊντού Ξάνθης, όπου μας ‘’αγκάλιασε’’ με θέρμη ο κόσμος. Η παρουσία της νεολαίας ήταν δυναμική, κάτι που αναμφισβήτητα μας εντυπωσίασε. Μάλιστα για πρώτη χρονιά μας επισκέφθηκε ο Σύλλογος Σαρακατσάνων ‘’Κατσαντώνης’’ από το Κάρλοβο της Βουλγαρίας με 70 άτομα συνολικά κατά προσέγγιση τα οποία και φιλοξενήσαμε με μεγάλη χαρά. Επίσης, στον χώρο μας βρέθηκαν οι Αγραφιώτες από το Αγρίνιο, ο Σύλλογος Σαρακατσάνων η ‘’Ένωση’’  από την Θεσσαλονίκη και το χορευτικό του Συλλόγου από τον Έβρο. Συνολικά ήμασταν πέντε χορευτικά και περάσαμε ένα όμορφο τριήμερο», υπογραμμίζει όσον αφορά τις δράσεις που προηγήθηκαν.

Νέα χρονιά για τον Σύλλογο με όνειρα, εκδρομές και δράσεις

Τέλος, ο πρόεδρος ενημερώνει πως έρχεται μία νέα χρονιά με όνειρα και εκδηλώσεις. Επίσης, μιλά για τον ετήσιο χορό που προγραμματίζεται για τον χειμώνα, όπως επίσης και για διάφορες άλλες μικροεκδρομές που είναι υπό σκέψη.

«Πάνω από όλα μας ενδιαφέρει η μεταλαμπάδευση της παράδοσής μας, να χορέψουμε, να φανούμε ως Σύλλογος», επισημαίνει με έμφαση ο κ. Μπίκος.

Πρόγραμμα

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Τραγούδι: Πόπη Καραμπά, Θοδωρής, Μάκκας, Γιάννης Μίγγος

Κλαρίνο: Γιώργος Μίγγος

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Τραγούδι: Έφη Θώδη Κων/νος Μπανιώτης

Κλαρίνο: Δημήτρης Σάκκας

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου

Τραγούδι: Μιχάλης Καπρινιώτης, Δημήτρης Τζελέπης

Κλαρίνο: Κώστας Νικολάου

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου

Τραγούδι: Γωγώ Τσαμπα, Παναγιώτης Ούτος

Κλαρίνο: Νεκτάριος Κοκκώνης

Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου

Τραγούδι: Γιώτα Γρίβα, Γιώργος Καραχρήστος

Κλαρίνο: Ζήσης Τσολακίδης

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου

Τραγούδι: Γιάννης Καψάλης, Κώστας Ζλατίνης

Κλαρίνο: Μάκης Τσίκος

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου

Τραγούδι: Κώστας Μπανιώτης, Νάνσυ Σαραβάκου, Γιάννης Μπανιώτης

Κλαρίνο: Θοδωρής Χαλιάσος

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

Τραγούδι: Χριστόδουλος Κωσταρέλος, Σάκης

Μπανιώτης, Σάκης Ντίνας

Κλαρίνο: Σταύρος Τσίκος

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…