Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Απόστολος Χρήστου: Έφερε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κολύμβηση πισίνας

Απόστολος Χρήστου: Έφερε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην κολύμβηση πισίνας

0

Από την κόλαση στον παράδεισο βρέθηκε ο Αργυρός Ολυμπιονίκης μας


Με επίδοση 1.54.82 και νέο πανελλήνιο ρεκόρ ο Έλληνας πρωταθλητής της κολύμβησης Απόστολος Χρήστου πέτυχε τον μεγάλο του στόχο, στον τελικό των 200μ. στο ύπτιο και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Η διαδρομή του έως το μετάλλιο, ωστόσο, δεν ήταν εύκολη μέχρι τώρα. Η επιμονή και το μαχητικό πνεύμα του, όμως, ήταν αυτά που του έφεραν το πολυπόθητο μετάλλιο.

Στις 29 Ιουλίου 2024, όταν ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε στον τελικό των 100μ. ύπτιο στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, είδε το όνειρο να γκρεμίζεται μπροστά του για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου, όσα τον χώριζαν από το βάθρο. Πλησιάζει να κλείσει τα 28 και οι Αγώνες του 2028 στο Λος Αντζελες φαντάζουν πολύ μακρινοί. «Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μέχρι τότε», δήλωσε ο ίδιος. Ηταν στενοχωρημένος, θυμωμένος, απογοητευμένος. «Μάλλον θα αφήσω το 200άρι».

Την 1η Αυγούστου 2024, μόλις τρεις ημέρες μετά την τέταρτη θέση στο 100άρι, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο, το πρώτο της Ελλάδας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων στην κολύμβηση εντός πισίνας. Πανηγύρισε, απόρησε, κοίταξε ξανά και ξανά τον πίνακα για να βεβαιωθεί. Και όταν ανέβηκε στο βάθρο, βούρκωσε. Το πώς έφτασε από το «δεν θα κατέβω» στο μετάλλιο, μόνο ο ίδιος και ο Παναγιώτης Βελέντζας (ο προπονητής του) μπορούν να το απαντήσουν.

Κάπως έτσι γράφεται η ιστορία. Ο χρόνος είναι στιγμές και, μερικές φορές, «κάποια πράγματα έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις», δήλωσε ο Χρήστου στην κάμερα της ΕΡΤ…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Τα έσοδα του Super Cup παραδόθηκαν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ξάνθης

Σε μια πολύ σημαντική και όμορφη ενέργεια προχώρησε η ΕΠΣ Ξάνθης, ο Άρης Αβάτου και ο Π. Μ…