Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τουρισμός «χαμηλής ταχύτητας» στην ΠΕ Ξάνθης

Τουρισμός «χαμηλής ταχύτητας» στην ΠΕ Ξάνθης

0

Στο «Ε» μιλούν η Αθανασία Κοψαλίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων και Τουριστικών Επιχειρηματιών Ν. Ξάνθης και ο Απόστολος Αγκόρτσας αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης


Αναλυτικά τι ισχύει για την επισκεψιμότητα στο CAMPING NATURA στην παραλία Μάνδρας


Η περίοδος άδειας των εργαζομένων έχει ξεκινήσει και είναι απολύτως φυσιολογικό να αποζητούν λίγες μέρες χαλάρωσης με σκοπό να ξεφύγουν έστω και λίγο από την καθημερινότητα. Έτσι, έχουν φροντίσει να κλείσουν το πακέτο διακοπών που τους αντιπροσωπεύει και να επιλέξουν ανάμεσα σε βουνό ή θάλασσα…

Το «Ε», λοιπόν σε μία απόπειρα να αποτυπώσει την κίνηση σε ξενοδοχεία, τον ρυθμό κρατήσεων, μιλά με υπεύθυνους του κλάδου, ώστε να καταλήξει σε όσο το δυνατό πιο ασφαλή συμπεράσματα αναφορικά με την επισκεψιμότητα στην περιοχή το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Ικανοποιητική η κίνηση ξενοδοχείων στην παραλιακή ζώνη

Η Αθανασία Κοψαλίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων και Τουριστικών Επιχειρηματιών Ν. Ξάνθης μιλά αναφορικά με τις κρατήσεις και τη γενική εικόνα περί επισκεψιμότητας στα ξενοδοχεία της περιοχής και δη στην παραλιακή ζώνη.

«Τα πράγματα βαίνουν καλώς. Συγκεκριμένα, για πρώτη χρονιά είχαμε και πολλούς μουσουλμάνους από Τουρκία στο Μπαϊράμ. Γενικά υπάρχει κόσμος. Κυρίως έρχεται από τα Βαλκάνια. Οι επισκέπτες από την Ευρώπη κάθονται συνήθως ένα με δύο βράδια, σαν ενδιάμεση στάση παραδείγματος χάριν όταν θέλουν να κατευθυνθούν προς Κωνσταντινούπολη», όπως υπογραμμίζει.

Για τον Αύγουστο επισημαίνει πως θα έρθει κόσμος, κυρίως βέβαια ζευγάρια δίνοντας έμφαση στο ότι υπάρχουν κρατήσεις σε ικανοποιητικό αριθμό και για τον επόμενο μήνα.

«Άλλωστε, έχουν λόγο που έρχονται πολλοί από αυτούς. Σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι κατευθύνονται προς τα εδώ, επειδή γεμίζουν άλλοι προορισμοί που τους εξυπηρετούσαν περισσότερο, κάτι που παρατηρείται έντονα στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης που είναι πλήρης», όπως προσθέτει.

Ποια τα δεδομένα για τον εναλλακτικό ορεινό τουρισμό στο ζενίθ του καύσωνα

Από την άλλη, ο Απόστολος Αγκόρτσας αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης στρέφοντας το βλέμμα στον ορεινό και εναλλακτικό κυρίως τουρισμό, υποστηρίζει στο «Ε» πως ομολογουμένως πολλοί επιλέγουν την περιοχή για βόλτες, κυρίως αυθημερόν, ωστόσο θεωρεί πως είμαστε πολύ χαμηλά όσον αφορά το ενδιαφέρον για διανυκτέρευση.

«Οι επισκέπτες μας έρχονται με σκοπό να πάνε στην θάλασσα. Άρα, δεν τους ενδιαφέρει τόσο να βγούνε στην πόλη της Ξάνθης. Συνεπώς, κινούνται προς Άβδηρα, Μυρωδάτο, Άι Γιάννη», όπως δηλώνει.

Όσον αφορά τις κρατήσεις ενόψει των Γιορτών Παλιάς Πόλης σημειώνει πως ακόμη είναι αρκετά νωρίς και δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα περί κινητικότητας και διαθεσιμότητας σε δωμάτια.

«Τα Airbnb δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες των ξενοδοχείων»

Σχετικά, με τα Airbnb διευκρινίζει πως δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ξενοδοχεία, ενώ υποστηρίζει πως τα προτιμά άλλου είδους κόσμος.

«Δεν τα επιλέγει ένας τουρίστας, αλλά μία οικογένεια που θα μείνει για περίπου δύο μέρες, δεν έχει σκοπό να ξοδέψει πολλά χρήματα, είναι ο οικονομικός τουρισμός».


Ο κόσμος εκδηλώνει ενδιαφέρον και για το CAMPING NATURA κυρίως από μέσα Ιουλίου και ολόκληρο τον Αύγουστο

Οικογένειες από το εξωτερικό κυρίως στο CAMPING NATURA

Τέλος, αναφορικά με την επισκεψιμότητα στο CAMPING NATURA στην παραλία της Μάνδρας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, επιβεβαιώνεται πως ο κόσμος εκδηλώνει ενδιαφέρον, αλλά ακόμη είναι νωρίς, γιατί ο καλύτερος μήνας είναι ο Αύγουστος.

«Μέσα Ιουλίου και ολόκληρο τον Αύγουστο έχουμε πολύ κόσμο και συγκεκριμένα οικογένειες από το εξωτερικό, από Βαλκάνια, όπως επίσης και από Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία», ενημερώνει εκπρόσωπος του camping.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…