Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σύγκρουση Γεωργιάδη – γιατρών με φόντο κενά στο ΕΣΥ και επίταξη

Σύγκρουση Γεωργιάδη – γιατρών με φόντο κενά στο ΕΣΥ και επίταξη

0

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι μόνο 11 από τους 140 ιδιώτες γιατρούς δέχτηκαν να συμβάλουν για να καλυφθούν θέσεις σε νοσοκομεία της περιφέρειας – – «Με απειλές και βία μόνο επιπλοκές θα πρέπει να αναμένετε», αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος


Το ενδεχόμενο αξιοποίησης του νόμου που ψηφίστηκε επί υπουργίας του Θάνου Πλεύρη την περίοδο της πανδημίας για επίταξη ιδιωτών γιατρών με στόχο τη στήριξη του ΕΣΥ εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως προκύπτει από όσα δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο συνέδριο Pharma & HealthConference, η ηγεσία του υπουργείου δεν μπορεί να δείξει αδιαφορία απέναντι στην υπολειτουργία των επαρχιακών νοσοκομείων.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα στο πλαίσιο σύσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας, με στόχο την επίλυση του προβλήματος των νοσοκομείων με άγονες προκηρύξεις.

«Με διάθεση συνεννόησης, οι διοικητές κάλεσαν ήδη τους ιδιώτες ιατρούς να “έρθουν χωρίς πίεση” για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία με άγονες προκηρύξεις θέσεων, αλλά στο σύνολο της χώρας, εκ των 140, 105 απάντησαν αρνητικά, 14 ίσως και 11 δεχόμαστε», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στα 14 νοσοκομεία με άγονες προκηρύξεις θέσεων σε κρίσιμες ειδικότητες, έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της Κω και περιέγραψε ότι προκηρύχθηκαν ταυτόχρονα τέσσερις θέσεις παθολόγων και άλλες τέσσερις παιδιάτρων σε 14 προκηρύξεις.

Στο νησί υπάρχουν εννέα ιδιώτες και η διοίκηση του νοσοκομείου με υπουργική παρότρυνση τους πρότεινε εφημερίες με μπλοκάκι, χωρίς ωστόσο να αποφέρει καλό αποτέλεσμα.

Ο υπουργός σχολίασε μάλιστα ότι «η επίταξη είναι μια βάρβαρη λέξη», προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι ιδιώτες γιατροί δεν μπορούν να λένε ότι δεν τους νοιάζει εάν λειτουργεί το νοσοκομείο [και] είναι πρόβλημα του υπουργείου».

«Προτιμώ την καλόπιστη συνεννόηση», και το κράτος μπορεί να βρει λύσεις, «αλλά προτιμώ χωρίς βία», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί τέλος στο αδιέξοδο.

Τι λέει ο ΠΙΣ

Από την πλευρά του, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, με ανακοίνωσή του (απαντώντας σε πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού στη Βουλή) σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «το πρόβλημα του ΕΣΥ είναι μείζον και επί ελλείψεως χρημάτων ιδιαιτέρως πολύπλοκο, αλλά με απειλές και βία μόνο επιπλοκές θα πρέπει να αναμένετε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…