Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στον «πάγο» οι εργασίες για το φυσικό αέριο

Στον «πάγο» οι εργασίες για το φυσικό αέριο

0

Την Τροχαία «δείχνει» σαν υπεύθυνη για την νέα καθυστέρηση ο νέος ανάδοχος


«Δεν έχει κατατεθεί η τεχνική μελέτη από τον ανάδοχο για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις », αναφέρεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης  – Οικονομικοί οι λόγοι που δεν ξεκινά το έργο;


Στον «πάγο» έχει μπει το έργο του φυσικού αερίου στην Ξάνθη. Παρότι ό η  Ελληνική Εταιρεία Διανομής Αερίων enaon EDA (πρώην ΔΕΔΑ) με ανακοίνωσή της στις 31 Μαΐου διαβεβαίωνε ότι οι κατασκευαστικές εργασίες θα συνεχιστούν στην Ξάνθη εντός του Ιουνίου, ξεκινώντας από την κατασκευή σημείων παράδοσης και συνδέσεων, αυτό δεν επιβεβαιώνεται στην πράξη. Όπως είναι εμφανές τα προβλήματα δεν έχουν ξεπεραστεί ενώ ήδη έχουν γίνει μεγάλες αποκλίσεις  και καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα των εργασιών και των συνδέσεων των καταναλωτών.

 Την Τροχαία δείχνει σαν υπεύθυνη για την νέα καθυστέρηση ο νέος ανάδοχος

Πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι έχει μεν εξομαλυνθεί η κατάσταση με το θέμα του εργολάβου καθώς έχει αναλάβει νέα εταιρεία μετά την αποχώρηση της αρχικής και μάλιστα έχει πάρει έγκριση από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ξάνθης για εργασίες εκσκαφής. Ωστόσο οι εργασίες δεν ξεκίνησαν. Η πλευρά της αναδόχου εταιρείας «δείχνει» την Τροχαία Ξάνθης ως υπεύθυνη της καθυστέρησης,  διακινώντας τη φημολογία ότι ενώ έχει καταθέσει την τεχνική μελέτη για τις συγκεκριμένες οδούς που θέλει να αρχίσει εργασίες εκσκαφής ώστε να πάρει έγκριση και να γίνουν οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, η Τροχαία δεν έχει δώσει το «πράσινο φως» χωρίς μάλιστα να το αιτιολογήσει.

Δεν έχει κατατεθεί η τεχνική μελέτη για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Τροχαία

Το «Ε» απευθύνθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, απ’ όπου πληροφορήθηκε  αρμοδίως ότι δεν υφίσταται αυτή η πληροφορία και ότι η εν λόγω εταιρεία δεν έχει καταθέσει την τεχνική μελέτη για συγκεκριμένες οδούς ως οφείλει, ώστε η Τροχαία να προβεί σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Μάλιστα επισημάνθηκε ότι η Τροχαία ανταποκρίνεται άμεσα σε ότι έχει να κάνει με την διευκόλυνση των πολιτών αρκεί να τηρείται η νομιμότητα.

Οικονομικοί οι λόγοι που δεν ξεκινά το έργο;

Πηγές της αγοράς που εμπλέκονται με το αντικείμενο, ανέφεραν στο «Ε» ότι οι δικαιολογίες για την καθυστέρηση λόγω της Τροχαίας δεν ευσταθούν και ότι άλλοι είναι οι λόγοι που δεν ξεκινούν οι εργασίες αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι οικονομικοί και ότι κάπου δεν έχουν επιλυθεί κάποια προβλήματα που προϋπήρχαν. Αυτό που διαβεβαιώνουν πάντως είναι ότι  γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα γιατί το έργο έχει καθυστερήσει πολύ και υπάρχουν πολίτες που περιμένουν στην ουρά για σύνδεση.

Το «Ε» απευθύνθηκε στα κεντρικά της enaon EDA και περιμένει απαντήσεις.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Απολύθηκε από το Καζίνο Θράκης ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γρηγόρης Στογιαννίδης

Στο πλευρό του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης και ο Ο.Σ.Ε.ΤΥ.Π Έξι από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συ…