Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στην τελική ευθεία για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων και η Ξάνθη

Στην τελική ευθεία για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων και η Ξάνθη

0

Στο «Ε» μιλά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Ξάνθης, Νίκος Γρηγοριάδης αναφορικά με τις προετοιμασίες και πρώτες εκτιμήσεις για την φετινή κίνηση


«Το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού ψάχνεται, κοιτάζει τιμές, κάνει έρευνα αγοράς κάτι βέβαια που είναι καλό να γίνεται», τονίζει


Την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 ξεκινούν επισήμως οι θερινές εκπτώσεις και θα διαρκέσουν ως το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται βέβαια πως τα καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν – προαιρετικά- ανοιχτά την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξη των εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιουλίου.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στήνουν τις βιτρίνες με εκπτώσεις που ξεκινούν από 20% «αγγίζοντας» μάλιστα το 50% και 60% σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα «ελκυστικό» προφίλ, ώστε να «τραβήξουν» τα βλέμματα των περαστικών.

Οι αγοραστές, ως επί το πλείστον, έχουν «σταμπάρει» όσα θέλουν να πάρουν, αλλά αναμένουν την πτώση τιμών για να τα τους βγουν πιο οικονομικά, μιας και δεν έμεινε και πολύ…


«Το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού ψάχνεται, κοιτάζει τιμές, κάνει έρευνα αγοράς»
Νίκος Γρηγοριάδης
Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νομού Ξάνθης

Αναλυτικά, όσον αφορά την τοπική αγορά της Ξάνθης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Ξάνθης, Νίκος Γρηγοριάδης μιλά στο «Ε» για την πρόθεση των ιδιοκτητών καταστημάτων να προχωρήσουν σε μεγάλες και γενναιόδωρες εκπτώσεις το εν λόγω διάστημα κι ακολούθως μας προτρέπει να στηρίξουμε εμείς πρώτα, οι πολίτες της Ξάνθης την τοπική αγορά για να γίνουμε το παράδειγμα και για τους επισκέπτες που επιλέγουν την περιοχή για καλοκαιρινές αποδράσεις και φυσικά κάνουν μία στάση για να πάρουν το κατιτί τους.

Κατά καιρούς προσφορές αλλά επίσημα εκπτώσεις την 8η Ιουλίου

Αρχικά, ο κ. Γρηγοριάδης επισημαίνει πως οι προσφορές γίνονται σχεδόν κάθε μέρα, αλλά επίσημα οι εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024.

«Μαγαζιά και αλυσίδες κυρίως βγάζουν κατά καιρούς προσφορές από καλές ως γενναιόδωρες και πολύ πιο καλές, αλλά και τα ντόπια μαγαζιά ένδυσης και υπόδησης από όσο ξέρω πάντα έχουν προσφορές», όπως συμπληρώνει.

Εκπτώσεις…με υποτονική κίνηση τουλάχιστον προσώρας

«Ωστόσο, η κίνηση μέχρι στιγμής τουλάχιστον είναι υποτονική. Το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού ψάχνεται, κοιτάζει τιμές, κάνει έρευνα αγοράς κάτι βέβαια που είναι καλό να γίνεται, ώστε να κάνει συγκρίσεις όταν πάει να ψωνίσει από τις 8 Ιουλίου και μετά. Γενικά η κίνηση δεν είναι αυτή που θα έπρεπε», υπογραμμίζει αναφορικά με την κίνηση στην αγορά.

Επίσης, ο κ. Γρηγοριάδης κάνει λόγο για μία εποχή που σημαδεύεται από αυξήσεις τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, κάτι βέβαια που κάνει τον μέσο καταναλωτή να κατηγοριοποιεί τις ανάγκες του. Επενδύει, λοιπόν σε είδη πρώτης ανάγκης, προτιμά δηλαδή να αγοράσει τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ παρά ρούχα ή παπούτσια.

«Μία αύξηση της ροής από Βουλγαρία και λιγότερο από Τουρκία»

«Ακόμη δεν έχουμε πολλούς επισκέπτες στην περιοχή. Μόνο στις παραλίες έχει παραπάνω κόσμο, παρατηρείται χαρακτηριστικά μία αύξηση της ροής από Βουλγαρία και λιγότερο από Τουρκία, αν και πέρυσι κορυφώθηκε μετά τις 15 Ιουλίου μέχρι και τέλη Αυγούστου φτάνοντας ως τις αρχές Σεπτεμβρίου. Πάντα ευελπιστούμε ότι κάτι θα γίνει και τα καταστήματα άλλωστε είναι έτοιμα, εφοδιασμένα», όπως δηλώνει.

Το μήνυμα: «Στηρίζουμε την τοπική αγορά»

Τέλος, ενημερώνει πως οι πρώτες δύο εβδομάδες είναι πάντα αυτές που δείχνουν τον τόνο της εκπτωτικής περιόδου.

«Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πολλοί επιλέγουν να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αυτό που περνάμε  πάντως στον κόσμο ως μήνυμα είναι πως στηρίζουμε την τοπική αγορά», όπως διαπιστώνει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εφορία: Δεύτερη ευκαιρία για να «σωθούν» χιλιάδες ρυθμίσεις οφειλών

Διορία 15 ημερών Χρονικό περιθώριο 15 ημερών για να «σώσουν» τις ρυθμίσεις τους, έχουν οι …