Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

0

Ρίχνουν σπρέι ύπνου
Η απόπειρα δολοφονίας του ηθοποιού Γιώργου Σταυρόπουλου με τον εμπρησμό του σπιτιού του την περασμένη εβδομάδα, ενώ βρισκόταν ο ίδιος μέσα και κοιμόταν, έφερε στην επιφάνεια κι ένα άλλο θέμα που βιώνουν οι κάτοικοι του Κασκανέ.
Κάτοικοι μας ενημέρωσαν ότι δράστες από το Δροσερό τις νυκτερινές ώρες που οι ιδιοκτήτες κοιμούνται στα σπίτια τους, χρησιμοποιούν σπρέι με αέριο ύπνου. Το πρωί που ξυπνούν οι άνθρωποι διαπιστώνουν ότι από το σπίτι τους έχουν αφαιρεθεί διάφορα είδη αξίας από τους δράστες.
Μάλιστα το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται ιδιαίτερα συχνά και θα πρέπει η αστυνομία να επιληφθεί της σοβαρής αυτής περίπτωσης.
Γ.Δ.


Η βάση αντιδρά
«Ήταν προβληματική η επικοινωνία έτσι κι αλλιώς με τον κυβερνητικό βουλευτή Σπύρο Τσιλιγγίρη, ήρθε το τελευταίο δημοσίευμα στην Εσπρέσσο, και η υπόθεση ήρθε κι έδεσε».
Αυτή την φράση μου είπε συμπολίτης, προβληματισμένος ιδιαίτερα για το επίπεδο της κυβερνητικής εκπροσώπησης.
Του υπενθύμισα ότι ο Τσιλιγγίρης αποτέλεσε για δύο φορές επιλογή του λαού της Ξάνθης.
Χαμογέλασε, κούνησε το κεφάλι του λέγοντάς μου ότι η ευθύνη είναι διπλή. Όντως του λαού, αλλά και της ηγεσίας του κόμματος της Ν.Δ. που έκανε την επιλογή αυτή. Ιδού τώρα το αποτέλεσμα και να γνωρίζει ο Μητσοτάκης ότι η βάση αντιδρά γενικώς…
Γ.Δ.


Η δύναμη του λαού
Αυτό που έγινε στην Γαλλία είναι μια τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός με την ψήφο του. Ενώ όλα έδειχναν ότι η ακροδεξιά θα πάρει αυτοδυναμία και θα κυβερνήσει, το κεντροαριστερό λαϊκό μέτωπο έκανε την ανατροπή. Και η ανατροπή έγινε γιατί υπήρχε μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές. Βέβαια και στην συνασπισμένη κεντροαριστερά δεν δόθηκε αυτοδυναμία και το ποιος τελικά θα είναι ο πρωθυπουργός είναι ένα ζητούμενο γιατί τα κόμματα που την αποτελούν ενώθηκαν για να αποτρέψουν μια ακροδεξιά αυτοδυναμία και συνεχίζουν να υφίσταται σαν κομματικές οντότητες. Το πολιτικό τοπίο είναι πολύ ρευστό και δεν ευνοεί εκτιμήσεις ούτε από τους πιο έγκυρους αναλυτές.
Μ.Ξ.


Δεν χρειάζεται πανικός
Προσεγγίζω το θέμα ψύχραιμα, κι έτσι θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε κι εσείς.
Άρα, ήρεμα. Εξάλλου, προσπάθεια προφύλαξης μάλλον δεν υπάρχει, διότι τα κουνούπια κυκλοφορούν παντού, κυρίως στην ύπαιθρο χώρα.
Τα κουνούπια φορείς εντοπίστηκαν σε Άβδηρα και Χρυσούπολη όπου όντως οι πληθυσμοί είναι μεγαλύτεροι λόγω λιμνών και άλλων παραγόντων.
Εξάλλου θα ληφθούν σύντομα μέτρα από τον αρμόδιο κρατικό φορέα για καταπολέμηση του ιού από αέρος.
Άρα, ψυχραιμία, όχι πανικός, η ζωή συνεχίζεται όπως και τα μπάνια στις παραλίες Αβδήρων.
Γ.Δ.


Προσοχή, απατεώνες
Προσπάθειες εξαπάτησης εις βάρος επιχειρηματιών- προμηθευτών των Δήμων από επιτήδειους. Οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι υπάλληλοι του δήμου και χρησιμοποιώντας στοιχεία που είναι αναρτημένα στη Διαύγεια ζητούν τηλεφωνικά από επιχειρηματίες-προμηθευτές να συνδέσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέσω e-banking.
Αιτιολογούν δε ότι έτσι θα προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η εξόφληση των τιμολογίων τους.
Βέβαια οι περισσότεροι εάν όχι όλοι οι εργαζόμενοι των δήμων γνωρίζουν την παγίδα και δεν αποστέλλουν σε καμία περίπτωση πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα (κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς, κωδικούς taxis και άλλα, και φυσικά να μην συνδέονται με τραπεζικό λογαριασμό μέσω link. Το κόλπο είναι παλιό μεν, αλλά το χρησιμοποιούν οι απατεώνες.
Γ.Δ.


Χαιρετίσματα στην εξουσία
Όποιος πολίτης ντόπιος, από άλλη περιοχή ή ξένος θέλει να επισκεφθεί το Περιβαλλοντικό Κέντρο Βιστονίδας στο Πόρτο Λάγος Σάββατο ή Κυριακή, ας το ξεχάσει.
Η επιθυμία του δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, διότι το εν λόγω Κέντρο λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 4.30 το απόγευμα τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή. Σάββατο και Κυριακή το μαγαζί κλειστό.  Δηλαδή τις ημέρες που υπάρχει χρόνος για επισκέψεις των πολιτών. Και μάλιστα ωράριο δημοσίου και σε όποιον αρέσει και μη μας ενοχλείτε. Ελληνικό δημόσιο ώρα μηδέν.
Φτιάχτηκε μια δομή, διορίστηκαν κάποιοι άνθρωποι και από κει και πέρα, ’ντάξει μωρέ τι θέλετε δηλαδή, δεν έχουμε προσωπικό, έτσι το βρήκαμε, έτσι συνεχίζουμε.
Για αλλαγή βεβαίως καμία συζήτηση, τι το ψάχνετε τώρα, να’ μαστε καλά και χαιρετίσματα στην εξουσία…
Γ.Δ.


Χρειάζονται παραγωγικές επενδύσεις
Τον Ιούλιο αναμένεται ότι θα γίνει τελικά η δημόσια διαβούλευση στη Χίο, η οποία θα αφορά την εκμίσθωση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης για τα κοιτάσματα αντιμονίτη (για την παραγωγή του κρίσιμου μετάλλου αντιμονίου) στον δημόσιο μεταλλευτικό χώρο της Κεράμου που βρίσκεται στο νησί.
Αναφέρω τα παραπάνω για να ρωτήσω κάθε αρμόδιο στο νομό για να  μας πληροφορήσει πού βρίσκεται άραγε η επένδυση που επρόκειτο να ξεκινήσει στον ορεινό όγκο Κιμμερίων για την αξιοποίηση μεταλλεύματος. Και το ενδιαφέρον διότι ο νομός μας για να βγει από το σημερινό τέλμα χρειάζεται παραγωγικές επενδύσεις κάθε μορφής.
Τα αιολικά πάρκα και τα φωτοβολταϊκά είναι μια μορφή επένδυσης στον τομέα της Ενέργειας, όμως σίγουρα δεν προσφέρουν στην μείωση της ανεργίας ούτε φυσικά στην οικονομική ανάκαμψη του νομού.
Ο νομός Ξάνθης χρειάζεται νέες βιομηχανίες και βιοτεχνίες.
Γ.Δ.


Το φυσικό αέριο εξαφανισμένο
Κι ενώ έχουμε ως παράδειγμα σωστής λειτουργίας την τοποθέτηση του δικτύου των Οπτικών Ινών στην πόλη μας, από την άλλη, έχουμε μια αρνητική εικόνα για μία άλλη σημαντική επένδυση.
Ο λόγος για την Τεχνική Εταιρεία που ανέλαβε την ολοκλήρωση του δικτύου διανομής του φυσικού αερίου.
Επί μήνες η εταιρεία-φάντασμα, είναι απούσα, εξαφανισμένη.
Αυτό φυσικά σημαίνει ότι κανείς ενδιαφερόμενος Ξανθιώτης δεν γνωρίζει τι θα συμβεί με το θέμα φυσικό αέριο.
Από την άλλη η ΔΕΦΑ, ο κρατικός φορέας, όταν ερωτάται για το τι θα γίνει, υποστηρίζει ότι «σύντομα θα ξεκινήσει το έργο», ενώ αυτό από που πουθενά δεν προκύπτει.
Αυτή όμως η κοροϊδία σε βάρος της Ξάνθης και των Ξανθιωτών θα πρέπει να σταματήσει. Κι αυτό θα πρέπει να το κάνουν διαμαρτυρόμενοι τόσο η αντιπεριφέρεια όσο και ο δήμος Ξάνθης.
Γ.Δ.


Ακούγονται φωνές από το Κέντρο
Η συζήτηση έγινε το Σάββατο με δύο συμπολίτες. Σοβαρούς, γνωστούς στην κοινωνία, που ψήφισαν και στήριξαν Μητσοτάκη στις βουλευτικές εκλογές, ενώ απείχαν από τις ευρωεκλογές. Θα τους τοποθετούσα στο Κέντρο.
Και οι δύο συμπολίτες ασκούσαν δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για αποφάσεις της.
Εκείνο που διαπίστωσα είναι ότι για άλλη μια φορά, καλείται ο νομιμόφρων πολίτης να επωμιστεί οικονομικές αποφάσεις.
Από την άλλη και οι δύο άσκησαν κριτική στη λήψη αποφάσεων χωρίς να υπάρχει επεξεργασία και έρευνα εάν μπορούν να εφαρμοστούν. Μάλιστα ασκήθηκε κριτική σε υπουργούς οι οποίοι νομοθετούν και περιμένουν από το γνωστό ελληνικό δημόσιο να συντονιστεί με το περιεχόμενο της απόφασης, κάτι βέβαια που δεν συμβαίνει ποτέ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο καθαρισμός των οικοπέδων, τα POS , οι νέες ταμειακές, οι φορολογικές δηλώσεις, οι καθυστερήσεις παντού, σε όλα τα υπουργεία και φυσικά τη Δικαιοσύνη.
Οι κεντρώοι ψηφοφόροι διαμαρτύρονται, δυσανασχετούν διότι διαπιστώνουν ότι η εμπιστοσύνη που είχαν δείξει προς τον Μητσοτάκη δεν έχει απόδοση στην κοινωνία, οι αποφάσεις είναι πρόχειρες και σε λάθος κατεύθυνση.
Γ.Δ.


Παραλίες για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια
Σαν νομός διαθέτουμε μια τεράστια ακτογραμμή με πάρα πολλές παραλίες όχι οργανωμένες όλες …ευτυχώς! Κι είναι αυτές που ανακαλύπτουν ξανά οι Ξανθιώτες αλλά και οι ξένοι και απολαμβάνουν το μπάνιο τους σε καθαρά νερά και με ησυχία. Από την Σκάλα Αβδήρων και με κατεύθυνση προς την παραλία του Αη Γιάννη έχει δεξιά δύο παραλίες. Μία στο δρομάκι που κατεβαίνει μπροστά από την πύλη της κατασκήνωσης και οδηγεί στην παραλία «Αρκούδα» και η άλλη στο δρομάκι μετά την κατασκήνωση σε μια παραλία που λέγεται «κατασκήνωση». Μετά τον Αη Γιάννη έχει άλλες τέσσερις παραλίες ανοργάνωτες που έχουν πολλούς λουόμενους και με κατεύθυνση προς την Μάνδρα τον κολπίσκο της «Καλαθάρας». Εκπληκτικές παραλίες για όσους δεν θέλουν φασαρία. Ο δήμος έχει τοποθετήσει σε όλες ομπρέλες κι αν πάει κανείς πρωί μπορεί να βρει. Βέβαια υπάρχουν και τα beach bar που πηγαίνουν όσοι δεν ενοχλούνται από τον συνωστισμό και τον θόρυβο και είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν 4,50 ευρώ τον καφέ τους. Πάντως αυτό που φαίνεται να είναι τάση φέτος είναι οι νέες ανοργάνωτες παραλίες του νομού μας που τις ανακαλύπτουν οι πιο «ψαγμένοι».
Σε κάθε περίπτωση ο νομός μας διαθέτει παραλίες για όλα τα γούστα και τα  πορτοφόλια!.
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Πολύ σημαντικό διεθνές συνέδριο στα Άβδηρα τον Οκτώβριο Ένα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον …