«Όμως το έργο μπλόκαρε το ΔΠΘ, καθώς δεν δέχτηκε να συνδεθεί αυτό το τμήμα με την δικαιολογία πως θα διαταρασσόταν η πανεπιστημιακή γαλήνη ή υπήρχε το ενδεχόμενο να συμβεί κάποιο ατύχημα με τα ασθενοφόρα», εξηγεί στην ΕΡΤ Ορεστιάδας
Ένα σημαντικό έργο πνοής ειδικά για τους ασθενείς του Κεντρικού και Β. Έβρου που αφορά την σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το ΠΓΝΑ Αλεξανδρούπολης έχει «βαλτώσει» τα τελευταία περίπου δυο χρόνια, καθώς το ΔΠΘ αρνείται να επιτρέψει την διέλευση ασθενοφόρων μέσα από την πανεπιστημιούπολη στη Δραγάνα.
«Το 2022 το έργο ήταν έτοιμο από την Εγνατία οδό κατά 99%, υπολειπόταν μόλις 1% για να ολοκληρωθεί και να συνδέσει τον κόμβο με το νοσοκομείο (Πανεπιστήμιο) και έτσι μέσου του πανεπιστημίου τα περιστατικά να μπορούν να κατευθύνονται προς τα εξωτερικά ιατρεία. Δυστυχώς όμως το έργο μπλόκαρε το ΔΠΘ, καθώς δεν δέχτηκε να συνδεθεί αυτό το τμήμα με την δικαιολογία πως θα διαταρασσόταν η πανεπιστημιακή γαλήνη ή υπήρχε το ενδεχόμενο να συμβεί κάποιο ατύχημα με τα ασθενοφόρα», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Έβρου και δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Πέτροβιτς.
Όπως τόνισε, είναι μια κατάσταση που διαιωνίζεται και «ο κόμβος έγινε κόμπος που δεν λύνεται», ενώ έχει χαθεί και πολύτιμος χρόνος.
Σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς το ΔΠΘ πρότεινε από εκείνο το σημείο που έφτασε η Εγνατία Οδός τον δρόμο, να κατευθυνθεί η ανατολικά η δυτικά για να φτάσει στο νοσοκομείο, δηλαδή να κάνει κύκλο γύρω από το πανεπιστήμιο, να κατασκευαστεί ένας νέος δρόμος προκειμένου να φτάνουν τα περιστατικά στα επείγοντα.
Όπως εξήγησε, αυτό σημαίνει «πως πρέπει να γίνει νέα μελέτη, να γίνει δέσμευση πίστωσης, να βρεθούν τα χρήματα, δηλαδή να πληρώσουμε εμείς το έργο ενώ θα το ολοκλήρωνε με δικά της έξοδα η Εγνατία Οδός, κάτι που δεν μπορεί να γίνει σήμερα καθώς η διαχείριση της Εγνατίας ανατέθηκε σε ιδιώτες παραχωρησιούχους».
Ο κ. Πέτροβιτς κάλεσε τους τοπικούς φορείς να ξεκινήσουν συγκροτημένες και συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.
Πρόσφατα μάλιστα υπήρξε και διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στον Έβρο για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς για τους οποίους σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το ένα λεπτό παίζει καθοριστικό ρόλο.