Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Όλα έτοιμα για την τελετή έναρξης

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Όλα έτοιμα για την τελετή έναρξης

0

Θα είναι μοναδική και θα γίνει εκτός γηπέδου


Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 θα είναι μοναδική. Στις 26 Ιουλίου 2024, θα μας προσφέρει τις πιο αξέχαστες στιγμές στην ιστορία των αγώνων. Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 η Τελετή Έναρξης δεν θα πραγματοποιηθεί σε γήπεδο. Το Παρίσι 2024 ανοίγει νέους δρόμους φέρνοντας τον αθλητισμό στην καρδιά της πόλης και το ίδιο θα ισχύει και για την Τελετή Έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της κύριας αρτηρίας της: του Σηκουάνα.

Η Τελετή θα ξεκινήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις με μια παρέλαση με βάρκες στον Σηκουάνα στις 26 Ιουλίου. Πλέοντας σε απόσταση 3 1/2 μιλίων (6 χιλιομέτρων) μέσα από την καρδιά του Παρισιού, οι 10.500 αθλητές, προπονητές, ηγέτες και προσωπικό θα πάρουν το δρόμο τους από τη γέφυρα Austerlitz, κοντά στο Jardin des Plantes, και θα τερματίσουν στη γέφυρα Iéna μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ στο Trocadéro.

Ωστόσο, με την ασφάλεια να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, η Γαλλία έχει ένα plan b για να φιλοξενήσει την τελετή αποκλειστικά στην πλατεία Trocadéro (όπου έχει προγραμματιστεί να κορυφωθεί η παρέλαση με τα σκάφη) και ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη μεταφορά της τελετής στο Stade de France, το μεγαλύτερο στάδιο στη Γαλλία, σε περίπτωση απειλών για την ασφάλεια.

Η διοργάνωση μιας τελετής ανοιχτής σε μεγάλο κοινό, χωρίς κόστος εισόδου για τους περισσότερους θεατές της, είναι μια σημαντική πρωτιά. Όσοι παρακολουθήσουν την Τελετή έναρξης δεν θα χρειαστούν εισιτήρια για να έχουν πρόσβαση στις πάνω αποβάθρες, αλλά όσοι επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στις κάτω αποβάθρες, από τη γέφυρα Austerlitz έως τη γέφυρα Iéna, θα πρέπει να αγοράσουν εισιτήρια.

Ογδόντα γιγαντιαίες οθόνες και στρατηγικά τοποθετημένα ηχεία θα επιτρέψουν σε όλους να απολαύσουν τη μαγική ατμόσφαιρα αυτής της παράστασης που αντηχεί σε όλη τη γαλλική πρωτεύουσα. Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των Αγώνων. Θα είναι ανοιχτή σε όλους τους κατοίκους του Παρισιού καθώς και στους επισκέπτες από τη Γαλλία και όλο τον κόσμο.

 

Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε αριθμούς

-26 Ιουλίου 2024 στις 7:30 ώρα Γαλλίας: ξεκινά η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων 2024

-1.5 δις θεατές από όλον τον κόσμο υπολογίζεται ότι θα παρακολουθήσουν την έναρξη

-10.500 αθλητές εκπροσωπούν 206 χώρες στην τελετή.

-94 σκάφη θα μεταφέρουν τους αθλητές όπου θα περνούν από κάποιους από τους χώρους όπου θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

-6 χιλιόμετρα θα είναι η πομπή της έναρξης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Τα έσοδα του Super Cup παραδόθηκαν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ξάνθης

Σε μια πολύ σημαντική και όμορφη ενέργεια προχώρησε η ΕΠΣ Ξάνθης, ο Άρης Αβάτου και ο Π. Μ…