Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη οι σημαιοφόροι της Ελλάδας

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Αντετοκούνμπο και Ντρισμπιώτη οι σημαιοφόροι της Ελλάδας

0

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα είναι τελικά οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται σε αυτή, η απόφαση για τον Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη, ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ τεσσάρων αθλητριών, των Μαρία Σάκκαρη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες που είχαν ακουστεί ως πιθανοί υποψήφιοι σημαιοφόροι σημειώνεται πως ο Μίλτος Τεντόγλου είχε αρνηθεί για λόγους ανωτέρας βίας, καθώς το αγώνισμά του (άλμα εις μήκος) είναι τη δεύτερη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που ισχύει και για την Κατερίνα Στεφανίδη, αθλήτρια στο άλμα επί κοντώ.

Επίσης, δεν προχώρησε η «υποψηφιότητα» της Μαρίας Σάκκαρη, μιας εκ των κορυφαίων τενιστριών στον κόσμο, το όνομα της οποίας είχε εμφανιστεί ως φαβορί τις προηγούμενες ημέρες, μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει ήδη υπάρξει σημαιοφόρος της Ολυμπιακής ομάδας στο Τόκιο, μαζί με την Άννα Κορακάκη ως χρυσοί Ολυμπιονίκες του Ρίο στα αγωνίσματά τους, ενώ ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος για το Παρίσι.

Ο Γιάννης δεν άργησε να κάνει την πρώτη του ανάρτηση μετά τη ανακοίνωση της ΕΟΕ, ανεβάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σειρά από στιγμές του με τη φανέλα και το εθνόσημο, γράφοντας στη λεζάντα: «Hellas», με ένα emoji με την ελληνική σημαία και ένα μάτι.

Από την πλευρά της, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, κάνοντας λόγο για «συγκίνηση και περηφάνια», που θα κρατάει την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τονίζοντας και την προσπάθεια όλων των αθλητών να σηκώσουν ψηλά τα ελληνικά χρώματα στο Παρίσι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Τα έσοδα του Super Cup παραδόθηκαν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ξάνθης

Σε μια πολύ σημαντική και όμορφη ενέργεια προχώρησε η ΕΠΣ Ξάνθης, ο Άρης Αβάτου και ο Π. Μ…