Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Μουσική «Ο Δρόμος του Ουτιού» από την ΦΕΞ

«Ο Δρόμος του Ουτιού» από την ΦΕΞ

0

Από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου – Το Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί για δέκατη έκτη χρονιά φέτος


Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών της δράσεων, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης σε συνεργασία με το Δημιουργικό Μουσικό Νησί – Creative Music Island, διοργανώνουν το 16ο Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής με τίτλο «Ο δρόμος του ουτιού» από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου.

Από τον 19ο αιώνα, η μουσική στον ελλαδικό χώρο ενσωματώνει σταδιακά ολοένα και περισσότερα στοιχεία από την δυτική μουσική κουλτούρα, δεν παύει όμως ποτέ να διατηρεί την μακραίωνη σχέση της με την μουσική της Ανατολής. Μάρτυρες της σχέσης αυτής είναι η τροπική, μορφολογική, ρυθμολογική και οργανολογική συνάφεια που παρουσιάζουν τα περισσότερα μουσικά ιδιώματα του ελλαδικού χώρου με κοσμικά (λαϊκά και λόγια) και θρησκευτικά ιδιώματα της Τουρκίας και των Αραβικών χωρών της εγγύς Ανατολής.

Το Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί για δέκατη έκτη χρονιά φέτος, στοχεύει τόσο στην παρουσίαση πτυχών αυτής της μακραίωνης μουσικής συγγένειας με μια σειρά από συναυλίες, όσο και στην μουσικολογική τεκμηρίωσή της με μια σειρά σεμιναρίων-εργαστηρίων που πραγματοποιούνται κατά την διάρκειά του.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Παλιό Δημαρχείο Ξάνθης και ώρα 21:15

Τέσσερις δεξιοτέχνες ουτίστες, φέρνουν στο 16ο Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής τους ήχους της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε αυτό το ταξίδι θα έχουμε μαζί μας τον Haig Yazidjan , τον Κυριάκο Ταπάκη, τον Ταξιάρχη Γεωργούλη και τον Παναγιώτη Κάιτατζη.

Θα αποδώσουν ο καθένας ξεχωριστά σε σόλο πρόγραμμα αλλά και όλοι μαζί, παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από την Ελλάδα, την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή, αυτοσχεδιασμούς, σύγχρονες συνθετικές προτάσεις και δικές τους συνθέσεις…

Είσοδος με προσκλήσεις διαθέσιμες στο Λαογραφικό Μουσείο και στο Βιβλιοπωλείο Πυργελή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Μουσική
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ρενάτο Μόρντο: Οι ώρες»: Μία παράσταση στον Αρχαιολογικό Χώρο Αβδήρων

Στις 8 και 9 Ιουλίου στις 21:00 – Σε σκηνοθεσία του Χρίστου Λύγκα Η παράσταση Ρενάτο Μόρντ…