Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Μία σύλληψη για τον εμπρησμό σπιτιού στην Ξάνθη

Μία σύλληψη για τον εμπρησμό σπιτιού στην Ξάνθη

0

Αναζητούνται παράλληλα τρία άτομα – Ο φερόμενος ως δράστης υπέβαλλε έγκληση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση προς τον παθόντα


Σε μια σύλληψη προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης η Αστυνομία Ξάνθης, για τον εμπρησμό σε σπίτι γνωστού ηθοποιού της πόλης.

Όπως αναφέρθηκε χθες στο «Ε», τα άτομα εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο της οικίας του όπου διαμένει, στην οδό Πετρελαιοαποθηκών, στην συνοικία του Κασκανέ, και αφού έσπασαν το τζάμι της εξώθυρας της οικίας του, πέταξαν μολότοφ στο εσωτερικό του με αποτέλεσμα να λαμπαδιάσει και να καεί ολοσχερώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθη την 3-7-2024 το μεσημέρι στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας  Ξάνθης, ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για εμπρησμό και έκρηξη, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και τρεις άγνωστους δράστες που αναζητούνται, κατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα. Ειδικότερα, οι ανωτέρω αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη έπειτα από έγκληση ημεδαπού παθόντα, σύμφωνα με την οποία πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας οι τρείς άγνωστοι δράστες προέβησαν κατ΄ εντολή του συλληφθέντα σε εμπρησμό της οικίας του στην  Ξάνθη, εκσφενδονίζοντας στο εσωτερικό αυτής εκρηκτικούς- εμπρηστικούς μηχανισμούς. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τρία υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, ενώ σε βάρος του ημεδαπού παθόντα υπεβλήθη έγκληση από τον συλληφθέντα για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

53χρονος μαχαίρωσε σε καβγά 42χρονο θαμώνα καφενείου

Διαπληκτισμός σε οικισμό της Καβάλας. Τραυματίστηκε και 48χρονος που προσπάθησε να τον απο…