Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στα Άβδηρα

Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στα Άβδηρα

0

Ο ασθενής μεταφέρθηκε από το Κ.Υ. Αβδήρων στο νοσοκομείο Ξάνθης όπου διαγνώστηκε η μόλυνσή του από τον ιό


Εντοπίστηκαν κουνούπια – φορείς του ιού σε Άβδηρα και Χρυσούπολη – Συναγερμός στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές


Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Περιφέρειάς μας καθώς έχει εντοπιστεί ο ιός του Δυτικού Νείλου σε κουνούπια – φορείς, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις ότι φέτος θα είναι χρονιά επιδημίας του ιού του Δυτικού Νείλου καθώς εμφανίζει περιοδικότητα έξαρσης ανά τρία χρόνια.

Εκτός όμως από κουνούπια  – φορείς εντοπίστηκε και κρούσμα σε άνθρωπο και τόσο τα μολυσμένα κουνούπια όσο και το κρούσμα βρίσκονται στην Ξάνθη και στην γειτονική Χρυσούπολη.


Η πορεία του ιού του Δυτικού Νείλου στην χώρα μας με στοιχεία του ΕΟΔΥ

Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στα Άβδηρα

Ο ιός του Δ. Νείλου επέλεξε την Ξάνθη για την πρώτη του εμφάνιση στην περιφερειά μας. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε κρούσμα σε κάτοικο των Αβδήρων, ο οποίος σε εμπύρετη κατάσταση μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων και στην συνέχεια στο νοσοκομείο Ξάνθης, όπου και  διαγνώστηκε η μόλυνσή του από τον ιό μετά από τεστ που του έγινε. Όπως μας βεβαίωσε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης Απόστολος Κυριαλάνης, ο ασθενής είναι καλά στην υγεία του, παίρνει την θεραπευτική του αγωγή και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Όπως ανέφερε ο κ. Κυριαλάνης για το περιστατικό θα ενημερωθούν άμεσα ο ΕΟΔΥ και οι υγειονομικές αρχές της Περιφέρειας ώστε να λάβουν τα προβλεπόμενα μέτρα.

Κουνούπια – φορείς του ιού του Δυτικού Νείλου κυκλοφορούν σε Άβδηρα και Χρυσούπολη

Απευθυνθήκαμε στον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών και Έργων Κωνσταντίνο Βενετίδη, υπεύθυνο για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν κουνούπια  – φορείς του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή των Αβδήρων και της Χρυσούπολης, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει κυκλοφορία του ιού και ήταν θέμα χρόνου να μεταφερθεί σε άνθρωπο. Όπως ανέφερε ο κ. Βενετίδης άμεσα θα ζητηθεί η άδεια για ακμαιοκτονία από αέρος στις δύο αυτές περιοχές και θα ενταθούν όλες οι  δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα προκειμένου να περιοριστεί η κυκλοφορία του ιού.

Η χρονιά του ιού του Δυτικού Νείλου

Επίσης θα γίνει ενημέρωση στους κατοίκους από την Διεύθυνση Υγείας. Ο κ. Βενετίδης ήταν καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι υπάρχει πλέον η εμπειρία και η τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση της επερχόμενης επιδημίας που επαναλαμβάνεται ανά 3 χρόνια και θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται. Τόνισε παράλληλα τη σημασία της συνδρομής των πολιτών στην προσπάθεια καταπολέμησης  των κουνουπιών αλλά και μετάδοσης του ιού, τηρώντας όλα τα μέτρα.

Δεν μας ξέχασε ο κορονοϊός – Τέσσερα περιστατικά στην Ξάνθη – Ένας θάνατος

Μπορεί  φέτος να είναι η χρονιά του ιού του Δυτικού Νείλου αλλά ο κορονοϊός δεν μας ξέχασε. Τέσσερα περιστατικά νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης την περασμένη εβδομάδα  εκ των οποίων το ένα λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και κατέληξε. Ο αποθανών ήταν σε μεγάλη ηλικία με υποκείμενα νοσήματα, όπως μας ανέφερε ο κ. Κυριαλάνης, ενώ τα άλλα τρία περιστατικά πήραν εξιτήριο. Επίσης πρόσθεσε ότι έχουν αυξηθεί τα θετικά τεστ που ωστόσο δεν χρήζουν νοσηλείας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Απολύθηκε από το Καζίνο Θράκης ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γρηγόρης Στογιαννίδης

Στο πλευρό του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης και ο Ο.Σ.Ε.ΤΥ.Π Έξι από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συ…