Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Κωπηλασία: Τρία ελληνικά πληρώματα προκρίθηκαν για τους τελικούς

Κωπηλασία: Τρία ελληνικά πληρώματα προκρίθηκαν για τους τελικούς

0

Μία σπουδαία ημέρα ήταν η σημερινή για την ελληνική κωπηλασία καθώς τρία ελληνικά πληρώματα προκρίθηκαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024!

Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση για την ελληνική κωπηλασία, και πλέον οι ελπίδες για κατάκτηση μεταλλίων είναι βάσιμες. Μάλιστα, εάν ο Στέφανος Ντούσκος προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματός του, θα μιλάμε για τεράστια επιτυχία.

Η αρχή έγινε με τις Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Αναστασιάδου, που έπειτα από αγώνα-θρίλερ κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό της δικώπου γυναικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε χρόνο 7:18.28 και το δανέζικο σε χρόνο 7:19.11, δηλαδή σε χρονική απόσταση κάτω του ενός δευτερολέπτου!

Ο τελικός του αθλήματος διεξάγεται την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στις 12:42 μ.μ.

Δεύτερη -χρονικά- πρόκριση στον τελικό, αυτή των Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρου Γκαϊδατζή, που ήρθε με άνεση.

Το ελληνικό πλήρωμα ήταν από την αρχή της κούρσας στη δεύτερη θέση, σε πολύ κοντινή απόσταση από τους Ιταλούς. Στη συνέχεια, δεν απειλήθηκαν καθόλου να βγουν από την προνομιούχο τριάδα και τελικά προκρίθηκαν ως δεύτεροι στον τελικού του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, με χρόνο 6:23.36.

Ο  τελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή (2/8) στις 13:02.

Τέλος, οι Ζωή Φίτσιου και Δήμητρα Κοντού έδωσαν μια πραγματική μάχη για να προκριθούν στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες μέχρι το μέσον της κούρσας ήταν εκτός προνομιούχου τριάδας, αλλά με μια εκπληκτική αντεπίθεση κατάφεραν να τερματίσουν δεύτερες, με χρόνο 6:57.90, και να πάρουν πανηγυρικά την πρόκρισή τους για τον τελικό.

Ο τελικός του αθλήματος διεξάγεται την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στις 13:22.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Τα έσοδα του Super Cup παραδόθηκαν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ξάνθης

Σε μια πολύ σημαντική και όμορφη ενέργεια προχώρησε η ΕΠΣ Ξάνθης, ο Άρης Αβάτου και ο Π. Μ…