Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Καμπανάκι» για κτηριακά προβλήματα στον Βρεφονηπιακό της ΔΥΠΑ Ξάνθης

«Καμπανάκι» για κτηριακά προβλήματα στον Βρεφονηπιακό της ΔΥΠΑ Ξάνθης

0

Ο σύλλογος Υπαλλήλων ΔΥΠΑ ζητά με Εξώδικο έλεγχο στατικότητας  – Μιλά στο «Ε» ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου Κ. Λιβέρης


 Προβλήματα υγρασίας χωρίς περαιτέρω ανάγκες παρέμβασης, αναφέρει το προσωπικό του Σταθμού


«Καμπανάκι» για κτηριακά προβλήματα του Βρεφονηπιακού Σταθμού της ΔΥΠΑ Ξάνθης (πρώην Εργατικής Εστίας), χτυπά ο σύλλογος υπαλλήλων της ΔΥΠΑ(πρώην ΟΑΕΔ), στέλνοντας μάλιστα εξώδικο προς της Διοίκηση Δ.ΥΠ.Α. και ζητώντας να γίνει άμεσα αυτοψία και τεχνικός έλεγχος!

 Ο σύλλογος Υπαλλήλων ΔΥΠΑ ζητά με Εξώδικο έλεγχο στατικότητας στο κτήριο του Βρεφονηπιακού Ξάνθης

Μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος του Δ.Σ. του συλλόγου υπαλλήλων ΔΥΠΑ, Λιβέρης Κωνσταντίνος που υπογράφει το Εξώδικο αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν τον σύλλογο να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία: «Έχουμε διαπιστώσει από τον Σεπτέμβριο του 2023 ότι υπάρχουν προβλήματα στην στέγη του κτηρίου του Βρεφονηπιακού σταθμού Ξάνθη και ενημερώσαμε την Διοίκηση. Κάναμε καταγγελία και στείλαμε φωτογραφίες. Δεν μας απάντησαν. Επανήλθαμε τον Νοέμβριου του 2023. Επίσης δεν απάντησαν. Αυτό που ζητάμε είναι να γίνει αυτοψία και τεχνικός έλεγχος στατικότητας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν προβλήματα στους δοκούς από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία. Να μας εγγυηθούν και να μας βεβαιώσουν με την υπογραφή τους, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη οι ειδικοί Μηχανικοί ότι τα παιδιά που φιλοξενούνται και οι υπάλληλοι που δουλεύουν, είναι ασφαλή και να μας εγγυηθούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Μας ανησυχεί το γεγονός ότι επί ένα χρόνο που το επισημάναμε ο Βρεφονηπιακός σταθμός λειτουργεί και δεν έχει γίνει έλεγχος».

Επίδοση εξωδίκου για την διενέργεια κατεπείγουσας τεχνικής αυτοψίας στον ΒΝΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ειδικότερα ο σύλλογος υπαλλήλων ΔΥΠΑ αναφέρει: «Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή εξωδίκου προς την Διοίκηση Δ.ΥΠ.Α. για τον ΒΝΣ Ξάνθης σχετικά με την διενέργεια κατεπείγουσας αυτοψίας προκειμένου να διαπιστωθεί η ασφάλεια λειτουργίας του κατόπιν της καταγγελίας μας που είχε αποσταλεί με όλες τις φωτογραφίες τον Σεπτέμβριο 2023 και σε επανάληψη τον Νοέμβριο 2023 στη Διοίκηση Δ.ΥΠ.Α.

Το εξώδικο το οποίο έχει ήδη επιδοθεί αναφέρει ρητά :

«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Σας καλούμε όπως προβείτε άμεσα, εντός πέντε ημερών από τη λήψη της παρούσας, στη διενέργεια τεχνικής αυτοψίας και ελέγχου στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ξάνθης για τη διασφάλιση των απαραίτητων όρων υγιεινής και ασφάλειας κατά την παροχή εργασίας των εργαζομένων συναδέλφων μελών του σωματείου μας και γενικότερα τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών που είναι χρήστες των κοινωνικών σας υπηρεσιών, γνωστοποιώντας μας εντός της ανωτέρω προθεσμίας και τα αποτελέσματα αυτής, άλλως θα είμαστε αναγκασμένοι να προσφύγουμε σε κάθε προβλεπόμενη δικαστική ενέργεια, για την αποκατάσταση της νομιμότητας, τον καταλογισμό ευθυνών και την επιβολή των προβλεπόμενων από τον νόμο κυρώσεων. »

Προβλήματα υγρασίας αναφέρει το προσωπικού του Σταθμού

Το »Ε» επεδίωξε να επικοινωνήσει με τα κεντρικά του ΔΥΠΑ και το Γραφείου Τύπου ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση. Να σημειώσουμε ότι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γεωργίου Κονδύλη και Τυρολόης φιλοξενεί 60 νήπια και βρέφη και εργάζονται πάνω από 20 υπάλληλοι μόνιμοι και με συμβάσεις. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας από το προσωπικό του Σταθμού τα κτηριακά προβλήματα αφορούν κυρίως την υγρασία και όχι προβλήματα στους δοκούς που να θέτουν σε κίνδυνο τη στατικότητα του Σταθμού. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι έχει γίνει τεχνικό έλεγχος στο κτήριο χωρίς ωστόσο να αναφερθούν στις διαπιστώσεις.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…