Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ιλχάν Αχμέτ: Στη Βουλή η αποζημίωση δικαιούχων εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του Κάθετου Άξονα

Ιλχάν Αχμέτ: Στη Βουλή η αποζημίωση δικαιούχων εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του Κάθετου Άξονα

0

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος σημείωσε ότι έχουν κατατεθεί 500.000 ευρώ από τα Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την αποζημίωση των δικαιούχων


Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ για την αποζημίωση δικαιούχων ιδιοκτητών εκτάσεων, που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή οδικού άξονα Κομοτηνή- Νυμφαία- Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Μετά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, δήλωσε πως θα συζητήσει το συντομότερο με τη νομική εκπροσώπηση της Εγνατίας Οδού, να δοθεί δυνατότητα με μία απλή υπεύθυνη δήλωση, την οποία θα κάνουν οι δικαιούχοι, ως αναγνωρισθέντες από το δικαστήριο και για τους οποίους έχουν παρακατατεθεί τα λεφτά στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, να μπορούν με αυτή τη δήλωση να εισπράξουν τα σχετικά ποσά με συναίνεση του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόφαση του 2018 του Τριμελούς Εφετείου Θράκης, χάθηκε η προθεσμία των 18 μηνών εντός της οποίας θα έπρεπε η πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη απαλλοτρίωση, αφού αυτή θα έπρεπε να συντελεστεί μέχρι 23-5-2019.

Ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι έχουν κατατεθεί 500.000 ευρώ από τα Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την αποζημίωση των δικαιούχων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αλλαγή θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης ζητά η ΕΝΠΕ

Απ. Τζιτζικώστας: «Ήλθε η ώρα να μεταβούμε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερε…