Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η ουγγρική προεδρία δίνει έμφαση στην ιχθυοκαλλιέργεια

Η ουγγρική προεδρία δίνει έμφαση στην ιχθυοκαλλιέργεια

0

Η Ουγγαρία ξεκίνησε την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ με τη δέσμευση να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας


Παραδοσιακά, το κράτος μέλος που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ επικεντρώνεται στην εκτέλεση των καθημερινών καθηκόντων που απαιτούνται για τη λειτουργία της Ένωσης. Ωστόσο, η Ουγγαρία, η οποία ανέλαβε τον ρόλο στις αρχές Ιουλίου, ξεκίνησε την εξάμηνη θητεία της ανακοινώνοντας ότι θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ευρώπη.

«Μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανάληψη της εξουσίας, είναι ήδη σαφές ότι ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν θέλει να ταρακουνήσει τα πράγματα», δήλωσε εκπρόσωπος του Chatham House, ενός ανεξάρτητου ινστιτούτου πολιτικής με έδρα το Λονδίνο, σύμφωνα με το Undercurrent News.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας της, η Ουγγαρία στοχεύει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ιχθυοκαλλιέργειας για την ενίσχυση της παραγωγής τροφίμων, καλύπτοντας το κενό που αφήνει η μείωση των άγριων αλιευμάτων και μειώνοντας παράλληλα τις διαφορές σχετικά με την αλιευτική κυριαρχία.

«Επιπλέον, σημαντικό καθήκον της προεδρίας θα είναι η προώθηση της περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμης αλιείας της ΕΕ με τον καθορισμό ετήσιων επιτρεπόμενων αλιευμάτων για τα ιχθυαποθέματα με προβλέψιμο και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο», δήλωσαν εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού κράτους.

Πηγή: Undercurrent News

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…