Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ένας ατέλειωτος κυκλωτικός χορός στα Άβδηρα

Ένας ατέλειωτος κυκλωτικός χορός στα Άβδηρα

0

Την Κυριακή 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του συλλόγου του χωριού με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής ΚΑΦΑΝΤΑΡΔΕΣ


Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024, στις 21:30 θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου ο ετήσιος χορός του Χορευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αβδηριτών με την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής ΚΑΦΑΝΤΑΡΔΕΣ, την οποία αποτελούν οι Νατάσα Τσακιρίδου – τραγούδι, Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης – γκάιντα, καβάλ, Νίκος Μπόζογλου – ακορντεόν, Γιάννης Γαλίτης – κλαρίνο ,ζουρνά και Στάθης Παρασκευόπουλος – κρουστά.

Ο σύλλογος δραστηριοποιείται ολόκληρο το χρόνο με τα τμήματα Παραδοσιακών χορών, Capoeira, Ζωγραφικής για παιδιά και ενήλικες, και Ομάδας Τραγουδιού. Δηλώνει εξωστρέφεια με τον Ανάποδο Γάμο την Καθαρά Δευτέρα, με την διήμερη Γιορτή της Βρύσης το Μάιο, καθώς και με άλλες μικρότερες εκδηλώσεις με διάφορες αφορμές. Πραγματοποιεί ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στον παραδοσιακό οικισμό του χωριού και στο Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο επαναλειτουργεί χάριν της προσωπικής δουλειάς μελών του συλλόγου.

Ο ετήσιος χορός της Κυριακής είναι άλλη μια αφορμή να περάσουμε παρέα ένα βράδυ στο χωριό, να υποδεχτούμε ξανά αγαπητούς επισκέπτες και επισκέπτριες, να βρεθούμε όλοι και όλες μαζί σε μεγάλα τραπέζια, σε κυκλωτικούς και ζευγαρωτούς χορούς. Η είσοδος κοστίζει 15 ευρώ και περιλαμβάνει φαγητό, το οποίο φέτος θα ετοιμάσουν οι ταβέρνες των Αβδήρων, ψητοπωλείο «Αυλόγυρος» και οβελιστήριο «Ταταρίδου Ινέσσα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…