Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκτός Κ.Ο. ο Παύλος Πολάκης, όχι όμως και εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Εκτός Κ.Ο. ο Παύλος Πολάκης, όχι όμως και εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

0

Η απόφαση πάρθηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη ύστερα από αήθη επίθεση του Πολάκη σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη


Σε τεντωμένο σχοινί ισορροπεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τις αναταράξεις να μην… σταματούν.

Τελευταία συμβάν η απρόκλητη προσωπική επίθεση του Παύλου Πολάκη στη συνεργάτιδα του Αδώνη Γεωργιάδη, Νατάσα Πετρούλια επειδή δεν του άρεσε η έκφραση του προσώπου της. «Μη στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, έχετε ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Μην το κάνετε αυτό. Το έχετε ξανακάνει και είναι εκνευριστικό».

Η συμπεριφορά αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αλλά και το ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού, η οποία με δάκρυα στα μάτια είπε: «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο». Ακολούθησε αμηχανία στο κόμμα, καθώς σε λίγη ώρα θα συνεδρίαζε η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημερώθηκε και ζήτησε να δει το βίντεο με όσα ειπώθηκαν. Κάλεσε στο τηλέφωνο τον Σωκράτη Φάμελλο και προχώρησε στη διαγραφή του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρόεδρος του κόμματος επέλεξε να μην κάνει καμία αναφορά στο θέμα κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του εντός Κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ στη συνέχεια επέλεξε να χαμηλώσει τους τόνους σημειώνοντας ότι αγαπάει τον Παύλο Πολάκη και πως αισθάνεται άσχημα για την απόφαση που αναγκάστηκε να πάρει.

Σημειώνεται ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραμένει στο κόμμα και στα όργανα, αφού δεν υπήρξε κάποια άλλη ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε με 35 εκπροσώπους στη Βουλή, με τον Χανιώτη βουλευτή να δείχνει αμετανόητος και να πηγαίνει λίγο μετά στην αίθουσα της Γερουσίας, όπου είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κ.Ο. Ο Σωκράτης Φάμελλος φέρεται να του επισήμανε πως δεν μπορεί να μείνει στη συζήτηση, με τον Παύλο Πολάκη σύμφωνα με πληροφορίες να αναφέρει: «Ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι δεν με θέλουν, ξέρω ποιοι. Φεύγω για να μην πω κάτι που θα κάνει χειρότερα τα πράγματα. Μόνο ο λαός αποφασίζει. Είμαι πιστός εκφραστής του ΣΥΡΙΖΑ». Με ανάρτηση του λίγο αργότερο υπονόησε ότι αυτό που έκανε η κ. Λινού ήταν προσχεδιασμένο αφού ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βγάλτε τα συμπεράσματά σας! Στήσιμο κανονικό! Δεν σταματώ, πάρτε το χαμπάρι! Μόνο ο λαός διαγράφει!».

Ο Παύλος Πολάκης μπήκε και στην Ολομέλεια της Βουλής. Ζήτησε τον λόγο και παρότι δεν του δόθηκε υποστήριξε πως «μου επιβλήθηκε μια ποινή που δεν έχει καμία βάση». Λίγο νωρίτερα, ο Κώστας Τασούλας είχε καταδικάσει απερίφραστα τη συμπεριφορά του: «Απεχθές, αηδιαστικό και απαράδεκτο κρούσμα. Απαράδεκτη συμπεριφορά συναδέλφου. Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους. Ζητώ λοιπόν την έγκρισή σας για την απεύθυνση μομφής και την περικοπή μισού μισθού του και αν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά να είναι βέβαιος ότι με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με αυτή του τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…