Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δολοφονία Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο συλληφθέντες

Δολοφονία Καραϊβάζ: Αθώοι λόγω αμφιβολιών οι δύο συλληφθέντες

0

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ


Αθώους λόγω αμφιβολιών έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Αντίθετα στην εισαγγελική πρόταση, ο πρώτος κρίθηκε αθώος με ψήφους 5-2 (μειοψηφίσε ο πρόεδρος και μια τακτική δικαστής), ενώ ο δεύτερος κρίθηκε αθώος με ψήφους 6-1 (μειοψήφισε η ίδια δικαστής).

Τα δύο αδέρφια, που τους καταλογίστηκε ότι σε εκτέλεση «συμβολαίου» ήταν οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου τον Απρίλιο του 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, από την αρχή της σύλληψής τους αρνούνταν ότι είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, λέγοντας ότι «δεν είναι απλή ανθρωποκτονία, έγινε στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος».

«Ήταν αστυνομικός ρεπόρτερ από πολύ παλιά, είχε πληροφορίες για το πώς δρουν οι εγκληματικές οργανώσεις. Είχε σκοπό να κάνει κάποιες αποκαλύψεις, ίσως εκεί υπάρχει το κίνητρο για τη δολοφονία του. Μπορεί αυτά που έγραψε να ενοχλούσαν ή να υπήρχε ο φόβος αποκαλύψεων», πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για διακίνηση ανθρώπων συνέλαβαν γυναίκα στους Κήπους Έβρου

Σε βάρος της έχει εκδοθεί Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης Συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής 13 Σε…