Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Διψούν πάνω από μήνα τα χωριά του δήμου Μύκης

Διψούν πάνω από μήνα τα χωριά του δήμου Μύκης

0

Κάτοικος στο Στήριγμα, Χ. Μπουγιουκλού: «Φοβόμαστε για τα παιδιά, μην αρρωστήσουν…»


Αντιδήμαρχος Μύκης, Χ. Μπάρκα: «Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Κουβαλάμε νερό με τα βυτία και γεμίζουμε τις δεξαμενές»


“Γυρίσαμε στα χρόνια του ‘40 και του ‘50”


Συνεχίζονται τα προβλήματα λειψυδρίας στους 60  οικισμούς του δήμου Μύκης, σε κάποιους πιο έντονα και σε κάποιους όχι. Στον Κένταυρο στον οποίο είχε πρωτοπαρουσιαστεί το πρόβλημα η κατάσταση εξομαλύνθηκε μετά την ρευματοδότηση της γεννήτριας ώστε να εμπλουτίζεται με νερό η δεξαμενή από την πηγή ωστόσο σε άλλους οικισμούς ο δήμος τους κουβαλά νερό με βυτία, που δανείζεται από τον Στρατό και την περιφέρεια.

Κάτοικος δήμου Μύκης, Χ. Μπουγιουκλού: «Φοβόμαστε για τα παιδιά, μην αρρωστήσουν…»

Την κατάσταση μας περιγράφει ένας κάτοικος του χωριού Στήριγμα Χασάν Μπουγιουκλού: «Εδώ και ένα μήνα μας ταλαιπωρεί η λειψυδρία. Πάνω από 10 χωριά έχουν νερό για 2 – 3 ώρες μόνο. Ο δήμος μας φέρνει βυτία για πόσιμο νερό. Προχθές χάλασε και το βυτιοφόρο και δεν είχαμε νερό. Έχουμε κάποιες πηγές αλλά δεν επαρκεί». Όπως προσθέσει ο κ. Μπουγιουκλού τώρα το πρόβλημα είναι εντονότερο: «Τα χωριά γέμισαν από κόσμο, τους εργάτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό. Οι ανάγκες για νερό έχουν αυξηθεί και νερό δεν έχουμε. Φοβόμαστε για τα παιδιά, μην αρρωστήσουν …δεν έχουμε νερό για τις τουαλέτες, γυρίσαμε στα χρόνια του ‘40 και του ‘50 . Και άλλα χρόνια είχαμε προβλήματα με την ύδρευση αλλά φέτος έχει παραγίνει. Πρέπει κάτι να γίνει. Να συνδράμουν και άλλοι δραστικά. Όχι όπως στον Κένταυρο που πήγε η περιφέρεια με 10 εξάδες εμφιαλωμένο νερό για 4.000 κατοίκους! Κάνουμε υπομονή αλλά φοβόμαστε να μην έχουμε έξαρση ασθενειών λόγω της έλλειψης νερού», τονίζει ο κ. Μπουγιουκλού.

Αντιδήμαρχος Μύκης, Χ. Μπάρκα: «Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Κουβαλάμε νερό με το βυτίο και γεμίζουμε τις δεξαμενές»

Στις προσπάθειες του δήμου Μύκης για την αντιμετώπιση του προβλήματος αναφέρει ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και υπηρεσιών του δήμου Μύκης Χαμδή Μπάρκα: «Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την ανομβρία. Οι πηγές που γεμίζουν με φυσική ροή τις δεξαμενές είναι κάτω από το μισό, οι δεξαμενές είχαν 10 κυβικά την ώρα και τώρα 3 κυβικά. Οι γεωτρήσεις σε 7 μέτρα είχαν νερό και τώρα στα 14 μέτρα και είναι στεγνό. Το ποτάμι έχει στερέψει τελείως», σημειώνει ο κ. Μπάρκα και προσθέτει: « Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Κουβαλάμε νερό με το βυτίο και γεμίζουμε τις δεξαμενές. Αδειάσαμε 5 βυτία κατά σειρά στην δεξαμενή στον Εχίνο και αυτή άδειασε σε μία ώρα. Τα σπίτια έχουν πλαστικές δεξαμενές και αντλούν νερό.  Μας έδωσαν βυτία και υδροφόρες ο Στρατός αλλά και η ΔΕΥΑΞ αλλά και η περιφέρειά μας παραχώρησε μια υδροφόρα. Είναι δύσκολη η κατάσταση και ζητάμε την κατανόηση των δημοτών μας. Τους ζητάμε επίσης να μη σπαταλούν το νερό όταν έχουν. Το νερό είναι λίγο και δεν πρέπει να το σπαταλάμε».

«Στον Κένταυρο έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση»

Αναφορικά με τον Κένταυρο ο κ. Μπάρκα σημείωσε πως έχει εξομαλυνθεί  η κατάσταση και μετά την εγκατάσταση της νέας γεννήτριας και την ρευματοδότησή της. Μπήκαν 100 κολώνες σε 4 χιλιόμετρα. Επίσης είναι σε εξέλιξη το έργο Δημάριο – Μελίβοια – Εχίνος που με 3 νέες δεξαμενές θα μπει και νέο δίκτυο. Μ’ αυτό το έργο ελπίζουμε ότι θα  καταφέρουμε να λύσουμε το πρόβλημα σ’ αυτά τα χωριά».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…