Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Δήμος Ξάνθης: Οκτώ προσλήψεις για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Δήμος Ξάνθης: Οκτώ προσλήψεις για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης

0

Αιτήσεις έως τις 30 Ιουλίου


Ο δήμος Ξάνθης ανακοίνωσε την πρόσληψη οχτώ ατόμων, κλάδου ΥΕ κλάδου και ειδικότητας ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι θα απασχοληθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, για την εποχιακή αντιμετώπιση των αναγκών, λόγω της διοργάνωσης από τον Δήμο Ξάνθης των Γιορτών Παλιάς Πόλης με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα:

Αναλυτικά:

Ειδικότητα Θέσεις Χρόνος σύμβασης
ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων / ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων 8 Δύο (2) μήνες

Δ. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση, μαζί με τα απαιτούμενα από την παρούσα Ανακοίνωση δικαιολογητικά σε κλειστό φάκελο στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: «Δημαρχείο Ξάνθης – Πλατεία Δημοκρατίας, Τ.Κ 67132, για το Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών – Γραφείο Μητρώων & Διαδικασιών Προσωπικού, » (τηλ. επικοινωνίας : 25410 83240 & 25410 28398), έως και την Τρίτη 30 Ιουλίου 2024.



ΔΥΠΑ: Νέες θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με μισθό 12.000 τον χρόνο


Κατόπιν εκδήλωσης μεγάλου ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων για το πρόγραμμα απασχόλησης της ΔΥΠΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αυξήθηκαν κατά 1.000 οι διαθέσιμες νέες θέσεις εργασίας σε συνολικά 2.000.

Σκοπός της δράσης είναι η δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η επιχορήγηση καλύπτει έως το 70% του μισθού και των εισφορών για 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλουν αίτηση στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), και συγκεκριμένα, στον σύνδεσμο

https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon

Μετά την υποβολή της αίτησης, η ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν υποψηφίους με την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε ο εργοδότης. Ο εργοδότης επιλέγει τον ωφελούμενο και προχωράει στην πρόσληψη.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος μετά την αύξηση των θέσεων ανέρχεται σε 28.600.000 € και θα καλυφθεί με πόρους της ΔΥΠΑ.

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr



ΔΥΠΑ: Ανοιχτές οι αιτήσεις για 25.000 προσλήψεις με μισθό 830 ευρώ


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των επιχειρήσεων για το νέο «Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας για άνεργους νέους 18-29 ετών» της ΔΥΠΑ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Μέσω του νέου προγράμματος, 25.000 νέοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική προϋπηρεσία. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και η ανάσχεση της διαρροής ανθρώπινου δυναμικού.

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ούτε απασχολούνται.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό 830 ευρώ (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών  και επιδόματος αδείας. Οι ωφελούμενοι απολαμβάνουν πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης του e-ΕΦΚΑ.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, εντάσσονται στο πρόγραμμα ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής:

Επιχειρήσεις με Προσωπικό Ανώτατος Αριθμός Ωφελουμένων
0-3 άτομα 1
4-9 άτομα 2
10-19 άτομα 3
20-30 άτομα 5
31-50 άτομα 8
51+ ατόμων 20% του προσωπικού, έως 20 άτομα

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού κατά τη διάρκεια τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 200.000.000 €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή».

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω της ιστοσελίδας της ΔΥΠΑ: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata

Διαδικασία

— Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στο gov.gr

— Προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα της/των θέσης/θέσεων

— H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις

— Οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της/των θέσης/θέσεων

— Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και υπογράφουν συμφωνητικό

Προϋπολογισμός

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 200 εκ. €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την ΕΕ μέσω του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» στην Προτεραιότητα 5 «Απασχόληση των Νέων (15-29 ετών) ΕΑΕΚ (εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης)».



ΑΣΕΠ: Αιτήσεις τώρα για απόφοιτους Λυκείου


Προσλήψεις στα σχολεία της χώρας


Ξεκινάει την προσεχή Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων σε δύο νέες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία της χώρας. Αιτήσεις τώρα για απόφοιτους Λυκείου.

Οι ενδιαφερόμενοι, καλούνται να υποβάλλουν την αίτησή τους έως την Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024 και ώρα 14:00 μ.μ, καθώς εκπνέει η προθεσμία

Στις προκηρύξεις συμμετέχουν υποψήφιοι 65 ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), κυρίως τεχνικών, οι οποίοι μπορούν τώρα να καταθέσουν αίτηση στο ΑΣΕΠ για να προσληφθούν στα επαγγελματικά σχολεία προκειμένου να διδάξουν το αντικείμενό τους.

Η διαδικασία πρόσληψης γίνεται με δύο προκηρύξεις της Ανεξάρτητης Αρχής:

1ΓΤ/2024

2ΓΔ/2024

Οι υποψήφιοι για να διεκδικήσουν θέση διορισμού πρέπει να:

Υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ (www.asep.gr)

Δημιουργήσουν φάκελο στο ΟΠΣΥΔ (υπουργείο Παιδείας)

Μέσω των νέων διαγωνισμών θα επιλεγούν υποψήφιοι με απολυτήρια Λυκείου, Τεχνικών Σχολών, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…