Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διεγράφη ο Αυγενάκης από την Κ.Ο. της ΝΔ μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Διεγράφη ο Αυγενάκης από την Κ.Ο. της ΝΔ μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

0

Την αποπομπή του από τη ΝΔ ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση


Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας πλέον ο Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τον σάλο και τις σοβαρότατες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το περιστατικό χειροδικίας σε βάρος υπαλλήλου εταιρείας στο «Ελ. Βενιζέλος», τις ελλείπεις εξηγήσεις που έδωσε, αλλά και τις καταγγελίες για νέα βίντεο που καταγράφουν απειλές του πρώην υπουργού και σε βάρος αστυνομικών που υπηρετούν στο αεροδρόμιο.

Πληροφορίες από τη ΝΔ αναφέρουν ακολουθήθηκε η ταχύτερη δυνατή διαδικασία, καθώς δεν μπορούσε να διαγραφεί βουλευτής χωρίς να έχει προηγηθεί η παροχή εξηγήσεων εκ μέρους του. Είχαν προηγηθεί τα ραντεβού του κ. Αυγενάκη με τον πρόεδρο της Βουλής και τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ σε πρώτη του δήλωση ισχυρίστηκε πως είναι «υπερβολές» τα περί «άγριου ξυλοδαρμού», ωστόσο, μετά τον σάλο και τα ομαδικά πυρά της αντιπολίτευσης, επανήλθε λέγοντας πως θέλει άρση ασυλίας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Λευτέρης Αυγενάκης ζήτησε «δημόσια συγγνώμη» για τη συμπεριφορά και το εκνευρισμό του: «Ήταν μια ατυχέστατη στιγμή, με στεναχωρεί και με θλίβει και για αυτό θέλησα να ζητήσω συγγνώμη. Εάν ο εργαζόμενος ζητήσει να κινηθεί νομικά θα ζητήσω άρση ασυλίας γιατί είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον νόμο, αλλά απέναντι και στον αξιακό κώδικα να αντιμετωπίσω τα πάντα» είπε ο πρώην υπουργός.

«Είναι ένα περιστατικό το οποίο δεν πρέπει να συμβαίνει. Συνέβη όμως και σε μένα. Γι’ αυτό τόνισα την ανάγκη να ζητήσω δημόσια συγγνώμη. Από κει και πέρα, αυτά που έχουν γραφτεί, αυτά έχουν ειπωθεί περί χειροδικίες, περί θείων καταστροφών κλπ. κλπ. είναι υπερβολές, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» είπε και επέμεινε ότι υπήρξε μια λεκτική αντιπαράθεση», πρόσθεσε.

Μαρινάκης: Λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» δεν γίνονται αποδεκτές

Στο περιστατικό αναφέρθηκε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος είπε ότι επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό.

«Υπήρξε επικοινωνία με τον πρώην υπουργό, μόλις ήρθε στο φως αυτό το βίντεο. Θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθεί μια συγνώμη σε κάθε περίπτωση και να δοθούν εξηγήσεις», είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Παύλος Μαρινάκης.

Συμπλήρωσε ότι «Θα βγει ανακοίνωση από τον ίδιο σε λίγο. Περιμένουμε την θέση του βουλευτή του πρώην υπουργού και πλέον βουλευτή της ΝΔ».

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε πάντως ότι «Για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνονται ακαριαία και λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, δεν γίνονται αποδεκτές από τον Πρωθυπουργό».

«Υπάρχουν κι άλλα βίντεο με απειλές από τον Αυγενάκη»

Στο μεταξύ σε καταγγελία πως υπάρχουν και άλλα βίντεο με τον Λευτέρη Αυγενάκη από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με αστυνομικούς και σε πλάνα που φαίνεται να χτυπά καρέκλες, προχώρησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο (ΟΣΕΥΠΕ), Κώστας Διαμαντής.

Μιλώντας στον Alpha o κ. Διαμαντής ανέφερε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν κι άλλα βίντεο με τον Λευτέρη Αυγενάκη». «Ήρθε στην Ομοσπονδία μια καταγγελία την οποία ελέγξαμε εξονυχιστικά για ευνόητους λόγους και μας είπαν ότι υπάρχει και το σχετικό βίντεο με τον υπάλληλο του αεροδρομίου. Υπάρχουν κι άλλα βίντεο με αστυνομικούς και πολλά πράγματα».

Ο πρόεδρος της ΟΣΕΥΠΕ τόνισε ότι «αυτά θέλουν διερεύνηση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως ζητάμε και με επιστολή. Υπάρχουν κι άλλα γεγονότα. Έχουμε καταγγελίες ότι ο πρώην υπουργός χτυπούσε με τα πόδια καρέκλες, έσπρωχνε πράγματα… έχει συνέχεια το θέμα. Ζητάμε να ανοίξουν όλες οι κάμερες και να φανούν όλα τα πραγματικά γεγονότα»

Αποπομπή Αυγενάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, τις καταδικάζουμε σε απόλυτο βαθμό. Δεν νομίζω ότι χωρεί αμφιβολία, βλέποντας και το σχετικό βίντεο, ότι υπήρχε μία βίαιη συμπεριφορά, δεν ξέρω αν είναι χειροδικία, του κ. Αυγενάκη. Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά.

Η ίδια πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να μείνει στην ΚΟ της ΝΔ με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κι αν ισχύουν οι καταγγελίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων ότι ο κ. Αυγενάκης επικαλέστηκε την ιδιότητά του για να πει ότι έχει ασυλία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα».

ΠΑΣΟΚ: Τέτοιες συμπεριφορές είναι προϊόν αλαζονείας

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι απολύτως καταδικαστέα.

Η «συγγνώμη» του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής».

Νέα Αριστερά: Να διαγραφεί ο κ. Αυγενάκης και να αρθεί η ασυλία του

Η Νέα Αριστερά εξαπέλυσε επίθεση τον Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ ζήτησε την άμεση διαγραφή του και την άρση ασυλίας του.

«Η καταγγελία της Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε ήταν συγκλονιστική. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας σοκάρει. Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη βιαιοπραγεί σε βάρος εργαζόμενου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και στη συνέχεια προκαλεί ζημιές στον εξοπλισμό του αεροδρομίου», σημειώνει η Νέα Αριστερά και συνεχίζει:

«Παρόλαυτα έφυγε ελεύθερος επιβεβαιώνοντας μάλλον αυτό που σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων φώναζε: Μη με αγγίζετε, έχω ασυλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ αντιλαμβάνονται τη χώρα και τους πολίτες. Με όρους ιδιοκτησίας και αλαζονείας. Αναμένουμε από τον πρωθυπουργό την άμεση διαγραφή του από την Κ.Ο. και το κόμμα της ΝΔ αλλά και την άρση της ασυλίας του προκειμένου η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα».

ΚΚΕ: Αφού δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την «πύλη εξόδου» της Βουλής

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι στις αεροπορικές εταιρείες και στην επίγεια εξυπηρέτηση είναι εξαντλημένοι από την εντατικοποίηση, που δουλεύουν υπερωρίες ακόμη και στα ρεπό τους γιατί δεν φτάνει ο μισθός, που αυξάνουν τα εργατικά ατυχήματα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Λ. Αυγενάκης φτάνει στο σημείο να χειροδικεί σε βάρος εργαζόμενου που, όπως προβλεπόταν από τις διαδικασίες, είχε κλείσει την πύλη επιβίβασης», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τους τραμπουκισμούς του βουλευτή της ΝΔ, Λ. Αυγενάκη, σε βάρος εργαζόμενου στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας».

«Η υπεράσπιση των αντεργατικών επιλογών και η περιφρόνηση απέναντι στους εργαζόμενους οδηγεί κάποιους ακόμη και σε τέτοιες άθλιες ενέργειες. Η αθλιότητα, μάλιστα, συνεχίζεται και μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, με την προσπάθεια του βουλευτή να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να βγάλει “τρελούς” όσους ήταν μάρτυρες, αλλά και όλους όσοι είδαν το επίμαχο βίντεο», προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την “πύλη εξόδου” της Βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία. Σε διαφορετική περίπτωση να τον διαγράψει το κόμμα του. Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Αυγενάκη και πρέπει αμέσως να αρθεί».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Κιρς Στάρμερ νέος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας

Οι Εργατικοί συγκέντρωσαν το 36% των ψήφων – Ιστορικό χαμηλό για τους Συντηρητικούς Την υπ…