Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Χρηματοδότηση ψηφιακών έξυπνων λύσεων για ενδυνάμωση αγροτικών κοινοτήτων, μέσω του FUTURAL

Χρηματοδότηση ψηφιακών έξυπνων λύσεων για ενδυνάμωση αγροτικών κοινοτήτων, μέσω του FUTURAL

0

Το έργο, που ολοκληρώνεται εντός του 2027, είναι συνολικού προϋπολογισμού 7,2 εκατ. ευρώ και υλοποιείται με τη συμμετοχή 21 εταίρων από δέκα χώρες


Τουλάχιστον δέκα καινοτόμες ιδέες, που θα παρέχουν ψηφιακές έξυπνες λύσεις σε πέντε τομείς, με στόχο την αντιμετώπιση των πιεστικών κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών προκλήσεων στις αγροτικές κοινότητες, θα χρηματοδοτήσει με έως 120.000 ευρώ (για κάθε μία), το τετραετούς διάρκειας ευρωπαϊκό έργο FUTURAL.

Το έργο, που ολοκληρώνεται εντός του 2027, είναι συνολικού προϋπολογισμού 7,2 εκατ. ευρώ και υλοποιείται με τη συμμετοχή 21 εταίρων από δέκα χώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από την Παρασκευή 28 Ιουνίου μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://opencallhub.eu και οι τομείς επάνω στους οποίους θα πρέπει να εστιάσουν οι δημιουργοί των ψηφιακών έξυπνων λύσεων είναι αυτοί της κυκλικής βιοοικονομίας, της βιοποικιλότητας και της διαχείρισης οικοσυστήματος, της ανθεκτικότητα στις κρίσεις, της συμμετοχής των πολιτών και ποιότητας ζωής, της διά βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης, της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή με στόχο τον μετριασμό των επιπτώσεών της.

Το συνολικό ύψος της δράσης του ευρωπαϊκού έργου είναι 1,2 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι επιτυχόντες θα ειδοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2025, ενώ η υλοποίηση των υπο-έργων θα χωριστεί σε τρεις φάσεις, που αφορούν τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την επικύρωση, με συνολική διάρκεια 12 μηνών, από τον Ιούνιο του επόμενου έτους έως τον Μάιο του 2026.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του FUTURAL (https://futural-project.eu/futural-open-call/ ) για να βρουν όλες τις λεπτομέρειες για την «Ανοιχτή Πρόσκληση» και την ενότητα «Συχνές ερωτήσει» που είναι διαθέσιμες στο Open Call Hub (https://opencallhub.eu ).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Απολύθηκε από το Καζίνο Θράκης ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γρηγόρης Στογιαννίδης

Στο πλευρό του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης και ο Ο.Σ.Ε.ΤΥ.Π Έξι από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συ…