Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χ. Ζεϊμπέκ: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης»

Χ. Ζεϊμπέκ: «Να ληφθούν άμεσα μέτρα στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης»

0

Ερώτηση απηύθυνε ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Αριστεράς προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με αφορμή το δυστύχημα που έλαβε χώρα στην διασταύρωση του Μυρωδάτου την Κυριακή


Σε παρέμβαση στη Βουλή των Ελλήνων, καταθέτοντας ερώτηση, προχώρησε ο βουλευτής Ξάνθης με τη Νέα Αριστερά, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, μετά το νέο, πολύνεκρο τροχαίο στη διασταύρωση του Μυρωδάτου, που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Ξάνθης και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο συμπολίτες μας και να τραυματιστούν άλλοι τρεις.

Ο Ζεϊμπέκ κάνει λόγο για διασταυρώσεις «καρμανιόλες» στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης σε Μυρωδάτο, Μάγγανα, Άβδηρα, Μάνδρα κλπ. χωριά, που οδήγησαν σε μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων και κατά το παρελθόν, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των χωριών του κάμπου της Ξάνθης – αλλά και οι επισκέπτες στην περιοχή – να παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.

«Τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στις διασταυρώσεις στην παραλιακή στον Νομό Ξάνθης είναι επαναλαμβανόμενα όλα αυτά τα χρόνια, γεγονός που καταδεικνύει ότι υπάρχει πρόβλημα και οι υπάρχουσες υποδομές (κάθετη και οριζόντια σήμανση κλπ.) δεν αρκούν για την ασφαλή κυκλοφορία και διέλευση των οχημάτων στην περιοχή», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στην παρέμβαση του ο βουλευτής Ξάνθης, αφού υπογραμμίζει πως πρέπει να σταματήσει η τοπική κοινωνία να πληρώνει αυτόν τον βαρύ φόρο αίματος με τα τόσα τροχαία, θέτει όλους τους αρμόδιους φορείς προ των ευθυνών τους «ώστε να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και δράσεις, για να σταματήσουμε να θρηνούμε και άλλους νεκρούς σε τροχαία στις διασταυρώσεις στην παραλιακή ζώνη». Παράλληλα, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών να απαριθμήσει τις – έκτακτες και μόνιμες – ενέργειες στις οποίες  θα προχωρήσει, ώστε να πάψει η παραλιακή ζώνη του Νομού Ξάνθης να αποτελεί “καρμανιόλα”».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κύπρος, πυλώνες σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή

Στις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή, αλλά και στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό αναφέρθη…