Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το Α21

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για το Α21

0

Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά το επίδομα τέκνων


«Ανοίγει» και πάλι σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ μέσω της οποίας μπορούν αν διεκδικήσουν το επίδομα τέκνων Α21 χιλιάδες οικογένειες.

Όσοι υποβάλλουν από σήμερα τις αιτήσεις τους θα πληρωθούν αναδρομικά στα τέλη Σεπτεμβρίου όλες τις δόσεις που τους αναλογούν από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Εχθές το απόγευμα είδαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς την γ’ δόση της ενίσχυσης όσοι δικαιούχοι έχουν ήδη υποβάλλει τις αιτήσεις τους.

Το επίδομα τέκνων Α21, συνιστά την πλέον δημοφιλή ενίσχυση που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ και ήδη έχουν κάνει τις αιτήσεις τους σχεδόν 740.000 δικαιούχοι. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που το έχουν .. αμελήσει, όμως εφόσον υποβάλλουν αίτηση από αύριο που ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα, θα λάβουν μαζί με την δ’ δόση και τις τρεις προηγούμενες που τους αναλογούν.

Όπως και να έχει εθχές το απόγευμα οι οικογένειες με παιδιά, δικαιούχοι του επιδόματος, έλαβαν την διμηνιαία δόση, που αφορά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο (είναι η γ’ για το τρέχον έτος). Η επόμενη δόση θα καταβληθεί τέλος Σεπτεμβρίου.

Μαζί με αυτή την δόση (του Σεπτεμβρίου) θα χορηγηθεί αναδρομικά και η ενίσχυση για τους μήνες Ιανουάριο- Φεβρουάριο ’24,Μάρτιο- Απρίλιο ’24 και Μάιο – Ιούνιο ΄24, στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι κάνουν την αίτησή τους τώρα που ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα.

Το ποσό του επιδόματος διαμορφώνεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί ανά μήνα, εφόσον πρόκειται για το πρώτο και το δεύτερο τέκνο και ανάλογα το ύψος του εισοδήματος. Το ποσό ανεβαίνει σε 140 ή 84 ή 56 ανά μήνα από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Επισημαίνεται ότι, μεταξύ των προϋποθέσεων που ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση -από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο- και η επάρκεια φοίτησης.

Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως τα σχετικά πεδία, όπως  τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας, η Τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που βρίσκεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση στην αίτηση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κεραμέως: Αλλαγή φιλοσοφίας στην διαμόρφωση του επιδόματος ανεργίας

Έως τον Δεκέμβριο, η διόρθωση της στρέβλωσης με την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων Την α…