Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 50 δωμάτια ξενοδοχείου διατίθενται για τη στέγαση φοιτητών της Πολυτεχνικής Ξάνθης

50 δωμάτια ξενοδοχείου διατίθενται για τη στέγαση φοιτητών της Πολυτεχνικής Ξάνθης

0

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα διαθέσει 650-700 κλίνες για φοιτητές των πανεπιστημίων Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας και Δημοκρίτειο Θράκης

 

Με απόφαση που πήρε το Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ την Τετάρτη 10/07/2024, μετά από σχετικά αιτήματα Πανεπιστημίων, το Ίδρυμα αναλαμβάνει τα έξοδα στέγασης δικαιούχων φοιτητών σε ξενοδοχεία, σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε φοιτητικές εστίες Πανεπιστημίων – αρμοδιότητάς του και μη.

Πρόκειται για έξοδα που αφορούν στα επόμενα δύο χρόνια, τα ακαδημαϊκά έτη 2024-2025 και 2025-2026. Τα ξενοδοχεία θα προκύψουν από διαγωνιστική διαδικασία.

Έτσι θα διατεθούν κλίνες για 650-700 δικαιούχους κάθε χρόνο (σε δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια ξενοδοχείων) σε φοιτητές που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας και Δημοκρίτειο Θράκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ειδικά για το ΔΠΟ θα διατεθούν 20 δίκλινα δωμάτια στη Δράμα, 15 δίκλινα δωμάτια στο Δοδυμότειχο και 50 μονόκλινα δωμάτια στην Ξάνθη. Τα δωμάτια θα μισθώνονται από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο.

Σε σχετική ανακοίνωση οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου σημειώνουν: «το ΔΠΘ εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του στο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), την Πρόεδρό του κ. Άννα Ροκοφύλλου  και τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο  Πιερρακάκη για την άμεση ανταπόκριση στο σημαντικό αυτό θέμα και εκφράζει την επιθυμία του για συνέχιση αυτής της εποικοδομητικής και αγαστής συνεργασίας για την επίτευξη κοινών στόχων.

Η ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μετά και από τη διεύρυνσή του με τον νόμο 5094/2024, αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα που έχει αντίκτυπο όχι μόνο στο ίδιο το Πανεπιστήμιο, αλλά και στις οικογένειες των νέων φοιτητριών και φοιτητών που θα επιλέξουν να κάνουν τις σπουδές τους σε μια από τις Σχολές και τα Τμήματα του ΔΠΘ στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το ίδιο το Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της αποστολής του και ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες συνεχίζει να επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα και ενδιαφέρον για την υποστήριξη όσων φοιτητών/φοιτητριών αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για καλύτερους όρους φοίτησης αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο και κάθε δυνατότητα».

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την μειωμένη παραγωγή μελιού φέρνει στη Βουλή ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Στην ερώτηση επισημαίνεται πως λόγω και της παρατεταμένης ανομβρίας και των δυσχερειών που…