Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

0

Συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ Ι
Ναι, ξεκίνησαν και με ένταση μάλιστα οι συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ.
Όπως αντιλαμβάνεστε, αιτία των συζητήσεων οι υποψηφιότητες για το αξίωμα του προέδρου.
Συνολικά έχουμε και μ’ αυτές θα παραμείνουμε, οκτώ υποψήφιους. Πέντε άνδρες και τρεις γυναίκες. Από αυτούς τους οκτώ, στον β΄ γύρο θα μείνουν οι δύο πρώτοι.
Άρα το θέμα των συζητήσεων εντοπίζεται και περιορίζεται στο ποιοι θα είναι οι δύο υποψήφιοι της τελικής αναμέτρησης.
Φυσικά, οι τέσσερις που έχουν μικρές πιθανότητες να συνεχίζουν την κούρσα είναι οι Κατρίνη, Αποστολάκη, Γιαννακοπούλου και Κανελάκης.
Γ.Δ.


Συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ ΙΙ
Άρα, μένουν οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι, κι αυτοί είναι οι Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος και Διαμαντοπούλου. Άρα λογικό αυτοί να αγωνιστούν να κερδίσουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στον δεύτερο γύρο της τελικής αναμέτρησης.
Τώρα εκτιμήσεις για προβλέψεις ποιοι θα είναι οι δύο στην κούρσα, είναι δύσκολο να γίνουν και είναι παρακινδυνευμένο.
Εκείνο όμως που μπορεί να λεχθεί με βεβαιότητα είναι πως στην επικράτηση της τελικής αναμέτρησης μεταξύ των δύο υποψηφίων, θα παίξουν ρόλο οι επαφές, συμφωνίες αλλά κυρίως η προσωπικότητα του κάθε υποψήφιου και εάν μπορεί να «χτυπήσει» στα ίσα τον Μητσοτάκη, εάν δηλαδή αποτελεί πρόσωπο με ικανότητες και γνώσεις διακυβέρνησης.
-Υπομονή μέχρι τον Οκτώβριο.
Γ.Δ.


Συνεχίζουν το βιολί τους
Εντάξει, μέχρι στιγμής δεν ζήσαμε κάποια πυρκαγιά μεγάλη στο νομό μας.
Πρόνοια, πρόληψη σωστή, τύχη, λίγο-πολύ όλα.
Όμως, συνήθως υπάρχει αυτό, αλλά έχουμε διάφορες μικρές φωτιές που εκδηλώνονται συχνά στον κάμπο ή κοντά σε χωριά του νομού.
Λοιπόν, κάποιοι είναι χοντροκέφαλοι, ή πληρώνονται για να παίξουν αυτόν τον ρόλο.
Δηλαδή, να κάψουν τα ξερόχορτα με σαράντα βαθμούς θερμοκρασία!
Οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν το βιολί τους. Πρόκειται για ηλικιωμένους που το παίζουν ως αφελείς και βάζουν σε δοκιμασία Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δήμους, αεροπλάνα και γενικά δημιουργούν αναστάτωση γενική για μια ανοησία.
Γ.Δ.


Παραδοσιακό γλέντι στα Άβδηρα
Την Κυριακή στην αυλή του δημοτικού σχολείου ο Χορευτικός και Πολιτιστικός σύλλογος Αβδηριτών διοργάνωσε ένα παραδοσιακό γλέντι με τους Καφαντάρδες. Μια μπάντα από την Θεσσαλονίκη που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την ερμηνεία και την εκτέλεση παραδοσιακών θρακιώτικων κομματιών. Πολύς κόσμος, πολύ κέφι και χορός. Είναι άξιο αναφοράς το πόσο συμμετέχουν ο νέοι σ’ αυτές στις εκδηλώσεις που αφορούν την παραδοσιακή μουσική και πόσο καλοί γνωστές είναι των παραδοσιακών χορών.
Μ.Ξ.


July fest στην Μάνδρα
Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στον δήμο Αβδήρων και στους γειτονικούς οικισμούς Μάνδρα και Άβδηρα. Στην Μάνδρα διοργανώνεται και φέτος με εξαιρετική επιτυχία το July fest με εκδηλώσεις όλο τον Ιούλιο. Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο είχε συναυλία με τα Χάλκινα της Γουμένισας, ενώ την Κυριακή το πρωτότυπο μουσικό δρώμενο στην παραλία με την φορητή εξέδρα πάνω σε πλατφόρμα τρακτέρ. Μια θεαματική βραδιά με την μαγευτική πανσέληνο του Ελαφιού να καθρεπτίζεται στην θάλασσα. Το Φεστιβάλ το διοργανώνει για 3η χρονιά ό Πολιτιστικός σύλλογος Μάνδρας, έχει μεγάλη επισκεψιμότητα και δίνει ζωή στον οικισμό.
Μ.Ξ.


Κυνηγοί…αποδείξεων
Για την μεγάλη κομπίνα με τα δεκάδες καταστήματα Κινέζικων προϊόντων, σας ενημέρωσα στο φύλλο του Σαββάτου από την ίδια στήλη.
Η επιχείρηση «εξαπάτηση του δημοσίου» είχε στηθεί ωραία και δούλευε αποδοτικά με κέρδη εκατομμυρίων.
Όμως, το γνωμικό τι λέει; «Αγαπάει τον κλέφτη αλλά περισσότερο τον νοικοκύρη».
Ένας λοιπόν πελάτης ψώνισε, σκάναρε στο κινητό του να δει εάν η απόδειξη είναι γνήσια, κατάλαβε ότι υπάρχει πρόβλημα, και μέσω της εφαρμογής «appodixi» έκανε την καταγγελία.
Από κει ξεκίνησε ο εντοπισμός της μεγάλης κομπίνας και τα έξυπνα πουλιά τα πιάσανε.
Και μια ωραία κατάληξη. Όταν οι καταγγελίες αποδειχτούν σωστές, οι καταγγέλοντες έχουν δώρο έως 3.000 ευρώ.
Γ.Δ.


Προσοχή στις παραλίες
Η ιστορία είναι παλιά και συνεχίζεται.
Πρόκειται για τους λεγόμενους τσαντάκηδες οι οποίοι έχουν ως χώρο δράσης τις παραλίες.
Οι δράστες αυτοί, μικροαπατεώνες, εκμεταλλεύονται το καλοκαίρι και τα μπάνια στη θάλασσα.
Συνήθως προτιμούν τις μη οργανωμένες πλαζ και όσους άφησαν στην παραλία τα πράγματά τους για να κολυμπήσουν. Τότε λοιπόν βρίσκουν χρόνο και κλέβουν τσάντες και μόνον τσάντες διότι τους ενδιαφέρουν τα χρήματα και τα κινητά.
Οι δράστες αυτοί συνήθως συλλαμβάνονται, αλλά αν έχεις ήδη υποστεί την κλοπή, είναι δώρο άδωρο. Γι’ αυτό, προσοχή και λήψη μέτρων.
Γ.Δ.


Καύσωνας και γεωργία
Ότι έχουμε υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες θα συνεχιστούν, αυτό το βιώνουμε όλοι. Κυρίως δε αυτοί που δεν είναι στις παραλίες αλλά σε γραφεία, καταστήματα, βιοτεχνίες, οικοδομές και κυρίως σε εργασίες στα χωράφια.
Και μια ο λόγος για τον τομέα τον αγροτικό, υπάρχει μια σοβαρή διαπίστωση: Όπου το νερό είναι λιγοστό ήδη έχουν προβλήματα, οι καλλιέργειες βαμβακιού και ηλιόσπορου, ενώ τα μποστάνια καρπουζιών καταστράφηκαν διότι τα καρπούζια «έβρασαν» από τη μεγάλη ζέστη.
Η έλλειψη βροχής, νερού για πότισμα οδήγησαν άλλους αγρότες να εγκαταλείψουν κάποιες παραγωγές για να φροντίσουν άλλες π.χ. καλαμπόκια για να έχουν κάποια έσοδα από κει τουλάχιστον.
Αυτό που συμβαίνει έξω στα χωράφια, στις διάφορες καλλιέργειες είναι πρωτοφανές. Και η βροχή ακόμη να έρθει…
Γ.Δ.


Κέρδισε η λογική
Επρόκειτο για ένα θέμα με παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ήταν αιτία για συζητήσεις, αναλύσεις, εκφράσεις απόψεων διότι αφορούσε την παγκόσμια υπερδύναμη, την Αμερική.
Καταλάβατε βεβαίως ότι το θέμα ήταν ο πρόεδρος Μπάιντεν και η νέα υποψηφιότητά του στις επικείμενες εκλογές με αντίπαλο τον Ντόναλντ Τραμπ.
Τελικά, την Κυριακή, μετά από αγωνία στο Δημοκρατικό στρατόπεδο, έγινε η ανακοίνωση από τον ίδιο τον Μπάιντεν ότι για λόγους υγείας δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος και στη θέση του πρότεινε την Καμάλα Χάρις, μέχρι τώρα αντιπρόεδρο.
Κι έτσι, η ισορροπία αποκαταστάθηκε στις ΗΠΑ όπως και η τάξη στην παγκόσμια σκηνή.
Φυσικά για να είναι υποψήφια πρόεδρος η Καμάλα Χάρις θα πρέπει στο συνέδριο που επίκειται να πάρει την πλειοψηφία των μελών.
Κλείνοντας πρέπει να πούμε ότι οι εκλογές σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ένας περίπατος για τον Τραμπ. Τα δεδομένα άλλαξαν και το παιγνίδι ξεκινάει από την αρχή για τους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους.
Γ.Δ.


Ο πήχης μπήκε ψηλά


Το ότι η Περιφέρειά μας είναι από τις τελευταίες σε όλους τους τομείς τόσο ελλαδικά όσο και ευρωπαϊκά, αυτό το γνωρίζουν πλέον και τα μικρά παιδιά.
Ότι η περιφέρειά μας ελάχιστα μικρά βήματα έκανε επί της θητείας Χρ.Μέτιου, επίσης είναι γνωστό γι’ αυτό και τιμωρήθηκε στις εκλογές.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του Χριστ.Τοψίδη ως νέου περιφερειάρχη, ο πήχης μπήκε από την αρχή ψηλά.
Μάλιστα, από τους πρώτους ήδη μήνες υπάρχουν απτά παραδείγματα αλλαγής νοοτροπίας διαχείρισης των θεμάτων της περιφέρειας. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί και θα ξεκινήσουν έργα που επί χρόνια «βαλτώνουν» στα υπουργεία.
Είναι δεδομένη και εμφανής η αλλαγή στην περιφέρεια και από τη νέα περίοδο η Ξάνθη, ο νομός, βάσιμα προσδοκά καλύτερες ημέρες. Ήδη το αρδευτικό μπαίνει στη φάση της επιλογής αναδόχου.
Γ.Δ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Πολύ σημαντικό διεθνές συνέδριο στα Άβδηρα τον Οκτώβριο Ένα πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον …