0

Δηλώνει παρών


Συμπολίτης μου έλεγε ότι διαπίστωσε συμμετέχοντας σε διάφορες εκδηλώσεις του νομού, την συχνή παρουσία σ’ αυτές τόσο της Μαίρης Τσιακίρογλου αλλά και του δικηγόρου Κώστα Κουρτίδη, Περιφερειακού συμβούλου.
Πράγματι, ο κ.Κουρτίδης κινείται σε πόλη και νομό δίνοντας το παρών του.
Το γεγονός της παρουσίας του Κουρτίδη, ο οποίος τυγχάνει και θετικής υποδοχής, έχει συζητηθεί στους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας. Οι οποίοι δεν ξεχνούν ότι ο Κουρτίδης ήρθε πρώτος σε σταυρούς στις περιφερειακές εκλογές στο νομό μας.
Γ.Δ.


Τι γίνεται τελικά;
Πάνε να μας τρελάνουν εκεί στην κυβέρνηση και διαβάστε γιατί.
Ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης υπερηφανευόμενος και κοκοριζόμενος, δήλωσε προχθές ότι υιοθετήθηκε η πρότασή του για την πρόσληψη 50 συνοριοφυλάκων στην Καβάλα, με κριτήριο μάλιστα την εντοπιότητα.
Παρακάμπτω το σοβαρό στοιχείο ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υιοθέτηση την πρόταση του βουλευτή ικανοποιώντας προφανώς ρουσφέτι, και ρωτώ τον υπουργό, ποιες υπηρεσίες θα προσφέρουν αυτοί οι 50 συνοριοφύλακες στην Καβάλα; Δεν φτάνουν οι χιλιάδες άλλοι στη Θράκη;
Πότε επιτέλους θα σταματήσουν αυτές οι προσλήψεις, πόσο δημόσιο κράτος θα δημιουργηθεί;
Γ.Δ.


Πιάνει η γάτα ποντίκια;
Χρόνια το γράφω και το υποστηρίζω και το θεωρώ ως αξιολογικό δεδομένο. Ότι δηλαδή, όπως το είπαν πρώτοι οι Κινέζοι «σημασία δεν έχει τι χρώμα έχει η γάτα, αλλά εάν πιάνει ποντίκια».
Το τι σημαίνει αυτό το γνωμικό, όλοι πιστεύω πως το γνωρίζετε. Το θυμήθηκα αυτές τις ημέρες με τους υποψήφιους που εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι για πρόεδροι.
Πέρα από το ότι πιστεύω πως θα υπάρχει κι άλλη υποψηφιότητα, οι πρώτοι πέντε που δήλωσαν την υποψηφιότητά τους, θα αξιολογηθούν αυστηρά εάν όντως μπορούν, έχουν τις δυνατότητες να «πιάσουν ποντίκια», δηλαδή να δημιουργήσει αυτός που θα ψηφιστεί, όντως να ξεχωρίσει και ανασυστήσει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ με κυβερνητικό στόχο.
Γ.Δ.


Η ενδοοικογενειακή βία είναι αξιακή
Το σημείωμα το είχα ετοιμάσει πριν μέρες μετά τη γνωστοποίηση του ξυλοδαρμού της συζύγου από γνωστό Ποινικολόγο. Το κράτησα διότι γράφτηκαν και λέχθηκαν πολλά εκείνη την περίοδο. Το επαναφέρω μετά την τιμωρία του δράστη με φυλάκιση.
Έγραφα τότε ότι υπάρχουν τιμωρίες και τιμωρίες. Μία όμως, ίσως η σκληρότερη τιμωρία είναι η κοινωνική απαξίωση προς το πρόσωπο του δράστη. Όταν μάλιστα πρόκειται για άτομο γνωστό, πετυχημένο στην εργασία του, με προβολή στα ΜΜΕ και εμφανιζόμενου ως πρότυπου οικογενειάρχη.
Τελικά αποδείχτηκε ότι υπήρχε και άλλο πρόσωπο που αναδείχτηκε μέσα από τη βία. Μία βία που δεν έχει κοινωνική προέλευση. Είναι αξιακή και υπάρχει σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.
Γ.Δ.


«Μακεδόνες του Αιγαίου»
Να γελάσεις, να αγανακτήσεις, να σκίσεις τα βιβλία Ιστορίας, να βρίσεις, όλα πιθανά για όσα εκπέμπονται από το κρατίδιο της Βόρειας Μακεδονίας (Σκόπια).
Πρόσφατα έβγαλαν στο μεϊντάνι ένα άλλο επιχείρημα για τους «Μακεδόνες του Αιγαίου». Είναι δε αυτοί οι Αιγαιακοί Μακεδόνες δικοί τους πρόγονοι οι οποίοι ζητούν δικαίωση!!
Δηλαδή, τα Σκόπια, ζητούν να φθάνουν μέχρι Θεσσαλονίκη , Θερμαϊκό και βάλε.
Οι άνθρωποι έχουν ξεσαλώσει τελείως, δεν ξέρουν από που τους βαραίνει και αγνοούν τελείως το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψαν και ρητά αναφέρεται η χώρα Βόρεια Μακεδονία και οι ίδιοι Βορειομακεδόνες.
Το ποντίκι βρυχάται…
Γ.Δ.


Τι γίνεται με τη Θηλιά Ι
Ο λόγος που επαναφέρω το θέμα είναι απλός και ιδού γιατί.
Μουσουλμάνος συμπολίτης πέρασε χθες το απόγευμα από το γραφείο για να μου καταθέσει για άλλη μια φορά το ερώτημά του και τον καημό του.
Το τι γίνεται, πού βρίσκεται το θέμα της ασφαλτόστρωσης του δρόμου της Θηλιάς που θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους των χωριών της ορεινής περιοχής μέχρι μάλιστα τον Κένταυρο.
Ο συμπολίτης εκπροσωπεί τους συγχωριανούς του οι οποίοι περιμένουν να δουν επιτέλους την υλοποίηση του έργου αυτού εδώ και χρόνια. Οφείλει ως εκ τούτου να δώσει μια δημόσια απάντηση ο αντιπεριφερειάρχης Ιρφάν Χατζηγκενέ, όπως και ο καταγόμενος από τον Κένταυρο περιφερειακός σύμβουλος…
Γ.Δ.


Τι γίνεται με τη Θηλιά ΙΙ
Ως γνωστόν, εδώ και αρκετά χρόνια η Εφημερίδα μας έχει ασχοληθεί με την υλοποίηση ενός έργου υποδομής και ανάπτυξης για την ορεινή αυτή περιοχή.
Θυμίζω ότι ενώ το έργο από την δασική υπηρεσία είχε εγκριθεί για υλοποίηση και μάλιστα ήταν έτοιμο προς δημοπράτηση, τελικά σταμάτησε εξαιτίας εξωτερικών παρεμβάσεων που ξεκίνησαν από την παράταξη Μέτιου.
Έτσι, το έργο έμεινε ανεκτέλεστο με αιτιολογίες αστείες μέχρι σήμερα.
Καλείται ως εκ τούτου η νέα διοίκηση της Περιφέρειας αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης κ.Ιρφάν Χατζηγκενέ να αιτιολογήσει γιατί 6 μήνες τώρα το έργο αυτό δεν προχωρά. Οφείλει να πει δημόσια για να γνωρίσουν οι Ξανθιώτες, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι για ποιους λόγους δεν προχωρά το έργο αυτό, ποιες είναι οι αιτίες, πού στηρίζεται η καθυστέρησή του στο να ξεκινήσει για να λύσει ένα πρόβλημα σημαντικό για τους κατοίκους αλλά και την εκεί λειτουργούσα ξενοδοχειακή μονάδα.
Γ.Δ.


Παραμένει η ονομασία Δ.Π. Θράκης
Είναι ένα νέο με ιδιαίτερη βαρύτητα γι’ αυτό και το αναφέρω.
Λοιπόν, το «Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης» διατηρεί την ονομασία του αυτή, η οποία είναι και η Ιδρυτική του, πριν 50 χρόνια.
Την εξαγγελία έκανε προχθές ο Πρύτανης Φώτης Μάρης λέγοντας  «… Το Δημοκρίτειο μπορεί να επεκτάθηκε γεωγραφικά στην Ανατολική Μακεδονία, ενσωματώνοντας Τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, ωστόσο για εθνικούς, ιστορικούς και επιστημονικούς λόγους η ονομασία παραμένει μόνο “Θράκη”».
Θυμίζουμε ότι το ΔΠΘ επεκτάθηκε σε Καβάλα, Δράμα και Διδυμότειχο και την ενσωμάτωση των εκεί λειτουργούντων τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας.
Γ.Δ.


Πολλοί μνηστήρες για το ΠΑΣΟΚ
Πολύφερνη «νύφη» το ΠΑΣΟΚ και πολλοί μνηστήρες μπήκαν στην κούρσα της διεκδίκησης. Στελέχη που εκπροσωπούν όλες τις «φυλές» του κόμματος που πάντα ήταν πολυσυλλεκτικό προσανατολισμένο στον χώρο του κέντρου διεκδικούν την ηγεσία: Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος, Κατρίνης και Μιλένα Αποστολάκη ήδη ανακοίνωσαν ότι θα θέσουν υποψηφιότητα ενώ υπάρχει έντονη φημολογία για την Άννα Διαμαντοπούλου και για την Νάντια Γιαννακοπούλου. Πολλά θα εξαρτηθούν από το τρόπο που θα γίνουν οι εκλογές που ορίστηκαν για τις 6 Οκτωβρίου. Από  αν δηλαδή θα ανοίξει το Μητρώο για  νέα μέλη και φίλους ή αν θα ψηφίσουν μόνο αυτοί που είναι εγγεγραμμένοι. Γιατί στην πρώτη περίπτωση θα ευνοηθούν οι νέοι υποψήφιοι ενώ στην δεύτερη ο νυν πρόεδρος, καθώς απ’ αυτούς εξελέγη. Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο καθώς υπάρχει αμφισβήτηση στον Νίκο Ανδρουλάκη. Κατ’ ουσία αυτό που ψάχνουν στο ΠΑΣΟΚ είναι ποιος θα μπορέσει να κερδίσει τον Μητσοτάκη αφού προηγουμένως κερδίσει τον Κασσελάκη. Μόνο που ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσουν στην παγίδα που έπεσαν οι Συριζαίοι με τον Κασσελάκη. Ας ελπίσουμε ότι ο χώρος να παραμείνει ενωμένος και να μην επαναληφθεί αυτό που συνέβη στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μ.Ξ.


Οι διακοπές του Έλληνα
Αυτό που συμβαίνει φέτος με τον τουρισμό έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Πληρότητα παντού σε νησιά και παραλιακές περιοχές. Αλλά ακόμη και να βρεις κάπου δεν σου φτάνουν 1.000 ευρώ μόνο για ύπνο για 5 – 6 μέρες. Αν πεις να βάλεις και τα ακτοπλοϊκά με αμάξι έχεις ξεπεράσει τα 1.500 ευρώ. Άλλα τόσα δεν θέλεις για φαγητό αυτές τις μέρες; Έφτασες αισίως στο τριχίλιαρο. Να δώσεις δηλαδή 2 – 3 μισθούς για 6 μέρες σ’ ένα νησί. Με τα ίδια χρήματα μπορείς να κάνεις ένα ταξίδι στο εξωτερικό που θα δεις και κάτι καινούργιο. Αυτό επιλέγουν όλο και περισσότεροι για  τις διακοπές τους. Τελικά οι  ξένοι θα έρχονται στην χώρα μας με φτηνά πακέτα, όπως έρχονται οι περισσότεροι και εμείς θα πηγαίνουμε στο εξωτερικό αναλόγως με την τσέπη μας. Υπάρχουν ανερχόμενοι προορισμοί και μάλιστα γειτονικοί που με τα μισά χρήματα κάνεις διακοπές super!!!
Μ.Ξ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

«Ήρθε λίγη δροσιά» Το άκουσα από αρκετούς Ξανθιώτες. Το έλεγαν μάλιστα με εμφανή την ικανο…