Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΞ σε Μίτσκοσκι: Το erga omnes δεν επιδέχεται καμία απολύτως αμφισβήτηση

ΥΠΕΞ σε Μίτσκοσκι: Το erga omnes δεν επιδέχεται καμία απολύτως αμφισβήτηση

0

«Το erga omnes δεν επιδέχεται αμφισβήτηση» σχολίαζαν διπλωματικές πηγές για τις νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας


Απάντηση στη δήλωση του νέου πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ότι δεν έχει γίνει αντιληπτή από την ελληνική πλευρά τη Συμφωνία των Πρεσπών, έδωσαν κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών.

«Τα νομικά κείμενα δεν ερμηνεύονται με βάση την εικαζόμενη βούληση και την επιθυμία καθενός αλλά με βάση το γράμμα και το πνεύμα τους. Ο τεχνικός νομικός όρος erga omnes, που αποτελεί τον πυρήνα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν επιδέχεται καμία απολύτως αμφισβήτηση. Για αυτό άλλωστε δεν είχε ποτέ προκύψει στη Βόρεια Μακεδονία οποιοδήποτε ζήτημα νομικής ερμηνείας από την υπογραφή της Συμφωνίας» ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Σημειώνεται πως, ο Χρίστιαν Μίτσοκοσκι επιτέθηκε χθες στον Γιώργο Γεραπετρίτη, λέγοντας: «Ο άνθρωπος είτε δεν ξέρει τη συμφωνία (των Πρεσπών) είτε δεν την αντιλαμβάνεται».

Σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων επανέλαβε, δε, πως στα επίσημα έγγραφα του κράτους και στις επαφές του στο εξωτερικό θα χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία της χώρας (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), ενώ στις δημόσιες εμφανίσεις του και στις δηλώσεις στο εσωτερικό θα αποκαλεί τη χώρα «Μακεδονία», καθώς όπως ισχυρίστηκε αυτό αποτελεί «ανθρώπινο δικαίωμα».

«Έχω το ατομικό δικαίωμα να χρησιμοποιώ το όνομα που θέλω για την πατρίδα μου» πρόσθεσε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανησυχία στο εσωτερικό της ΝΔ έφερε το 28% των ευρωεκλογών

Οι γκρίνιες που υπήρχαν πριν, υπάρχουν και τώρα – Παράπονα βουλευτών πως βρίσκουν κλ…