Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Βάζουν πλώρη» για Λευκάδα οι Ξανθιώτες το τριήμερο Αγίου Πνεύματος

«Βάζουν πλώρη» για Λευκάδα οι Ξανθιώτες το τριήμερο Αγίου Πνεύματος

0

Τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό παρουσιάζει το «Ε» μετά από επικοινωνία με υπεύθυνους ταξιδιωτικών γραφείων


Πολλές είναι οι επιλογές για εσωτερικό και κυρίως προς Κυκλάδες και Πελοπόννησο – Υποτονικό το ενδιαφέρον για εξωτερικό την συγκεκριμένη περίοδο


Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr


Τις βαλίτσες τους ετοιμάζουν και οι Ξανθιώτες ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος από τις 22 έως και τις 24 Ιουνίου. Βέβαια, «πέφτει» στο διάστημα που πολλοί ήδη έχουν κάνει το πλάνο τους για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά ο καύσωνας είναι στο ζενίθ του με αποτέλεσμα να αφήνει περιθώριο για μία μικρή απόδραση λίγων ημερών.

Τα μαθήματα ολοκληρώθηκαν για φέτος σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και συν τοις άλλοις δειλά δειλά ξεκινούν και οι καλοκαιρινές άδειες των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Είναι ευκαιρία, λοιπόν να αξιοποιήσουν τις ημέρες αυτές, να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, να δουν νέα μέρη, να απολαύσουν την θάλασσα, τον ήλιο, τη συντροφιά με φίλους που λόγω των υποχρεώσεων και του επιβαρυμένου εργασιακού προγράμματος έχουν καιρό να δουν.

Εκδρομές σε εσωτερικό και εξωτερικό εν μέσω ενός «καυτού» καλοκαιριού

Το «Ε» αποτυπώνει τις προτιμήσεις των Ξανθιωτών αυτό το τριήμερο μιλώντας με υπεύθυνους ταξιδιωτικών γραφείων και εν συνεχεία καταγράφει τους δημοφιλείς προορισμούς αυτής της περιόδου.

Αναλυτικά, ο πιο «hot» προορισμός αποδείχθηκε η Λευκάδα όχι μόνο του τριημέρου, αλλά και της καλοκαιρινής περιόδου γενικά. Εκδρομές (κυρίως τετραήμερες) έχουν ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστούν και μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με άλλες τοποθεσίες, φέτος πολλοί θα κινηθούν προς Νάξο, Παξούς, Πελοπόννησο, Καρπενήσι, παράλια Μαύρης Θάλασσας, Κωνσταντινούπολη.

«Η πληρότητα σε ξενοδοχεία είναι δεδομένη (κυρίως από Ρουμάνους, Βούλγαρους και Τούρκους τουρίστες), αλλά οι τιμές στα ακτοπλοϊκά είναι “τσιμπημένες’’ συγκριτικά και με πέρυσι με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για κοντινούς προορισμούς, όπως Θάσο ή Χαλκιδική», όπως τονίζουν επαγγελματίες του χώρου.

Οργανωμένες εκδρομές στο εξωτερικό σε συνεργασία με ταξιδιωτικά γραφεία κοντινών πόλεων

Για να το συγκεκριμενοποιήσουμε, οι Έλληνες στρέφονται στα νησιά το καλοκαίρι κατά κόρον και για αυτό, λοιπόν οι εκδρομές στο εξωτερικό είναι περιορισμένες και το ενδιαφέρον υποτονικό. Παρόλα αυτά, τα ταξιδιωτικά καλούν σε τετραήμερες και πενθήμερες αποδράσεις στο εξωτερικό σε συνεργασία με ταξιδιωτικά γραφεία της Θεσσαλονίκης με ενδιάμεσες στάσεις σε γειτονικές πόλεις. Δηλαδή, τα λεωφορεία παίρνουν κόσμο με στάσεις στον άξονα Αλεξανδρούπολη-Κομοτηνή-Ξάνθη-Ορεστιάδα.

Αυξημένη η ζήτηση από τους συλλόγους  της περιοχής

Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στην κινητικότητα συλλόγων της Ξάνθης, αφού σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα ταξιδιωτικά γραφεία δούλεψαν και δουλεύουν σε συνεργασία με συλλόγους, τους παρέχουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο που περιλαμβάνει διαμονή & ξενάγηση σε οικονομική τιμή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιο «φιλική» πόλη ζητούν τα ΑμεΑ Π.Ε. Ξάνθης

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, Μποζ Ερσίν μεταφέρει το κλίμα της συνάν…