Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το ΚΚΕ καλεί σε ενίσχυση της μαχητικής και λαϊκής αντιπολίτευσης και στην ΕΕ

Το ΚΚΕ καλεί σε ενίσχυση της μαχητικής και λαϊκής αντιπολίτευσης και στην ΕΕ

0

Με ομιλητές τη Σεμίνα Διγενή, τον Διονύση Κλάδη και το Βασίλη Μπέλλο πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Ξάνθη


«Αντισυστημική στάση δεν είναι η άποψη, αλλά αυτή που βρίσκεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική», είπε η βουλευτής του κόμματος καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην ευρωκάλπη


Με σύνθημα την ενίσχυση της «υπεύθυνης, μαχητικής, λαϊκής αντιπολίτευσης» το ΚΚΕ καλεί τους πολίτες να στηρίξουν το Κομμουνιστικό Κόμμα και στην ευρωκάλπη, ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι ο λαός θα παλέψει από το δρόμο για δικαιώματα, παροχές και λαϊκή δικαιοσύνη.



«Ό,τι κέρδισε ο λαός μας ,το κέρδισε με την ίδια του την πάλη. Το ΚΚΕ θεωρούμε ότι είναι μια δύναμη που μπορεί να εμπιστευτεί ο λαός»
Διονύσης Κλάδης
Γραμματέας της Επιτροπής ΑΜΘ του ΚΚΕ

«Ρεαλιστική διέξοδο δίνει μόνο το ΚΚΕ, με κεντρικά σχεδιασμένη σοσιαλιστική οικονομία, αγώνες, κίνημα και απεργίες»
Βασίλης Μπέλλος
Υπ. ευρωβουλευτής ΚΚΕ

Αυτό ήταν το μήνυμα και στην προεκλογική εκδήλωση που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση Ξάνθης του κόμματος το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας, με ομιλητές τη Σεμίνα Διγενή, δημοσιογράφο και βουλευτή του ΚΚΕ στην Β3 εκλογική περιφέρεια του Νότιου Τομέα Αθηνών, τον Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης του ΚΚΕ και τον Βασίλη Μπέλλο, υποψήφιο ευρωβουλευτή και επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ.

Ο λόγος δόθηκε πρώτα στην Σεμίνα Διγενή η οποία μετέφερε τη συγκίνησή της για την παρουσία της στην Ξάνθη κάνοντας λόγο για πολλούς φίλους από τα παιδικά και εφηβικά χρόνια.

Στη συνέχεια τόνισε: «Με πίστη, με πάθος, με όραμα, και σιγουριά να ενισχύσουμε τη μόνη δύναμη που ενισχύει τους αγώνες μας, αυτούς που τηρούν πάντα αυτό που λένε» και αναρωτήθηκε: «θα στείλουμε μήνυμα αδιαφορίας για ότι συμβαίνει; Θα αφήσουμε τη μοίρα μας στο αστικό πολιτικό μέλλον;». Ακόμη κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις ευρωεκλογές, επισημαίνοντας: «η αποχή δεν είναι αντισυστημική στάση. Αντισυστημική είναι μόνο η στάση που βρίσκεται απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική».

Την ουσιαστική παρεμβατική στάση διαχρονικά παράλληλα με το αντιπολεμικό μήνυμα που σταθερά υποστηρίζει το ΚΚΕ υπογράμμισε σε δηλώσεις του, ο Διονύση Κλάδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η περιοχή μας έχει γίνει ορμητήριο» για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στην πράξη αντιστέκεται, σταματώντας τα τρένα που μεταφέρουν πολεμικό υλικό στον Έβρο ή στην Ξάνθη με τις κινητοποιήσεις στις κοινές ασκήσεις-πρόβες πολέμου με τους Αμερικανούς ή στην Καβάλα που υπήρξε κινητοποίηση στην εκδήλωση με την μπάντα της στρατιωτικής ακαδημίας στον ΗΠΑ», τόνισε ο γραμματέας της Επιτροπής ΑΜΘ του κόμματος, αναφερόμενος και στις δυναμικές κινητοποιήσεις και στην ΑΜΘ κατά της γενοκτονίας που συντελείται σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ακόμη, αναφέρθηκε στη σταθερή πάλη του κόμματος ενάντια στην ακρίβεια, για την αύξηση των μισθών, τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, τονίζοντας: «ό,τι κέρδισε ο λαός μας ,το κέρδισε με την ίδια του την πάλη. Το ΚΚΕ θεωρούμε ότι είναι μια δύναμη που μπορεί να εμπιστευτεί ο λαός», ειδικά επειδή, όπως υποστήριξε «την επόμενη μέρα μας ετοιμάζουν νέο κουστούμι με αντιλαϊκά μέτρα από την Κομισιόν και την κυβέρνηση». Κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν την «υπεύθυνη, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση» που σταθερά κάνει και ΚΚΕ και στο δρόμο, «εκεί που κρίνονται όλα».

Κάλεσμα σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου, στα φτωχά λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, απηύθυνε με τις δηλώσεις του και ο Βασίλης Μπέλλος, προκειμένου να εκλεγούν περισσότεροι ευρωβουλευτές, «ενισχύοντας την κομμουνιστική ευρωβουλευτική ομάδα», όπως είπε.

Ο ίδιος τόνισε: «σε αυτές τις εκλογές κονταροχτυπιούνται επί της ουσίας δύο «κόμματα», δύο στρατηγικές: η μία είναι το κόμμα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η στρατηγική της ΕΕ και η πρόσδεση στα σχέδια του ΝΑΤΟ και από την άλλη το δικό μας σχέδιο που είναι η ρεαλιστική διέξοδος για τον εργαζόμενο λαό, που είναι κεντρικά σχεδιασμένη σοσιαλιστική οικονομία, αγώνες, κίνημα και απεργίες».

Με αφορμή την περιοδεία που πραγματοποίησε σε αρκετές περιφερειακές περιοχές της χώρας, πρόσθεσε: «η επαρχία βιώνει με πολλούς και διαφορετικούς λόγους την εγκατάλειψη. Εμείς λέμε ότι δε φταίει κάποιο κακό αθηνοκεντρικό κράτος, έχει να κάνει με συγκεκριμένες επιλογές της ελληνικής άρχουσας τάξης και αυτό είναι η πρόσδεση σε εξώστρεφα στοιχεία της οικονομίας, στις μεταφορές και τα εμπορεύματα. Μόνο όταν ο λαός μπει στο τιμόνι της οικονομίας, πάρει τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του, μπορεί να οικοδομήσει μία ισόμετρη χώρα σε επίπεδο οικονομικό και κοινωνικό».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης συνάντησε τον νέο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο…