Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Την Τετάρτη η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής ΑΜΘ

Την Τετάρτη η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής ΑΜΘ

0

Ερώτηση για τα δρομολογούμενα έργα Καβάλας και Θάσου από τη Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση


Την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 20.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης θα πραγματοποιηθεί η 3η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής.

Σε αυτή η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση κατέθεσε επερώτηση με την οποία αναφέρεται στα έργα Καβάλας και Θάσου που ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης στις 27 Μαΐου. Με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Τοψίδη ότι: «ο απολογισμός αυτός είναι αποτέλεσμα της διαφορετικής λειτουργίας της Περιφέρειας ΑΜΘ», παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «προκύπτει η ανάγκη για μια σειρά από διευκρινίσεις για την προετοιμασία των φακέλων και για την τελική ένταξη, δηλαδή την εξασφάλιση χρηματοδότησης για όλα αυτά τα έργα» και προσθέτει δηκτικά: «θα περιμέναμε ο κ. Τοψίδης αντί να κάνει προσπάθεια να οικειοποιηθεί το έργο της δικής μας διοίκησης, να κάνει έστω και μια αναφορά ότι ο σχεδιασμός, η μελέτη και η χρηματοδότηση των έργων ξεκίνησε πολύ πριν την ανάληψη των καθηκόντων της  Περιφερειακής Αρχής από αυτόν.».

Η παράταξη ζητά: «1) τις ακριβείς ημερομηνίες έναρξης της προετοιμασίας των φακέλων από την τεχνική υπηρεσία όπου δεν υπάρχει απόφαση χρηματοδότησης και 2) τις ακριβείς ημερομηνίες εξασφάλισης της χρηματοδότησής τους, δηλαδή τις ημερομηνίες ένταξής τους σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπου υπάρχει απόφαση χρηματοδότησης».

Την επερώτηση υπογράφουν ο Χρήστος Μέτιος και ο Κώστας Αντωνιάδης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταχύτητα – «αστραπή» στο ίντερνετ φέρνουν οι οπτικές ίνες στην Ξάνθη

Από 200 Mbps θα αναβαθμιστούν σε 1 Gbps –  Μεγάλο ενδιαφέρον για συνδέσεις – Χωρίς κ…