Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τιμές «φωτιά» για τα νεόδμητα στην Ξάνθη

Τιμές «φωτιά» για τα νεόδμητα στην Ξάνθη

0

Έως και 2.000 το τ.μ.– 200.000 ευρώ ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. – Υπάρχει αρκετό αγοραστικό ενδιαφέρον


«Βραχνάς» για την οικοδομική δραστηριότητα η αύξηση των οικοδομικών υλικών


Άνθηση παρουσιάζει η οικοδομική δραστηριότητα στην Ξάνθη αλλά και σ’ όλη την ΑΜΘ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Μάρτιο του 2024 στην ΑΜΘ εκδόθηκαν συνολικά 123 άδειες με ποσοστιαία μεταβολή +56% από τον Μάρτιο του 2023.


«Ξεφυτρώνουν νέες οικοδομές κάτι που είχαμε να το δούμε πολλά χρόνια στην Ξάνθη. Αλλά είναι «βραχνάς» για την οικοδομική δραστηριότητα η αύξηση των οικοδομικών υλικών»
Β. Ασημίδης
Μηχανικός μέλος ΤΕΕ Θράκης

Πρωταγωνίστριες στην οικοδομική δραστηριότητα στην ΑΜΘ, η Θάσος και η Καβάλα

Η οικοδομική δραστηριότητα είναι δείκτης ανάπτυξης και στην περίπτωση της Καβάλας και της Θάσου είναι και πρωταγωνίστριες σε αριθμό αδειών τον μήνα Μάρτιο είναι δείκτης τουριστικής ανάπτυξης. Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία στην Καβάλα εκδόθηκαν 39 άδειες, στην Θάσο 29, στον Έβρο 19, στην Ξάνθη 16, στην Ροδόπη 11 και στην Δράμα 9.

Στις γειτονιές ξεφυτρώνουν νέες οικοδομές

Όπως ανέφερε ο Μηχανικός μέλος του ΤΕΕ Θράκης Βασίλης Ασημίδης οι άδειες που είναι υπό έκδοση στην Πολεοδομία Ξάνθης είναι πολύ περισσότερες, βεβαιώνοντας ότι υπάρχει μια αύξηση της οικοδομική δραστηριότητα στον νομό και στην πόλη της Ξάνθης: «Μια βόλτα στις γειτονιές της πόλης το αποδεικνύει. Βλέπεις να ξεφυτρώνουν νέες οικοδομές κάτι  που είχαμε να το δούμε πολλά χρόνια στην Ξάνθη».

«Βραχνάς» για την οικοδομική δραστηριότητα η αύξηση των οικοδομικών υλικών

Ωστόσο ο κ. Ασημίδης χαρακτηρίζει ως «βραχνά» για την οικονομική δραστηριότητα την αύξηση των οικοδομικών υλικών: «Η μεγάλη αύξηση των οικοδομικών υλικών και κυρίως του χάλυβα που πραγματοποιήθηκε το 2022  έχει εκτινάξει το κόστος κατασκευής και το κόστος αγοράς ενός διαμερίσματος».

Έως και 2.000 το τ.μ. στα νεόδμητα – 200.000 ευρώ ενα διαμέρισμα 100 τ.μ.

Να σημειώσουμε ότι ανεπίσημα στην «πιάτσα» τα νεόδμητα διαμερίσματα στην Ξάνθη έχουν φτάσει στα 1.800 – 2.000  ευρώ τ.μ. Δηλαδή ένα διαμέρισμα 3άρι 90 – 100 τ.μ. φτάνει σε τιμή έως και 200.000 ευρώ . Μια τιμή που θωρείται πολύ υψηλή για την Ξάνθη.

Υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον

Παρότι οι τιμές είναι υψηλές υπάρχει αρκετό αγοραστικό ενδιαφέρον και αυτός είναι ένας δείκτης ότι το στεγαστικό θέμα παραμένει προτεραιότητα αλλά και συμφέρουσα επενδυτική κίνηση. Ενισχυτικό άλλωστε είναι το γεγονός ότι και τα ενοίκια είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά και ότι έχουν ανοίξει στεγαστικά προγράμματα από τις τράπεζες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ. Σακελλαροπούλου: «Η Θράκη μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε παράδειγμα προοδευτικής εξέλιξης και συμβίωσης»

Από το βήμα του διήμερου συνεδρίου για την κλιματική κρίση, με τίτλο «Κλιματική Ανθεκτικότ…