Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θα λειτουργήσει Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στον Εχίνο

Θα λειτουργήσει Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στον Εχίνο

0

Με 18 εθελοντές και 3 μονίμους πυροσβέστες – Θα στεγάζεται προσωρινά στο ΚΕΠ


Αναμένεται το ΦΕΚ – Αίτημα χρόνων από την τοπική κοινωνία


Με εθελοντές και με την συνδρομή του δήμου Μύκης στήνεται  και αναμένεται  να λειτουργήσει μόλις πάρει  ΦΕΚ Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στον Εχίνο του δήμου Μύκης. Η ίδρυση και η λειτουργία του “Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Εχίνο του Δήμου Μύκης”, αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μύκης και βρίσκεται σε διαδικασία ΦΕΚ από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


«Είναι θετική εξέλιξη. Είναι κάτι που το θέλει η τοπική κοινωνία και εμείς και γι’ αυτό βρέθηκε αυτή η φόρμουλα για να ξεκινήσει. Απομένουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες»
Ιω. Αραμπατζής
Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ξάνθης


Ένα αίτημα χρόνων μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης

Η λειτουργία Πυροσβεστικού κλιμακίου στον Εχίνο αποτελεί χρόνιο αίτημα για το δήμο Μύκης. Αιτήματα έχουν κατατεθεί από όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, τους βουλευτές και τον σημερινό αντιπεριφερειάρχη υποδομών Ιρφάν Χατζηγκενέ. Όλοι τόνιζαν την αναγκαιότητα της λειτουργίας του σε μια περιοχή που είναι μακριά και από το Κλιμάκιο της Σταυρούπολης και από την Πυροσβεστική στην Ξάνθη και χάνεται πολύτιμος χρόνος σε περίπτωση πυρκαγιάς. Το αίτημα ξαναέγινε από το νέο δήμαρχο Μύκης Κιουρτ Αχμέτ προς το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και όπως μας ανέφερε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ξάνθης , Πύραρχος  Γιάννης Αραμπατζής βρίσκεται σε μια διαδικασία έγκρισης και έκδοσης του ΦΕΚ.

Με 18 εθελοντές και 3 μόνιμους

Ειδικότερα όπως εξήγησε ο κ. Αραμπατζής όλα αυτά τα χρόνια δεν προχωρούσε η διαδικασία καθώς έπρεπε το Κλιμάκιο να στελεχωθεί με μόνιμους πυροσβέστες και υπήρχε μια δυστοκία ως προς αυτό: «Τώρα δόθηκε η δυνατότητα να ξεκινήσει η λειτουργία του με εθελοντές και τρεις μόνιμους πυροσβέστες και στην συνέχεια να ολοκληρωθεί η στελέχωσή του. Έτσι τέθηκαν από το Αρχηγείο κάποια προαπαιτούμενα προς τον δήμο. Αυτά είναι η στέγαση, η ανεύρεση εθελοντών και η παραχώρηση οχήματος από το δήμο. Όλα αυτά έχουν γίνει από τον δήμο και αξιολογήθηκαν και εγκρίθηκαν και από το δημοτικό συμβούλιο.

Αναμένεται το ΦΕΚ

Όπως ανέφερε ο δήμος Μύκης έχει παραχωρήσει μέρος του κτηρίου του παλιού ΚΕΠ για προσωρινή στέγαση του Κλιμακίου ενώ υπάρχει  πρόβλεψη για αναβάθμιση του κτηρίου του παλιού Δασονομίου που δεν χρησιμοποιείται με συνδρομή της Περιφέρειας για μόνιμη στέγη. Επίσης έχουν ανευρεθεί 18 εθελοντές που θα εκπαιδευτούν από την Πυροσβεστική Ξάνθης και τρεις μόνιμοι που θα στελεχώνουν το κλιμάκιο. Έχει παραδοθεί ένα όχημα από το δήμο και υπάρχει πρόβλεψη και για ένα ακόμη από την πυροσβεστική: «Είναι θετική εξέλιξη. Είναι κάτι που το θέλει η τοπική κοινωνία και εμείς και γι’ αυτό βρέθηκε αυτή η φόρμουλα για να ξεκινήσει. Απομένουν κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες», σημείωσε ο κ. Αραμπατζής.

Να σημειώσουμε ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σταυρούπολης έχει ιδρυθεί το 1998 έχει 18 άτομα μόνιμο προσωπικό και 3 οχήματα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σφοδρή αντίδραση του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου για τον ενδεχόμενο χαρακτηρισμό του σχολείου ως Πειραματικό

Ενημερώνουν για όσα συζητήθηκαν με την διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εξηγούν …