Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Τα δελφίνια Γ’ και Δ’ Δημοτικού σχολείου»: 745 μαθητές από τον νομό Ξάνθης απόλαυσαν την κολύμβηση

«Τα δελφίνια Γ’ και Δ’ Δημοτικού σχολείου»: 745 μαθητές από τον νομό Ξάνθης απόλαυσαν την κολύμβηση

0

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Γιορτή Κολύμβησης της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης το πρωί της Τρίτης 4 Ιουνίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης


Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ασφαλή κολύμβηση και στις δεξιότητες που αναπτύσσουν τα παιδιά μέσω αυτής


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για φέτος η Γιορτή Κολύμβησης της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης «Τα δελφίνια Γ’ και Δ’ Δημοτικού σχολείου» το πρωί της Τρίτης 4 Ιουνίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης.



Ο μεγαλύτερος έπαινος έχει αποδέκτες τους μαθητές και τις μαθήτριες του νομού, συνολικά 745 σε αριθμό που με αστείρευτη θετική διάθεση έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην κολύμβηση με τη βοήθεια των δασκάλων τους, οι οποίοι δεν έπαψαν ποτέ να τους ενθαρρύνουν και να ενισχύουν με αυτόν τον τρόπο την αυτοπεποίθηση, την υπομονή, την επιμονή και τη συνεργασία μεταξύ τους. Μάλιστα, ο κ. Κοντογιάννης φρόντισε να τηρηθεί η τάξη με προτεραιότητα πάντα την ασφαλή κολύμβηση.



Ο Νικόλαος Καμέας ως σύμβουλος εκπαίδευσης φυσικής αγωγής στους νομούς Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης, τόνισε στο «Ε» ότι «όλοι μας αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση για τα παιδιά που έχουν έρθει σήμερα εδώ, τα οποία μάλιστα συμμετείχαν στο πρόγραμμα της κολύμβησης όλη την χρονιά».



Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «είμαι υποχρεωμένος ηθικά να δώσω πάρα πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και ειδικότερα στους συναδέλφους φυσικής αγωγής που υλοποίησαν αυτό το πρόγραμμα. Πρέπει να τονιστεί πως πρόκειται για μία συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια από την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την διευθύντρια, τον υπεύθυνο φυσικής αγωγής και όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υπερέβαλλαν εαυτόν στοχεύοντας σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα».



Ν. Καμέας: «Μάθημα ζωής η κολύμβηση»

Ο ίδιος επισήμανε στο «Ε» πως η κολύμβηση δεν είναι απλώς ένα μάθημα, αλλά ένα μάθημα ζωής, καθώς τα παιδιά που συμμετέχουν στο σχετικό πρόγραμμα μαθαίνουν και καλλιεργούν μία σειρά και από άλλες δεξιότητες όπως η προσαρμοστικότητα, η κοινωνικοποίηση.

«Με λίγα λόγια, αναπτύσσουν δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες και στην υπόλοιπη ζωή τους. Προφανέστατα, το πρώτο που μπορεί να αντιληφθεί κανείς είναι η εξοικείωση με το νερό. Είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε όλοι άριστη σχέση με το νερό, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω του εν λόγω προγράμματος», όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε.

Εύη Στυλιανίδου: « Εντάσσονται και τα παιδιά της δ’ τάξης, μιας και υπάρχει το ανάλογο περιθώριο»

Η διευθύντρια Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης, Εύη Στυλιανίδου, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την κολύμβηση των παιδιών της γ’ δημοτικού και εφόσον έχουμε κολυμβητήριο, μπορούμε κι εμείς να πάρουμε μέρος σε αυτό. Οι ανθρώπινοι πόροι που μας δίνονται από το Υπουργείο Παιδείας και συνεπώς οι τέσσερις γυμναστές που έχουμε εδώ έχουν υπό την εποπτεία τους τα παιδιά της γ’ δημοτικού του δήμου Ξάνθης. Επίσης, εδώ εντάσσονται και τα παιδιά της δ’ τάξης, μιας και υπάρχει το ανάλογο περιθώριο».

«Θέλουμε να είναι ασφαλή τα παιδιά μας στην θάλασσα, διότι τουλάχιστον το 50% των παιδιών που συμμετείχαν δεν είχαν μπει ποτέ σε πισίνα. Ωστόσο, το σύνολο των μαθητών έχουν μάθει να επιπλέουν. Εμείς θα το επαναλάβουμε και τα επόμενα χρόνια με το ίδιο πάθος και όσο φυσικά το Υπουργείο Παιδείας το στηρίζει», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Αρωγός ο Δήμος Ξάνθης σε τέτοιου είδους προγράμματα σύμφωνα με τον Αν. Ταρενίδη

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού, Αναστάσιος Ταρενίδης, δήλωσε ότι «εμείς ως Δήμος στηρίζουμε τέτοιου είδους προγράμματα. Θα είμαστε και του χρόνου δίπλα στα παιδιά».

Κ. Χριστοδούλου: «Πετύχαμε επίπλευση, ασφάλεια στο νερό, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας»

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Χριστοδούλου ως συντονιστής κολύμβησης στην Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης, είπε ότι«σήμερα είναι μία γιορτή αφιερωμένη στην κολύμβηση , κάτι σαν αποχαιρετιστήριο για την λήξη της φετινής χρονιάς. Έχουμε πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας, δηλαδή πετύχαμε επίπλευση, ασφάλεια στο νερό, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Άλλωστε, στόχος είναι τα παιδιά να νιώθουν ασφαλή στην θάλασσα. Πολλή μεγάλη ήταν η επιτυχία αν υπολογίσουμε πως γύρω στα 750 παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα».

Τα αριθμητικά δεδομένα των συμμετοχών για φέτος σύμφωνα με τον κ.Χριστοδούλου:

«Φέτος στο πρόγραμμα συμμετείχαν από την γ’ δημοτικού 24 σχολεία με 36 τμήματα, δηλαδή συνολικά 528 μαθητές/τριες. Από την δ’ δημοτικού συμμετείχαν εννιά σχολεία με 15 τμήματα και 217 μαθητές. Συνολικά745 μαθητές από τον νομό μας πέρασαν από την πισίνα».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιο «φιλική» πόλη ζητούν τα ΑμεΑ Π.Ε. Ξάνθης

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, Μποζ Ερσίν μεταφέρει το κλίμα της συνάν…