Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στο ΠΑΣΟΚ στη δίνη της εσωστρέφειας

Στο ΠΑΣΟΚ στη δίνη της εσωστρέφειας

0

Στις 30 Ιουνίου στην συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αν θα πάνε σε εσωκομματικές εκλογές


Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, Αντ. Μήτρου: «Θεωρώ εσφαλμένη τη στάση των στελεχών να αμφισβητήσουν τον πρόεδρο. Μια στάση που έχει κίνητρα είτε ιδιοτέλειας ή υπερβάλλοντα ζήλου»


Αντιμέτωπος με την ιστορική φράση που αποδίδεται στον Τσώρτσιλ (κατά παράφραση): «Η νίκη έχει πολλούς πατέρες η ήττα μόνο έναν» βρίσκεται στην παρούσα φάση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Η αμφισβήτηση της ηγεσίας και  το αίτημα για εκλογές τέθηκαν από πρωτοκλασάτα στελέχη της επομένη κιόλας των εκλογών κι ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε αλλά είχε μικρή αύξηση του ποσοστού του. Όμως το γεγονός ότι δεν επιτεύχθηκε ο στόχος που ήταν να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα αποτέλεσε το σημείο τριβής και άσκησης κριτικής που έχει ως στόχο τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ άνοιξε τον κύκλο της εσωστρέφειας.

Δεν σηκώνει το …γάντι για εκλογές ο Ανδρουλάκης

Παρότι στελέχη όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστουδουλάκης, Απόστολος Πανάς, Ντόρα Γιαννακοπούλου αλλά και Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Κώστας Σκανδαλίδης έριξαν το γάντι προς τον πρόεδρο στην συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που πραγματοποιήθηκε χθες ζητώντας εκλογές το Φθινόπωρο ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν το σήκωσε παραπέμποντας για αποφάσεις στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 30 Ιουνίου. Σ΄αυτή θα κριθεί αν το  ΠΑΣΟΚ θα πάει σε εσωκομματικές εκλογές μέσα στο 2024 ή αυτές θα γίνουν όπως ορίζει το καταστατικό το 2025.


«Είμαστε σ’ ένα κύκλο εσωστρέφειας αυτή τη στιγμή και αυτό είναι καταστροφικό. Χρειάζεται πολιτική νηφαλιότητα για να το ξεπεράσουμε».
Αντ. Μήτρου
Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

 Γραμματέας ΠΑΟΚ Ξάνθης, Αντ. Μήτρου: «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε δυνάμεις απλά δεν πέτυχε τον στόχο του να είναι δεύτερο κόμμα»

Κληθείς να μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ που είναι φανερό ότι είναι βαρύ μετα τις κινήσεις αυτές ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Αντώνης Μήτρου σημειώνει: «Με χαροποιεί το γεγονός ότι παρότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε αλλά αύξησε σε μικρά ποσοστά τις δυνάμεις του ωστόσο αυτό δεν ικανοποίησε γιατί ο χώρος μας έχει μεγάλες απαιτήσεις από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι θετικό. Αντίθετα  θεωρώ ότι είναι αρνητικό αυτή τη στιγμή που η κοινωνία αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα προβλήματα και μας έχει στείλει σ’ όλα τα κόμματα τα μηνύματά της, εμείς να μπαίνουμε σ’ αυτό τον κύκλο εσωστρέφειας. Θεωρώ εσφαλμένη τη στάση των στελεχών να αμφισβητήσουν τον πρόεδρο. Μια στάση που έχει κίνητρα είτε ιδιοτέλειας ή υπερβάλλοντα ζήλου ωστόσο  είναι φανερό ότι γίνεται προσπάθεια δημιουργίας θέματος παραπολιτικού ενδιαφέροντος. Θα μπορούσαν τις απόψεις τους να τις εκφράσουν στα όργανα».

Ο κ. Μήτρου ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κερδισμένο από τις εκλογές απλά δεν έπιασε το στόχο που το ίδιο έθεσε κατά συνέπεια δεν έχει νόημα αυτή η καταστροφολογία και αυτή η αντίδραση: «Θα ήθελα να κάνουμε μια σοβαρή αυτοκριτική με νηφαλιότητα, να δούμε τι έφτιαξε που δεν πετύχαμε τον στόχο μας να έλθουμε δεύτερο κόμμα αλλά είναι λάθος να απαξιώνουμε τα πάντα».

«Αυτό που προέχει είναι να λύσουμε τα καθ’ ημάς…»

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μήτρου σημείωσε ότι όλα θα ξεκαθαρίσουν στις 30 Ιουνίου στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Στην ατζέντα όμως της πολιτικής επικαιρότητας τέθηκε από το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά αμέσως μετα τις εκλογές η πρόταση για ένα μοντέλο συνύπαρξης και συνεργασίας της κεντροαριστεράς. Επ’ αυτού η θέση του κ. Μήτρου ήταν: «Αυτό που προέχει για το ΠΑΣΟΚ είναι να λύσουμε τα καθ’ ημάς. Νας ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε και πως θα προχωρήσουμε Είμαστε σ’ ένα κύκλο εσωστρέφειας αυτή τη στιγμή και αυτό είναι καταστροφικό. Χρειάζεται πολιτική νηφαλιότητα για να το ξεπεράσουμε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έπαινοι αλλά και …υπόνοιες για το ΣΒΑΑ

Ανακοινώσεις Φανουράκη με υπόνοιες για αναθέσεις μη σύννομες και εμπλοκή δημοτικού συμβούλ…