Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στην Αλεξανδρούπολη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το συνέδριο «Κλιματική Ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία»

Στην Αλεξανδρούπολη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το συνέδριο «Κλιματική Ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία»

0

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν χθες το πρωί και θα ολοκληρωθούν σήμερα


Στην Αλεξανδρούπολη μετέβη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του διήμερου συνεδρίου «Κλιματική Ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία».

Το Συνέδριο με τίτλο «Κλιματική Ανθεκτικότητα και τοπική κοινωνία» διοργανώνει το Ίδρυμα Ευγενίδου στις 28 και 29 Ιουνίου, με πρωτοβουλία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το συνέδριο του Ιδρύματος Ευγενίδου διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 21, με τη συμβολή του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και θα συμμετέχουν ειδικοί στον τομέα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής μαζί με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και της κοινωνίας των πολιτών.

Ο στόχος του συνεδρίου είναι η έγκαιρη ενημέρωση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ως προς τις ευρείες επιρροές της κλιματικής αλλαγής, όχι μόνο για τις περιβαλλοντικές αλλά και για τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Μεταξύ των ομιλητών είναι οι: Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, Πρόεδρος Ιδρύματος Ευγενίδου, Χριστόδουλος Τοψίδης, Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Ιωάννης Ζαμπούκης, Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Μάνος, Συντονιστής της «Πρωτοβουλίας ’21».

Το «παρών» στο συνέδριο δίνουν και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας μεταξύ των οποίων: Δημήτρης Μπερτσιμάς, καθηγητής Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Sloan του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης, με θέμα τη Τεχνητή Νοημοσύνη και την Κλιματική Κρίση, Ιωάννης Γκόλιας, Διοικητής Ιδρύματος Ευγενίδου, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ, Μαρία Μιχαλοπούλου, Καθηγήτρια ΔΠΘ, Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης ΔΠΘ, Νικόλαος Βέττας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ και Καθηγητής Οικονομικού – Πανεπιστημίου Aθηνών, Κωνσταντίνος Καρτάλης, Καθηγητής Φυσικής Περιβάλλοντος και Κλίματος – ΕΚΠΑ.

Το διήμερο συνέδριο θα κλείσει η Εμμανουέλα Δούση, Καθηγήτρια Διεθνών Θεσμών ΕΚΠΑ και με την καταληκτική του τοποθέτηση ο Ιωάννης Γκόλιας, Διοικητής Ιδρύματος Ευγενίδου, Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξάνθη: Εντός του 2024 «βγαίνουν στην αγορά» τα 28 στρέμματα για κοινωνικές κατοικίες

Για τις νέες εργατικές κατοικίες, η ΔΥΠΑ θα παραχωρεί αδόμητο οικόπεδο, για το οποίο μετά …