Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στη φυλακή ξανά ο Μιχαλολιάκος

Στη φυλακή ξανά ο Μιχαλολιάκος

0

«Όχι» από το Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας έλαβε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος επιστρέφει στη φυλακή


Στη φυλακή επιστρέφει ο άλλοτε αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που ακυρώνει το πρωτόδικο με βάση το οποίο αποφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι δικαστές που έκριναν σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και αποφάσισαν ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή όπου εκτίει ποινή 13 ετών και 6 μηνών με βάση την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που είχε κρίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και ο ίδιος είχε διευθυντικό ρόλο.

Το σκεπτικό της απόφασης – «Συνεχίζει να υμνεί ναζιστικές πρακτικές»

Την αποφυλάκιση με όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, διακόπτοντας την κράτηση του με την επιβολή περιοριστικών όρων μεταξύ των οποίων απαγόρευση μετακίνησης εκτός Αττικής, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και απαγόρευση συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

Το δικαστικό συμβούλιο των εφετών συμφωνώντας με τον αρμόδιο εισαγγελέα, έκρινε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος με αρθρογραφίες του σε ηλεκτρονικά μέσα συνεχίζει να υμνεί τις έκνομες ναζιστικού τύπου πρακτικές της ΧΑ, παρά την δίκη και την καταδίκη του και ως εκ τούτου, εμφανίζεται αμετανόητος και εξ αυτού ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Μετά από αυτή τη δικαστική εξέλιξη… εξαφανίζεται το πρωτόδικο βούλευμα, αναβιώνει η καταδίκη του και ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα οδηγηθεί και πάλι στη φυλακή για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύσκεψη για την πυροπροστασία με συμμετοχή όλων των πολιτικών φορέων ΑΜΘ

Η σύσκεψη συγκαλείται από τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης…