Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Σόου» με το πόθεν έσχες του Κασσελάκη

«Σόου» με το πόθεν έσχες του Κασσελάκη

0

Επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Με μια πρωτόγνωρη όσο και πρωτοφανή κίνηση προχώρησε τη Δευτέρα από τη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζοντας σε μεγάλη οθόνη, στο πλαίσιο ομιλίας του, τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει όσων δημοσιοποίησε χθες μέσω ενός μονοσέλιδου excel, δηλώνει εισοδήματα για το 2023 κοντά στα 2 εκατ. ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις στo 1,69 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, παρέπεμψε στο μέλλον για τη δημοσιοποίηση του τρόπου απόκτησης των εισοδημάτων του, δηλαδή για το «πόθεν», αφήνοντας αιχμές για τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Κασσελάκης, αφού έκανε αναδρομή στα εφηβικά του χρόνια και το πώς βρέθηκε στην Αμερική και ξεκίνησε να εργάζεται εκεί, ανέφερε πως μέχρι τις αρχές του 2024 είχε συμμετοχή σε τρεις εταιρείες, εκ των οποίων η μία στην αλλοδαπή, αλλά ότι τη μεταβίβασε στις αρχές του έτους μόλις πληροφορήθηκε πως απαγορεύεται να κατέχει μετοχές σε εταιρεία στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι «ζητώ απ’ το γραφείο του να απαντήσει στο αρχείο Excel που στέλνει τώρα το γραφείο μου με τα περιουσιακά μου στοιχεία» ενώ διερωτήθηκε «πώς απέκτησε 39 ακίνητα με το μισθό του βουλευτή». Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «το καθεστώς έβαλε ένα ολόκληρο σύστημα να ρίχνει λάσπη πάνω μου».  Επιπλέον, επέκρινε τον πρωθυπουργό που τού επιτίθεται για το Πόθεν Έσχες ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή του παραμένει κλειστή.

Π. Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία για το Πόθεν Έσχες

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία που παρουσίασε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του πρωθυπουργού και καθώς δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή του πόθεν έσχες.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Παύλος Μαρινάκης κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει».

Απαντά επίσης στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Στ. Κασσελάκης κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς τόνισε ότι «τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών Κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι!»

«Από τη θλιβερή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με τα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών προκύπτει αβίαστα ένα συμπέρασμα, το οποίο αντιλαμβάνεται εύκολα ο μέσος πολίτης: ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι!» αναφέρει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ. Και προσθέτει:

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να κάνει άμεσα δυο πράγματα: πρώτον, να καταθέσει το πόθεν έσχες του για το 2023. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα οι Έλληνες πολίτες να διαπιστώσουν εάν συνεχίζει και τα δυο τελευταία χρόνια να αβγατίζει την περιουσία του. Δεύτερον, περιμένουμε ακόμη μια απάντηση για το ποιος και πώς πληρώνει τον κ. Γκρίνμπεργκ και την πανάκριβη διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ. Τα τιμολόγια θα βοηθούσαν για να μάθουμε τι συμβαίνει. Υπάρχουν, άραγε; Θα τα δώσουν στη δημοσιότητα;»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έπαινοι αλλά και …υπόνοιες για το ΣΒΑΑ

Ανακοινώσεις Φανουράκη με υπόνοιες για αναθέσεις μη σύννομες και εμπλοκή δημοτικού συμβούλ…